EXCLUSIV | N-a fost ”FC U” Craiova, e Viitorul Pandurii! Flavius Stoican preia echipa gorjeană, după o situație incredibilă trăită între Sarcină și Mititelu. Clubul din Târgu Jiu își schimbă antrenorul numit recent

Marius ANGHEL 26 Aug. 2020, 17:57 Liga 2
EXCLUSIV | N-a fost ”FC U” Craiova, e Viitorul Pandurii! Flavius Stoican preia echipa gorjeană, după o situație incredibilă trăită între Sarcină și Mititelu. Clubul din Târgu Jiu își schimbă antrenorul numit recent

Flavius Stoican revine ca antrenor în Liga 2. Nu la ”FC U” Craiova, club care l-a ofertat și căruia îi dăduse un răspuns pozitiv, ci, surpriză, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație care nu cu mult timp în urmă îl numea antrenor principal pe Victor Naicu (46 de ani), după ce lui Cristian Lupuț s-a decis să nu i se mai prelungească contractul, deși se ajunsese inițial la un acord verbal. Modul în care a decurs instalarea fostului tehnician al Petrolului este una de poveste, conform surselor Liga2.ro.

Flavius Stoican era înțeles să preia Viitorul Pandurii, însă s-a răzgândit când a fost ofertat de ”FC U” Craiova

Flavius Stoican, rămas liber de contract din iarnă, când s-a despărțit de Petrolul, era în discuții avansate zilele trecute cu Nicolae Sarcină, patronul din umbră al clubului Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Fostul dinamovist își dăduse acordul să semneze contractul cu echipa gorjeană, potrivit surselor Liga2.ro, numai că pe fir a intrat Adrian Mititelu, finanțatorul ”FC U” Craiova, care căuta antrenor după ce l-a demis surprinzător pe Eugen Trică.

Stoican, spun sursele Liga2.ro, l-a refuzat apoi pe Sarcină, spunându-i că are posibilitatea să antreneze ”FC U” Craiova, o echipă cu suporteri fanatici și țeluri mult mai mărețe, și și-a dat acordul către Mititelu. Drept dovadă stă și declarația dată ieri de Mircea Rednic, un alt antrenor ofertat de patronul Craiovei.

”Craiova are deja antrenor, nu mai contează că am fost și eu în discuții cu Adrian Mititelu. Din ce știu eu, Stoican a semnat deja cu ei. Eu am oferte din mai multe țări. E adevăratcă am o propunere din Croația, așa cum am și una din Belgia, dar nu mă grăbesc. Campionatele abia sunt la început și aștept oportunitatea cea mai bună”, spunea Mircea Rednic pentru ProSport.

În plus, un alt avantaj pe care Stoican l-a văzut în a antrena ”FC U” era faptul că aceasta își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, acolo unde antrenorul are domiciliu.

Adrian Mititelu i-a dat țeapă lui Stoican și l-a readus pe Nicolo Napoli. Stoica a semnat apoi cu Viitorul Pandurii

Deși totul părea stabilit, Adrian Mititelu s-a răzgândit în ultimul moment și l-a ofertat pe Nicolo Napoli, care a și acceptat să fie numit pentru a șasea oară pe banca echipei patronate de afaceristul oltean. Flavius Stoican s-a trezit, astfel, într-o situație incredibilă, de a refuza o echipă pentru a merge la alta, iar aceasta din urmă să-l trădeze și să nu-l mai numească antrenor.

Informațiile Liga2.ro sunt că Flavius Stoican i-a explicat situația lui Nicolae Sarcină și în cele din urmă cei doi au ajuns la un acord, iar antrenorul a semnat începând de astăzi contractul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

La U Craiova 1948 SA este scandal însă, după ce suporterii i-au dat ultimatum lui Adrian Mititelu să nu-l readucă pe Nicolo Napoli antrenor.

Motivul rupturii dintre Adrian Mititelu și Eugen Trică este unul la fel de incredibil.

Flavius Stoican îi ia locul lui Victor Naicu, numit ca ”principal” în urmă cu două săptămâni

Un alt lucru interesant este că Flavius Stoican a fost numit antrenor principal în locul lui Victor Naicu, cel care fusese numit în funcție în urmă cu două săptămâni. Acesta nu a apucat să conducă nici măcar un meci oficial.

Se demonstrează încă o dată și faptul că Nicolae Sarcină, de la Viitorul Pandurii, ia de multe ori aceleași decizii surprinzătoare ca Adrian Mititelu.

”Eu sunt mulțumit de ce am găsit aici, avem condiții foarte bune de cazare, de masă, un teren de antrenament foarte bun. Despre lot, este lotul pe care l-am găsit. Lucrez cu el. Bineînțeles că mi-aș mai fi dorit jucători, poate în fiecare compartiment câte unul, dar am vrea jucători cu experiență. Vedem dacă putem să mai transferăm, dacă nu, mergem mai departe cu ce avem, pentru că, din punctul meu de vedere, toți sunt importanți. Obiectivul meu personal este o clasare cât mai bună. Dacă s-ar putea între primele șase ar fi perfect. Dacă nu, să nu avem emoții cu retrogradare”, spunea, zilele trecute, Victor Naicu la Radio Accent.

Reporterul Liga2.ro a încercat, până la publicarea articolului, să ia punctul de vedere al antrenorului Flavius Stoican, însă acesta nu a fost de găsit la telefon.

Flavius Stoican a antrenat-o ultima dată pe Petrolul

Flavius Stoican revine pe banca unei echipe din Liga 2 după ce ultima dată a antrenat-o pe Petrolul, în prima parte a sezonului regular al ediție recent încheiat.

Stoican a antrenat-o pe Petrolul în perioada iunie 1019 – decembrie 2019, fiind demis din cauza rezultatelor sub așteptări.

În cariera sa a mai pregătit echipele Minerul Valea Copcii, CSM Școlar Reșița, Dinamo II, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, FC Voluntari, Zimbru Chișinău (Rep. Moldova), Pandurii Târgu Jiu și CSM Poli Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-are-un-nou-antrenor-victor-naicu-are-o-sarcina-foarte-dificila-ultima-data-a-facut-echipa-cu-adrian-mutu-19144041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-mircea-rednic-a-refuzat-fc-u-craiova-si-a-anuntat-noul-antrenor-al-oltenilor-stiu-ca-stoican-a-semnat-deja-cu-echipa-lui-adrian-mititelu-19145428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-in-banie-dupa-readucerea-lui-nicolo-napoli-la-fc-u-craiova-peluza-sud-97-ii-da-ultimatum-lui-adrian-mititelu-si-il-numesc-pe-italian-sclavul-familiei-mititelu-19145485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-nicolo-napoli-este-noul-antrenor-al-fc-u-craiova-19145452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-luara-de-la-niste-poze-muica-culisele-rupturii-dintre-adrian-mititelu-si-eugen-trica-19145512

Marius ANGHEL 26 Aug. 2020, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă