Viitorul Pandurii n-a putut înscrie cu Phoenix Buziaș în ultimul test înainte de debutul în cel de-al șaselea sezon al său în Liga 2

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 11:50 Liga 2

În ultimul test disputat înainte de startul noului sezon al Ligii 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a remizat la Timișoara, sâmbătă, la scorul de 0-0, cu echipa din Liga 3 Phoenix Buziaş, clasată pe locul 2 din 6 în play-out-ul Seriei a 8-a, la prima sa participare în acest campionat.

Viitorul Pandurii a remizat fără gol în amicalul cu Phoenix Buziaș

Partida dintre Viitorul Pandurii și Phoenix Buziaș a avut loc pe stadionul Electrica din Timișoara, acolo unde în ultimele sezoane a jucat acasă echipele ACS Poli și Ripensia, ambele desființate între timp, iar din această vară se mută acolo SSU Poli Timișoara, picată în Liga 3.

În echipa de start gândită de Călin Cojocaru, în centrul defensivei trebuia să joace Alexandru Core, însă acesta s-a lovit înainte de joc și în locul său a intrat David Savu, una dintre achizițiile perfectate în această vară.

Jucătorii utilizați de divizionara secundă n-au putut înscris în poarta echipei din Liga 3, dar nici nu au primit gol, astfel că jocul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

”Băieții noștri au controlat destul de autoritar jocul, creându-și un număr mare de ocazii clare de a marca, însă tabela Stadionului Electrica a rămas neschimbată până la finalul meciului”, a transmis clubul gorjean.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Geantă – Jozic, Dav. Savu, Mrsulja, Godja – Brînzan, Acolatse, Tiihonen, Buțurcă (Dănescu 46) – Vulpe, Andreaș
După minutul 70 au mai intrat: Krupenschi – Pîrcălabu, Moisie, Ed. Croitoru, Geană, Mihart, Dr. Popa.

Trei victorii, patru egaluri și o înfrângere în amicale pentru echipa lui Călin Cojocaru

Viitorul Pandurii a mai disputat în această perioadă de pregătire în care a efectuat un cantonament și în Serbia, amicale cu Jiul Rovinari (Liga 4 Gorj, scor 4-1), FK Novi Sad (2-2), OFK Vrsac (1-1), FK Radnicki Zrenjanin (1-0), FC Radnicki Novi Belgrad (0-1), CSC Dumbrăvița (0-0) și Viitorul Șimian (3-2).

Astfel, în total, echipa antrenată de Călin Cojocaru a disputat opt jocuri test și a înregistrat trei victorii, patru egaluri și o înfrângere.

Viitorul Pandurii începe al șaselea sezon în Liga 2 cu un joc acasă cu Campionii FC Argeș

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, al șaselea la rând de când echipa lui Nicolae Sarcină a ajuns la acest nivel competițional, Viitorul Pandurii debutează cu un joc pe teren propriu cu Campionii FC Argeș.

Partida este programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Municipal Constantina Diţă” din Târgu Jiu, după cum se arată în programul FRF.

Echipa gorjeană a avut o postare pe pagina sa de Facebook în care se mândrește că stă mai bine la rezultatele directe în confruntările cu trupa piteșteană picată în această vară din prima ligă.

”Viitorul Pandurii Târgu Jiu întâlnește pe FC Argeș în prima etapă din Liga 2 sezonul 2023/2024 (sâmbătă, 5 august 2023 – ora 11). Cele două cluburi s-au întâlnit în 4 meciuri oficiale până în prezent. Bilanțul meciurilor este favorabil echipei gorjene : 2 victorii și 2 egaluri. Primele meciuri au fost consemnate în sezonul 2018/2019 din Liga 2 când s-au înregistrat două remize încheiate cu scor identic 0-0. În sezonul 2019/2020, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a învins cu 2-1 pe FC Argeș (golurile gorjenilor marcate de Cătălin Bădăuță și Vlad Rusu). Ultima întâlnire oficială a fost consemnată în sezonul 2020/2021 din Cupa României : Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș 1-0 în 16-imi de finală, gol marcat de Marius Cioiu în minutul 88. Conform tradiției, trebuie obținut un rezultat pozitiv !!! MULT SUCCES , FORTZA VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU !!!”, a scris Viitorul Pandurii.

  • Trebuie spus și faptul că în primul sezon al acestei echipe în Liga 2, în 2018-2019, clubul se numea ACS Energeticianul și își disputa meciurile de acasă la Petroșani (Hunedoara). Ulterior a devenit Viitorul Pandurii Târgu Jiu și s-a mutat la Târgu Jiu (Gorj), însă la un momentat dat a evoluat și la Drobeta Turnu Severin (Mehedinți), unde și în această vară a organizat amicale. Pentru cei care nu știu, înainte să se numească Energeticianul, echipa evolua în județul Vâlcea sub denumirea de ACS Șirineasa.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-incetat-din-viata-florin-bejinaru-fost-jucator-si-ultimul-antrenor-al-echipei-pandurii-targu-jiu-19278439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-invins-viitorul-simian-19278207

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă