Viitorul Pandurii s-a impus pe final în primul amical din Serbia! Călin Cojocaru are la dispoziție un jucător pe care clubul lui Hagi îl descria ca fiind viitorul ”stâlp de fier” al defensivei

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 21:18 Liga 2

Aflată din prima zi a acestei săptămâni în cantonament în Serbia, la Novi Becej, Viitorul Pandurii a disputat miercuri, 31 ianuarie 2024, întâiul amical dintre cele cinci stabilite în afara României.

Trupa din Târgu Jiu a întâlnit OFK Vrsac, formație situată pe locul 9 din 16 în liga a doua sârbă după 20 de etape, pe care a învins-o la limită, cu scorul de 1-0.

Viitorul Pandurii a câștigat amicalul cu OFK Vrsac. Daniel Bîrzu, ultima noutate a gorjenilor

Meciul dintre OFK Vrsac și Viitorul Pandurii a avut loc după-amiază, pe terenul sintetic al stadionului din Vrsac. Unicul gol al jocului a fost marcat de Dragoș Popa, în minutul 82, ”cu o reluare în vinclu la colțul lung, după o centrare pe jos a lui Acolatse”, potrivit informațiilor furnizate de club.

Antrenorul Călin Cojocaru a utilizat în repriza a doua a amicalului și un jucător nou, pe Daniel Bîrzu, un fundaș central în vârstă de 21 de ani care aparține de Farul Constanța și care a prins până acum doar 3 meciuri în Liga 1 în două sezoane la prima echipă a clubului lui Gheorghe Hagi. A jucat mai mult la echipa secundă a constănțenilor și iată cum îl descrie clubul de la malul mării:

  • ”Este constănțean și este în cadrul Academiei Hagi încă de la înființarea sa, în anul 2009. Daniel Bîrzu este internațional de juniori U15, U16, U17 și este privit drept viitorul „stâlp de fier” al defensivei Viitorului. A crescut ca fundaș central, însă poate îndeplini cu același succes și cerințele postului de mijlocaș defensiv.”

Cel mai probabil, după ce va scăpa de interdicție la transferuri dictată de FIFA, Bîrzu va fi a doua achiziție a clubului Viitorul Pandurii în această iarnă, după Ramzi Toure Idrissou, un fundaș central născut în Norvegia, dar de origine togoleză, care l-a convins pe Cojocaru.

Viitorul Pandurii, prima repriză: Rob. Geantă – Lupulescu, Mrsulja (cpt.), Dav. Savu, Godja – Moisie, Nic. Geană – Gîrbiță, Nikpalj, Jozic – Alb. Voinea
Viitorul Pandurii, a doua repriză: Lupescu – Ed. Croitoru, Toure, Daniel Bîrzu, Ed. Cojocaru – Brînzan, Tiihonen – Andreaș, Acolatse, Vulpe – Dr. Popa

Încă patru amicale în Serbia pentru Viitorul Pandurii

Viiitorul Pandurii, reunită din data de 8 ianuarie, s-a pregătit în primă fază pe plan local și a disputat un singur joc amical până la plecarea în cantonamentul din Serbia, cu CSO Turceni (Liga 3), pe care a învins-o cu scorul de 3-0 la Târgu Jiu.

În acest stagiu din afara României, gorjenii mai au amicale stabilite cu Zeleznicar Pancevo (locul 14 din 16 în prima ligă / 3 februarie), OFK Becej (locul 11 din 16 în seria Vojvodina din liga a treia / 4 februarie), FK Vozdovac (locul 6 din prima ligă / 6 februarie) și FK Naftagas (locul 5 din 16 în seria Vojvodina din liga a treia / 7 februarie).

După revenirea în țară, echipa lui Cojocaru mai are programate două amicale, cu CSC Dumbrăvița (locul 14 în Liga 2), pentru 14 februarie, și CSM Deva (locul 1 în Seria 7 a Ligii 3), la data de 17 februarie.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-se-pregateste-in-serbia-pentru-partea-a-doua-a-sezonului-19298330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-testat-doi-jucatori-in-amicalul-cu-turceni-19298064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-are-interdictie-la-transferuri-19298052

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă