Viitorul Pandurii a trecut peste umilința din cupă și a încurcat FC Hermannstadt în campionat. Cristian Lupuț: ”Am reușit să aduc jucătorii la un nivel bun din punct de vedere psihic.” Ce a spus Alin Buleică

Mircea OGLINDOIU 14 Sep. 2021, 22:28 Liga 2

Eliminată marțea trecută din Cupa României, de ACSO Filiași (Liga 3)(scor 2-3), eșec în urma căruia jucătorii și stafful tehnic al divizionarei secunde au fost abandonați la stadion de șoferul autocarului, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a remizat, marți seara, cu FC Hermannstadt, scor 1-1, în etapa a 6-a din Liga 2.

După o jumătate de oră de joc anost, oltenii au deschis scorul în minutul 32, prin Răzvan Vulpe, care a reluat din voleu, de pe linia careului mic, balonul centrat de Dulca, iar Valentin Buhăcianu a egalat peste 10 minute, cu un șut puternic, din 10 metri.

Jocul s-a disputat la Drobeta Turnu Severin, fiindcă la stadionului Municipal din Târgu Jiu se demarează lucrări de refacere a gazonului.

Cristian Lupuț: ”Poate avem altă motivație cu echipele bune”

La finalul partidei, antrenorul Cristian Lupuț s-a arătat mulțumit de rezultatul de egalitate. În urmă cu o etapă, Viitorul Pandurii remizase și la Chiajna, scor 0-0 cu Concordia, o altă echipă cu pretenții la promovare. Gorjenii rămân însă fără victorie în actuala stagiune și ocupă locul 16 în clasamentul Ligii a 2-a, cu doar 3 puncte.

”Ca să fiu sincer, sunt foarte mulţumit cu acest punct. Poate, cu puţină şansă, reuşeam să luăm cele trei puncte, dar, una peste alta, mă bucură creşterea echipei, nivelul jocului începe să se vadă, iar eu sper ca în etapele următoare să avem prima victorie. La Chiajna, la fel, am făcut un joc tactic foarte bun, cu un adversar greu, cu pretenţii de promovare. Şi acolo, dacă eram puţin atenţi, puteam să ne întoarcem cu trei puncte. E posibil si ca jucătorii mei să se motiveze mai bine cu adversari buni.

Nu ştiu dacă vom mai juca şi următorul meci de acasă la Severin, nu ştim dacă se reface gazonul până atunci. Nu vreau să comentez despre meciul de la Filiaşi, pentru mine e istorie. Important este că am reuşit să-i readuc pe jucători din punct de vedere psihic la un nivel bun şi jocul astăzi a fost la un nivel bun. Nu m-am mai confruntat cu asemenea situație (n.r. – ca echipa să fie abandodată la stadion), dar pentru mine e de domeniul trecutului. Ne propunem ca nivelul jocului să crească de la meci la meci şi uşor-uşor se va crea şi omogenitatea de care am vorbit până acum”, a spus Lupuț.

La meci a asistat și Flavius Stoican, fostul antrenorul al echipei gorjene.

Alin Buleică: ”Am vorbit în vestiar că este timpul pentru un nou început”

Și căpitanul Alin Buleică s-a arătat ingidnat de cele întâmplate la Filiași, dar pare să fi uitat incidentul și e cu gândul la meciurile de campionat.

”Eu zic că am făcut un meci destul de bun cu Hermannstadt, cu o echipă bună care şi-a propus promovarea. Au un lot foarte bun, competitiv şi, având în vedere aceste lucruri, este un rezultat bun. Puteam şi mai mult. Dacă eram puţin mai atenţi puteam să câştigăm, pentru că la ultima fază am avut o ocazie clară. Şi ei au avut ocazii, deci cred că este un rezultat echitabil.

Anul trecut am jucat cel mai frumos fotbal, am avut rezultate bune şi ne-am calificat într-o semifinală de cupă. Automat, lumea se aştepta la altceva de la noi acum, dar să nu uităm că am schimbat foarte mulţi jucători şi încă este începutul de campionat. Meci de meci, apar jucători noi şi este greu. Am schimbat 15-16 jucători.

În şase etape, am jucat cu primele patru echipe, şi au reuşit să ne bată doar Petrolul şi Steaua. Am vorbit în vestiar că este un nou început, pentru că trece timpul şi trebuie să reuşim să câştigăm.

Nu a fost plăcut ceea ce s-a întâmplat la Filiaşi, a fost decizia clubului, ne-am conformat, dar sperăm să nu se mai întâmple, nu numai la noi, dar nici la celelalte echipe, pentru că nu este normal. Eu m-am dus la Târgu Jiu cu prietenii, m-am urcat în maşină şi am plecat. Nu ni s-a dat o explicaţie, a fost decizia conducerii”, a spus Buleică.

  • Viitorul Pandurii în remiza cu FC Hermannstadt: Eftimie – Buleică (cpt.), Core (Sveikauskas 73′), Al. Băican, Copaci – Țegle, Felipe Acosta – Vulpe (Vespe 73′), Dodoi (Gîrbiță 82′), Al. Dulca (Mitrică 63′) – Cip. Rus. Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Ciul, Godja, Doumbia, Pîrcălabu.

Cu 3 puncte acumulate în șase etape, Viitorul Pandurii se flă pe locul 16 în Liga 2, fiind clasată între Dunărea Călărași și FK Csikszereda, și ele cu același punctaj. Etapa viitoare, trupa din Târgu Jiu joacă la Bistrița cu ”U” Cluj, ocupanta locului 5, cu 12 puncte.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-ramas-neinvinsa-in-actualul-sezon-dar-a-ratat-sansa-sa-egaleze-la-puncte-liderul-concordia-dupa-remiza-cu-viitorul-pandurii-maldarasanu-a-gasit-o-explicatie-poate-jucato-19200896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-si-fc-hermannstadt-joaca-in-ultimul-meci-al-etapei-a-6-a-a-ligii-2-sibienii-pot-trece-pe-locul-1-19200815

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/viitorul-pandurii-lasata-in-drum-de-conducere-dupa-umilinta-din-cupa-romaniei-soferul-a-primit-ordin-sa-plece-de-la-filiasi-fara-echipa-iar-stafful-si-fotbalistii-au-inchiriat-masinile-gazdelor-19199702

Mircea OGLINDOIU 14 Sep. 2021, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă