Viitorul Pandurii a scăpat de interdicția la transferuri, Călin Cojocaru a ”betonat” defensiva cu doi fundași. În schimb, gorjenii au pierdut un jucător la comisii

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 13:39 Liga 2
Viitorul Pandurii a scăpat de interdicția la transferuri, Călin Cojocaru a ”betonat” defensiva cu doi fundași. În schimb, gorjenii au pierdut un jucător la comisii

Viitorul Pandurii a scăpat de interdicția la transferuri și a legitimat doi jucători, iar pe unul îl avea la antrenamente de mai mult timp, în perioada de pregătire de iarnă. Înainte de primul meci din Liga 2 din acest an, gorjenii au comunicat că i-a înregistrat ca achiziții pe Ramzi Toure Idrissou (27 ani) și Daniel Bîrzu (21 ani).

Amândoi evoluează pe poziția de fundaș central, iar antrenorul Călin Cojocaru vrea să întărească defensiva în cursa pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2. Legitimările au fost posibile după ce Viitorul Pandurii a plătit datoriile către Felipe Acosta, de circa 40.000 de euro.

Două achiziții la Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Ramzi Toure Idrissou este născut în Norvegia, la Oslo, dar are și cetățenie togoleză. Ultima dată a jucat în Insulele Feroe, la AB Argir, dar a bifat experiențe în Norvegia, la echipe precum Hodd sau Levanger, dar și în Slovenia, la NK Fuzinar, și SUA, la Tampa Spartans, Tropics și Atlanta SC. Este un fotbalist înalt, care poate da siguranță cel puțin la fazele fixe, având 1.95 m.

Daniel Bîrzu are 21 de ani și a aparținut/ aparține de Farul, bifând până acum doar trei meciuri în prima ligă, în două sezoane la prima echipă a clubului lui Gheorghe Hagi. A jucat mai mult la ”satelitul” constănțenilor, dar care în vară a fost retrasă din Liga 3.

În acest sezon, Daniel Bîrzu a evoluat pentru Farul doar în Cupa României, într-un meci.

Ramzi Toure Idrissou (27 ani) și Daniel Bîrzu (21 ani) au fost legitimați la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Ambii fotbaliști evoluează pe postul de fundaș central. Ramzi Toure Idrissou este un fotbalist din Togo născut la Oslo (Norvegia). În cariera de fotbalist a evoluat la următoarele echipe : AB Argir (Insulele Feroe) , IL Hodd (Norvegia) , NK Fuzinar (Slovenia) , Atlanta SC (USA), Philadelphia Fury (USA), Levanger FK (Norvegia). Daniel Bîrzu este  născut la Constanța și este format ca fotbalist la Academia Gheorghe Hagi. La nivel de seniori a evoluat pentru Farul 2 Constanța. Mult succes la Viitorul Pandurii Târgu Jiu !”, a anunțat Viitorul Pandurii.

Gorjenii l-au pierdut pe Bogdan Eftimie la comisii

Însă, Viitorul Pandurii a mai pierdut un jucător la comisii! Portarul Bogdan Eftimie (20 de ani) a depus memoriu pentru a deveni liber de contract și a avut câștig de cauză la recurs. Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal i-a dat dreptate, astfel că acum este în căutare de nouă echipă.

Eftimie revenise în această iarnă în lot, după o accidentare care l-a ținut mult timp pe margine, a fost în cantonament și a fost utilizat titular într-un joc amical din Serbia.

Portarul nu a mai bifat minut în meci oficial din mai 2022, din ediția 2021-2022 a Ligii 2, din partida cu FC Brașov, din play-out-ul sezonului respectiv, scor 1-2. Portarul de 20 de ani a fost titularul echipei în acel sezon, cu 17 meciuri jucate până la accidentare.

Viitorul Pandurii, pe locul 6 până să debuteze etapa a 16-a

Înainte de startul primei runde din 2024, formația din Târgu Jiu se afla pe poziția a 6-a în Liga 2 după 15 etape, cu 23 puncte, cu un punct peste locul 7, Steaua, dar cu două puncte sub locul 5, Gloria Buzău. Va disputa prima rundă din 2024 pe Municipalul din Târgu Jiu, contra CSC Şelimbăr, programată duminică, de la ora 17:00, în cadrul etapei a 16- a sezonului regular.

Viitorul Pandurii are 11 rezultate pozitive în ultimele 12 meciuri, astfel că are moral bun înainte de reluarea Ligii 2: 1-1 cu CSC Dumbrăvița, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, 2-1 cu Progresul Spartac, 2-1 cu Corvinul Hunedoara, 1-1 cu CSM Reșița, 2-2 cu Concordia Chiajna, 1-0 cu CS Mioveni, 0-0 cu CS Tunari, 0-0 cu Chindia Târgoviște, 1-2 cu Metaloglobus, 2-1 cu Unirea Dej și 1-0 cu CSM Alexandria.

Are nevoie de victorie cu CSC Șelimbăr pentru a putea să se mențină cel puțin pe locul 6 sau să își crească șansele pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2. Duelul cu sibienii va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: Viitorul Pandurii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-llullaku-dupa-succesul-ceahlaului-contra-concordiei-19300429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-vrea-victorie-in-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-19300425

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-a-inregistrat-o-noua-depunctare-19300420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-a-prezentat-achizitiile-iernii-19300418

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă