Viitorul Pandurii, la prima victorie în 2022. Eugen Trică, fericit că a evitat Grupa A de play-out, iar echipa sa va lupta, în Grupa B, pentru evitarea retrogradării, cu FC Brașov

Mircea OGLINDOIU 13 Mar. 2022, 01:22 Liga 2

După 0-0 cu Ripensia și 0-1 cu Unirea Dej, Viitorul Panduri Târgu Jiu a obținut prima victorie din 2022, în chiar ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2.

În runda a 19-a, echipa antrenată de Eugen Trică a dispus, sâmbătă, la limită, scor 1-0, pe propriul teren, de CS Comunal Șelimbăr, prin golul izbutit, din penalty, de Ciprian Rus, în minutul 86.

Lovitura de pedeapsă a fost scoasă de Paul Mitrică. Anterior, arbitrul îi refuzase o lovitură de la 11 metri lui Mubele, în minutul 83, acesta primind și cartonaș galben pentru simulare.

Per ansamblu, sibienii au avut mai mult iniţiativa, dar portarul Eftimie s-a opus în numeroase rânduri. Mitrică a avut cea mai mare ocazie a gorjenilor în minutul 58, când a lovit bara, de la 25 de metri, din lovitură liberă.

Eugen Trică, după victoria cu Șelimbăr: ”Miza acestui joc a fost repartizarea în Grupa B”

După acest rezultat, Viitorul Pandurii a depășit CS Comunal Șelimbăr în clasament și a încheiat sezonul regular pe locul 13, cu 24 puncte, motiv pentru care a fost repartizată în Grupa B din play-out, alături de FC Buzău (32 puncte), Unirea Dej (28), Ripensia Timișoara (25), FC Brașov (14), Unirea Constanța (11) și Astra (-1).

Dacă Astra este ca și retrogradată, Unirea Constanța și FC Brașov vor lupta pentru locul de baraj, cu ocupanta locului 5 din Grupa A. Viitorul Pandurii e ca și salvată de la retogradare și va juca, pentru statistică, la fel ca sezonul trecut.

”O victorie foarte muncită. Mă aşteptam la o partidă dificilă. Miza acestui meci era Grupa B. Toată lumea voia să fugă de Grupa A şi ne trebuia doar o victorie pentru nu a merge acolo. Acolo sunt echipe cu influenţă, iar distanţa între ele este de două-trei puncte, deci sunt foarte fericit după această victorie. N-am făcut o partidă foarte spectaculoasă, dar îi felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au avut-o şi dorinţa mare de victorie. La meciul cu Ripensia am avut iniţiativa, controlul, la Dej, iarăşi, am controlat, dar prefer, mai ales că a fost o partidă cu miză, să câştigăm şi cu 1-0, pentru a avea linişte pentru partidele care urmează. Obiectivul în play-out este să prindem locul 1 sau 2”, a spus, la finalul partidei cu CS Comunal Șelimbăr, antrenorul Eugen Trică.

Viitorul Pandurii își află luni programul următoarelor șase meciuri di nacest sezon, din play-out, în urma tragerii la sorți pe care o va face FRF.

Bogdan Eftimie: ”Ne propunem să nu pierdem niciun meci în play-out”

Despre victoria cu nou-promovata sibiană a vorbit și portarul Bogdan Eftimie.

”Este un succes foarte important, pentru că veneam după trei meciuri fără gol marcat şi fără victorie. Era un meci de care pe care. Ştiam că va fi un meci greu, pentru că Şelimbărul este o echipă foarte bună. Succesul ne propulsează în cealaltă grupă, care este mult mai uşoară din punct de vedere valoric. Contează foarte mult că vestiarul este de partea mea, băieţii îmi oferă foarte multă încredere şi drept dovadă stau şi rezultatele. Ne propunem să nu pierdem niciun meci în play-out. Ştim că va fi destul de greu, dar nu imposibil, şi sperăm să terminăm pe primul loc”, a precizat Bogdan Eftimie, utilizat în 14 din cele 19 meciuri desfășurate de Viitorul Pandurii în acest sezon de Liga 2.

Viitorul Pandurii în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Eftimie – Dănescu, Băican, Sveicauskas, Copaci – Core (Mitrică 46), Felipe Acosta, Vulpe, Al. Dulca – Dodoi, Cip. Rus (cpt.)(Misarăș 87′). Rezerve: Geantă – Ciul, Godja, Stoenac, Vespe, G. Tudoran, Brînzan.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-tras-ciucul-in-play-out-calin-moldovan-dupa-remiza-de-la-miercurea-ciuc-toata-lumea-ne-dadea-ca-victima-sigura-a-fost-un-meci-de-lupta-si-cred-ca-rezultatul-este-echitabil-19222965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-n-a-avut-succes-la-slobozia-nici-cu-ripensia-sunt-dezamagit-de-rezultat-19223005

Mircea OGLINDOIU 13 Mar. 2022, 01:22 Liga 2
Pe aceeași temă