Valentin Suciu, înaintea meciului FK Miercurea Ciuc – FC Brașov: ”E o finală pentru noi.” Harghitenii joacă cu accederea în play-off pe masă

Adi MARICA 10 Mar. 2022, 11:01 Liga 2
Valentin Suciu, înaintea meciului FK Miercurea Ciuc - FC Brașov: ”E o finală pentru noi.” Harghitenii joacă cu accederea în play-off pe masă

FK Miercurea Ciuc – FC Brașov este un meci de totul sau nimic pentru harghiteni.

Elevii lui Valentin Suciu au nevoie de o victorie pentru a-și asigura calificarea în play-off. Ciucanii au punctaj maxim după cele două meciuri disputate în 2022 (2-0 acasă cu Unirea Dej și 3-0 la Avrig, cu Șelimbăr), în timp ce brașovenii au scos doar un punct din primele două jocuri (1-1 în deplasare cu Poli Iași și 0-2 acasă cu Metaloglobus).

  • Meciul de la Miercurea Ciuc, de pe stadionul Municipal, are loc sâmbătă, de la ora 14:00, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular.

Suciu nu subestimează Brașovul

Valentin Suciu spune că jocul cu FC Brașov este o adevărată finală pentru echipa sa. Doar o victorie asigură 100 la sută accederea în play-off, acolo unde sunt calificate deja Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Steaua, iar pentru ultimele două locuri se luptă Concordia Chiajna, FC Buzău, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia.

”Este un meci foarte dificil, o adevărată finală pentru noi. Întâlnim un adversar care a suferit multe modificări la nivelul lotului în această iarnă. Brașovul a arătat potențial în jocul din prima etapă cu Poli Iași. Au jucători experimentați care pot face diferența. Sper și ne dorim enorm să obținem victoria, iar pentru acest lucru trebuie ca spiritul de echipă să fie la cote înalte”, a spus Suciu.

Întrebat dacă simte că presiunea este mare pe jucătorii săi, antrenorul harghitenilor a spus că ”peste tot e presiune, așa e la fotbal.”

  • FK Miercurea Ciuc a evoluat și în sezonul trecut în play-off, unde s-a clasat pe locul 5 din 6, doar peste Poli Timișoara, ratând, astfel, șansa de a merge cel puțin la barajul de promovare.
Jucătorii de la FK Miercurea Ciuc au o serie de zece meciuri consecutive fără eșec, dintre care opt au fost câștigate. Două dintre ele au avut loc în acest an, 2022.

”Terenul va fi bun”

Antrenorul ciucanilor spune că terenul se va prezenta în condiții optime de joc la ora meciului.

”Acum terenul este acoperit de zăpadă, dar instalația de încălzire a gazonului este pornită, astfel că, la ora jocului, suprafața de joc va arăta bine”, a mai declarat Valentin Suciu.

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 7 în Liga 2 după 18 etape, cu 32 de puncte, fiind la egalitate cu FC Buzău (locul 6), în timp ce FC Brașov se află pe poziția a 16-a, cu 13 puncte. Meciul dintre acestea este programat sâmbătă, de la ora 14:00, atunci când au loc majoritatea partidelor din etapa a 19-a.

Accesul spectatorilor va fi la întreaga capacitate a stadionului, după ce, ieri, FRF a anulat protocolul de desfășurare a competițiilor adoptat în pandemie, în urma restricțiilor ridicate de autorități.

Cum se poate califica sau nu FK Miercurea Ciuc în play-off:

+ Câștigă cu FC Brașov, acumulează 35 de puncte și depășește cu siguranță una dintre Concordia Chiajna și FC Buzău, ori pe amândouă, în cazul în care acestea termină meciul lor la egalitate.
+/ Remizează cu FC Brașov și își asigură locul 6 doar dacă FC Buzău pierde acasă cu Concordia, iar Unirea Slobozia nu câștigă pe teren propriu cu Ripensia. Ciucanii sunt dezavantajați de golaveraj în cazul în care vor fi la egalitate cu ialomițenii.
Merge în play-out dacă termină la egalitate cu FC Brașov, iar FC Buzău obține minimum un egal cu Concordia. La egalitate cu FC Buzău, ciucanii sunt dezavantajați de rezultatul direct. FK Miercurea Ciuc poate fi depășită și de Unirea Slobozia, dacă aceasta câștigă acasă cu Ripensia.
Merge în play-out dacă pierde acasă cu FC Brașov și poate fi depășită și de Unirea Slobozia, dacă aceasta câștigă cu Ripensia.

Toată analiza cu șansele celor patru echipe de a prinde ultimele două poziții de play-off o poți citi AICI.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-se-stabilesc-in-ultima-runda-a-sezonului-regular-patru-cluburi-se-lupta-pentru-acest-obiectiv-toate-calculele-de-reusita-ale-acestora-19222455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-probleme-cu-conditiile-de-pregatire-a-apelat-la-un-club-cu-care-era-in-relatii-reci-pentru-a-primit-ajutor-19222440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

Adi MARICA 10 Mar. 2022, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă