Viitorul Pandurii și-a încheiat amicalele din Serbia cu o victorie obținută in extremis. Bilanțul oltenilor, unul pozitiv

Marius ANGHEL 08 Feb. 2024, 20:14 Liga 2
Viitorul Pandurii și-a încheiat amicalele din Serbia cu o victorie obținută in extremis. Bilanțul oltenilor, unul pozitiv

În ultimul amical programat pe durata cantonamentului din Serbia, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a obținut o victorie. Adversar i-a fost FK Naftagas, locul 5 din 16 după 15 etape desfășurate în acest sezon în seria Vojvodina din liga a treia sârbă, de care a trecut la limită, cu scorul de 1-0.

Trupa antrenată de Călin Cojocaru a încheiat, astfel, stagiul de pregătire din țara vecină cu trei victorii, un egal și o înfrângere în cele cinci jocuri test.

Viitorul Pandurii a câștigat cu 1-0 amicalul cu FK Naftagas, ultimul din Serbia

Cu o zi înainte de încheierea cantonamentului din Serbia, miercuri, 7 februarie 2024, Viitorul Pandurii a jucat ultimul amical din seria de cinci programate în afara României. Adversara trupei clasată pe locul 3 în Liga 2 a fost unul inferior valoric, al doilea întâlnit din liga a treia sârbă.

Gorjenii au întâlnit-o pe FK Naftagas și au fost aproape de o remiză. Golul care a decis amicalul a fost reușit în minutul 89. ”Dragoș Popa a semnat sigura reușită a partidei, cu o reluare în poartă goală, după o centrare a lui Vulpe, la capătul unui joc de luptă, foarte dur, cu câte o eliminare de fiecare parte, și cu puține ocazii de poartă”, au informat oltenii.

Călin Cojocaru i-a utilizat în acest test pe: Eftimie (Krupenschi 46′) – Ed. Croitoru, Toure, Bîrzu, Ed. Cojocaru (Lupulescu 70′) – Nikpalj, Acolatse (Tiihonen 65′) – Andreaș (Nic. Geană 65′), Vulpe, Jozic (Dr. Popa 65′) – Alb. Voinea (Gîrbiță 46′).

Clubul din Târgu Jiu, mesaj despre și pentru Bogdan Eftimie

Viitorul Pandurii a avut înaintea acestui test un mesaj despre și pentru portarul Bogdan Eftimie, unul dintre cei patru goalkeeperi deplasați în cantonament.

”Bogdan Eftimie este titular între buturile echipei noastre pentru prima dată după mai bine de un an și jumătate, chiar dacă e vorba doar de un meci amical. Ultimul său meci datează din 22 aprilie 2022, 1-2 la Târgu Jiu cu FC Brașov. În vara aceluiași an acesta a suferit o accidentare gravă și recuperarea lui a însemnat un proces foarte îndelungat.
Ne bucurăm să te revedem pe teren, Bogdan!”, a transmis clubul din Târgu Jiu.

Goalkeeperul în vârstă de 20 de ani a fost titularul echipei din Târgu Jiu în sezonul 2021/22 de Liga 2, în care a fost utilizat în 17 meciuri, până la accidentarea sa.

În cele șase amicale jucate de Viitorul Pandurii până acum, în 2024, Eftimie a mai fost utilizat doar contra OFK Becej, în repriza a doua.

Mesajul gorjenilor este interesant și prin prisma faptului că Eftimie a reclamat clubul la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF pentru neplasa salariilor și a cheltuielilor medicale. La 1 februarie, CNSL a dat următorul verdict: ”Respinge cererea reclamantului Eftimie Bogdan Constantin, formulată în contradictoriu cu ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu ca neîntemaiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare.”

În lot sunt patru portari: Robert Geantă (26 ani, 13 meciuri), Dragoș Lupescu (24 ani, 3 meciuri), Bogdan Eftimie (20 ani) și Alexandru Krupenschi (20 ani). Doar primii doi au fost utilizați în primele 15 etape ale acestui sezon. Unul dintre ei ar putea fi împrumutat la altă echipă în partea a doua a sezonului.

Trei victorii, un egal și o înfrângere pentru gorjeni în cantonamentul din Serbia

În cantonamentul din Serbia, unde a stat din 29 ianuarie și până în 8 februarie, Viitorul Pandurii a disputat cinci amicale, înregistrând următoarele rezultate: 1-0 cu OFK Vrsac (liga a doua sârbă), 0-2 cu FK Zeleznicar Pancevo (locul 14 în prima ligă sârbă), 4-1 cu OFK Becej (locul 11 în liga a treia sârbă, seria Vojvodina), 1-1 cu FK Vozdovac (locul 6 în prima ligă sârbă) și 1-0 cu FK Naftagas (locul 5 în liga a treia sârbă, seria Vojvodina).

Trupa gorjeană s-a pregătit în primă fază pe plan local și a disputat un singur joc amical până la plecarea în Serbia, cu CSO Turceni (Liga 3), pe care a învins-o cu scorul de 3-0 la Târgu Jiu.

În țară, echipa lui Cojocaru mai are programate două amicale la Târgu Jiu, cu CSC Dumbrăvița (locul 14 în Liga 2, 14 februarie) și CSM Deva (locul 1 în Seria 7 a Ligii 3, 17 februarie).

”A fost un cantonament foarte intens, din care cu siguranță am ieșit mai puternici din toate punctele de vedere, am jucat cinci meciuri foarte tari, care au avut o intensitate foarte bună, și ne-au făcut mai puternici. Mă bucur că am terminat cantonamentul sănătoși. Vreau să îi felicit pe băieți pentru atitudine și pentru implicare. Acum avem trei zile libere, iar de luni trecem la treabă, trebuie să muncim în continuare, să rămânem modești și focusați pe ceea ce avem de făcut”, a spus Călin Cojocaru la finalul acestui cantonament.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-egala-cu-fk-vozdovac-19298997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-ajuns-la-trei-amicale-jucate-in-serbia-19298901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-amicalul-cu-ofk-vrsac-19298485

Marius ANGHEL 08 Feb. 2024, 20:14 Liga 2
Pe aceeași temă