Starea de alertă a fost ridicată în România, astfel că Federația Română de Fotbal a decis suspendarea ”Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal și a Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal în Sală”. Hotărârea a fost anunțată miercuri, 9 martie.
Comitetul de Urgenţă, compus din Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, și Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, a luat mai multe hotărâri, printre care și ridicarea protocolului adresat și ligilor inferioare de fotbal din România.
Printre măsurile care se încadrează în protocol se numără și testarea componenților echipelor înainte de meciuri, în cazul în care nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. De altfel, în urma deciziei luate miercuri de Comitetul de Urgenţă, cluburile de fotbal vor reduce cheltuielile în ceea ce privește partea de testare și a mai multor aspecte care cuprindeau punctele protocolului medical.
De miercuri, FRF a anunțat că totul intră la nivelul de la recomandare, astfel că echipele nu mai sunt obligate să respecte punctele protocolului.
”(…) Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale în vigoare (…)”, se arată într-un pasaj al comunicatului emis de FRF.
Liga2.ro a obținut și reacția unui conducător de club în privința acestei decizii anunțate de FRF. Declarația acestuia, sub protecția anonimatului, exprimă emoțiile pe care le avea în privința testărilor periodice pe care echipa sa era obligată să le facă, dar care au devenit acum recomandări.
”La cât noroc avem noi, mă gândeam cu groază că la testele următoare ieșeau sigur unul, doi pozitiv”, a declarat un conducător de club pentru Liga2.ro.
Un alt punct important, care aduce un ajutor financiar cluburilor, e legat de deschiderea stadioanelor la capacitate maximă. Astfel, începând cu următoarea etapă de Liga 2, ultima a sezonului regular, echipele au dreptul să vândă tichete pentru numărul total de locuri de care dispun arenele și nu la un anumit procent, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, odată cu apariția COVID-19.
Și pentru formațiile din Liga 3 anunțul e unul foarte bun, dat fiind faptul că încă din prima etapă a noului an protocolul de competiții nu mai e obligatoriu.
”În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi a luat următoarele decizii:
Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures
https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-din-liga-1-pentru-u-cluj-pe-cine-vrea-sa-transfere-erik-lincar-pentru-inlocuirea-accidentatului-florinel-mitrea-19222465
https://liga2.prosport.ro/seria-1/speranta-moare-ultima-la-unirea-constanta-leo-strizu-spera-la-o-surpriza-mare-in-meciul-cu-petrolul-jucatorii-au-mult-de-castigat-in-cazul-unui-rezultat-pozitiv-19222456
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-nu-dramatizeaza-daca-fc-buzau-rateaza-accederea-in-play-off-sunt-atatea-lucruri-grave-care-se-intampla-in-lume-mai-grave-decat-acest-joc-spera-ca-de-data-asta-sa-c-19222451
https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-trasnet-in-2022-romario-pires-dupa-victoria-cu-fc-hermannstadt-suntem-o-echipa-agresiva-puternica-si-trebuie-sa-aratam-asta-pe-teren-nu-cu-gura-19222446