CSO Turceni a refuzat invitația FRF de a continua în Liga 3, chiar dacă avea resurse financiare. ”Noua conducere administrativă care va fi instalată în toamnă în fruntea primăriei a decis asta”

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 12:20 Liga 3
CSO Turceni a refuzat invitația FRF de a continua în Liga 3, chiar dacă avea resurse financiare. ”Noua conducere administrativă care va fi instalată în toamnă în fruntea primăriei a decis asta”

CSO Turceni este una dintre echipele care nu vor mai continua în Liga 3 și în ediția 2024-2025.

Clubul din Gorj retrogradase în Liga 4 în această primăvară, însă a avut posibilitatea să rămână în Liga 3. Oltenii au refuzat, însă, invitația Federației Române de Fotbal, preferând să își continue activitatea în prima ligă din județ.

CSO Turceni putea continua în Liga 3, dar a refuzat invitația federației

Promovată în vara trecută în Liga 3, în urma câștigării campionatului județean din Gorj și a barajului cu reprezentanta din Caraș-Severin, ACS Slatina Timiș (1-0 acasă și 1-1 în deplasare), CSO Turceni nu s-a descurcat prea bine în al treilea eșalon fotbalistic. Sezonul regular, primele 18 etape, l-a terminat cu doar 5 puncte acumulate în Seria 7, clasându-se pe ultimul loc, 10, dar în play-out a mai schimbat foaia. În zece meciuri a pus în cont alte 17 puncte, a terminat cu un total de 22, însă a urcat doar o poziție în clasament, peste FCU Craiova FC 2, astfel că a retrogradat sportiv în Liga 4 de pe locul 5 din 6, 9 la general în Seria 7. S-a situat la șapte puncte sub Jiul Petroșani, ultima salvată.

S-a demonstrat în ultimii ani că din Liga 3 nu mai retrogradează nimeni în mod real, chiar dacă sportiv se întâmplă asta. FRF insistă la o competiție formată din 100 de echipe, iar pentru a porni noul sezon în formulă completă ajunge să invite înapoi echipele retrogradate. Este și cazul Turceniului, care, însă, a refuzat invitația federației.

”Invitația Federației Române de Fotbal pentru rămânere în Liga a 3-a a fost refuzată de clubul nostru”, a comunicat, marți, 16 iulie 2024, CSO Turceni, a doua zi după expirarea termenului limită de înscriere în noua ediție a Ligii 3, una care va debuta la 31 august.

Noua conducere a Turceniului, care își va intra în drepturi din toamnă, a decis să nu se mai continue la Liga 3

În vara anului 2023, Turceniul revenise în Liga 3 după o pauză de 8 ani. Chiar dacă sportiv a retrogradat, orașul din județul Gorj ar fi putut continua fără probleme în al treilea eșalon fotbalistic.

Numai că noii aleși locali, care vor fi numiți în funcție în toamnă, au decis să nu mai susțină CSO Turceni în Liga 3, chiar dacă, spune clubul, acum avea resursele necesare.

”Dorim să vă anunțăm că în urma ședinței de aseară, noua conducere administrativă care va fi instalată în toamnă în fruntea primăriei, a decis să nu se mai continue la Liga a 3-a, chiar dacă resursele financiare care sunt acum în contul clubului, ajungeau pentru finalizarea unui an competițional”, a transmis CSO Turceni pentru Liga2.ro.

  • La mijlocul lunii iunie a acestui an, Constantin Popescu, candidat din partea PNL, a câștigat alegerile locale cu peste 50 la sută din voturile exprimate de locuritori prezenți la urne. Partidul a preferat să îl susțină pe Popescu în detrimentul consilierului local Cristinel Cioc, cel care conducea instituția având atribuții de primar din mai 2023, când demisiona Lucian Mărgineanu, primar interimar.

Într-un anunț publicat la 7 iulie, CSO Turceni anunța că reunirea echipei va avea loc în data de 15 iulie și comunica, așa cum multe echipe din Liga 2 nu au fost în stare nici în această vară, un program de jocuri amicale, stabilit pe zile și ore! Anunțase că va juca cu Viitorul Pandurii, Viitorul Dăești, Jiul Rovinari, Jiul Petroșani, două teste consecutive cu SCM Râmnicu Vâlcea și încă unul cu Viitorul Dăești.

Din Seria 7 a Ligii 3 s-au retras și CSM Deva, Viitorul Șimian și U Craiova 2!

CSO Turceni nu este singura echipă care nu va mai continua în Liga 3 din Seria 7 a sezonului recent încheiat.

Au aruncat prosopul formațiile din play-off CSM Deva și Viitorul Șimian, iar din play-out nu va mai continua cel puțin U Craiova 2, al cărui patron a transmis public că echipa secundă ”nu mai are sens”.

Din Seria 7 a retrogradat și FCU Craiova FC 2, care e posibil ca nici ea să nu mai continue în Liga 3, în condițiile în care prima echipă a clubului lui Adrian Mititelu a retrogradat în această vară din prima în a doua ligă.

Foto: CSO Turceni

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 12:20 Liga 3
Pe aceeași temă