FRF a suspendat Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, obligațiile devenind recomandări. Cheltuielile scad pentru cluburi, iar reacția unui conducător spune multe: ”Mă gândeam cu groază la testele următoare”

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 09 Mar. 2022, 17:18 Liga 2
FRF a suspendat Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, obligațiile devenind recomandări. Cheltuielile scad pentru cluburi, iar reacția unui conducător spune multe: ”Mă gândeam cu groază la testele următoare”

Starea de alertă a fost ridicată în România, astfel că Federația Română de Fotbal a decis suspendarea ”Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal și a Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal în Sală”. Hotărârea a fost anunțată miercuri, 9 martie.

Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, suspendat de FRF!

Comitetul de Urgenţă, compus din Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, și Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, a luat mai multe hotărâri, printre care și ridicarea protocolului adresat și ligilor inferioare de fotbal din România.

Printre măsurile care se încadrează în protocol se numără și testarea componenților echipelor înainte de meciuri, în cazul în care nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. De altfel, în urma deciziei luate miercuri de Comitetul de Urgenţă, cluburile de fotbal vor reduce cheltuielile în ceea ce privește partea de testare și a mai multor aspecte care cuprindeau punctele protocolului medical.

Totul intră la nivelul de recomandare

De miercuri, FRF a anunțat că totul intră la nivelul de la recomandare, astfel că echipele nu mai sunt obligate să respecte punctele protocolului.

”(…) Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale în vigoare (…)”, se arată într-un pasaj al comunicatului emis de FRF.

Conducător de club: ”Mă gândeam cu groază la testele următoare”

Liga2.ro a obținut și reacția unui conducător de club în privința acestei decizii anunțate de FRF. Declarația acestuia, sub protecția anonimatului, exprimă emoțiile pe care le avea în privința testărilor periodice pe care echipa sa era obligată să le facă, dar care au devenit acum recomandări.

La cât noroc avem noi, mă gândeam cu groază că la testele următoare ieșeau sigur unul, doi pozitiv”, a declarat un conducător de club pentru Liga2.ro.

Echipele vor deschide, în sfârșit, tribunele la capacitate maximă

Un alt punct important, care aduce un ajutor financiar cluburilor, e legat de deschiderea stadioanelor la capacitate maximă. Astfel, începând cu următoarea etapă de Liga 2, ultima a sezonului regular, echipele au dreptul să vândă tichete pentru numărul total de locuri de care dispun arenele și nu la un anumit procent, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, odată cu apariția COVID-19.

Și pentru formațiile din Liga 3 anunțul e unul foarte bun, dat fiind faptul că încă din prima etapă a noului an protocolul de competiții nu mai e obligatoriu.

În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi a luat următoarele decizii:

  • Având în vedere încetarea aplicabilității dispozițiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, aprobă suspendarea Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal și a Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal în sală. Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale in vigoare.
  • Aprobă costurile aferente organizării și desfășurării meciului amical dintre echipele U21 ale României și Finlandei.
  • Aprobă costurile aferente desfășurării meciului amical dintre echipele U21 ale Marocului și României.
  • Aprobă costurile aferente organizării și desfășurării meciului amical dintre echipele U20 ale României și Norvegiei.
  • Aprobă costurile aferente desfășurării meciului amical dintre echipele U20 ale Elveției și României.
  • Aprobă costurile aferente organizării și desfășurării meciului oficial dintre echipele de senioare ale României și Norvegiei.
  • Aprobă costurile aferente desfășurării meciului oficial dintre echipele de senioare ale Croației și României”, este comunicatul complet emis de FRF pe site-ul oficial.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-din-liga-1-pentru-u-cluj-pe-cine-vrea-sa-transfere-erik-lincar-pentru-inlocuirea-accidentatului-florinel-mitrea-19222465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/speranta-moare-ultima-la-unirea-constanta-leo-strizu-spera-la-o-surpriza-mare-in-meciul-cu-petrolul-jucatorii-au-mult-de-castigat-in-cazul-unui-rezultat-pozitiv-19222456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-nu-dramatizeaza-daca-fc-buzau-rateaza-accederea-in-play-off-sunt-atatea-lucruri-grave-care-se-intampla-in-lume-mai-grave-decat-acest-joc-spera-ca-de-data-asta-sa-c-19222451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-trasnet-in-2022-romario-pires-dupa-victoria-cu-fc-hermannstadt-suntem-o-echipa-agresiva-puternica-si-trebuie-sa-aratam-asta-pe-teren-nu-cu-gura-19222446

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 09 Mar. 2022, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă