KO în trei minute! FC Brașov s-a prăbușit cu Metaloglobus. Călin Moldovan: ”E inexplicabil începutul de joc, am luat două goluri pe greșeli”

Adi MARICA 05 Mar. 2022, 15:46 Liga 2

FC Brașov a pierdut, sâmbătă, meciul cu Metaloglobus, scor 0-2, partidă contând pentru etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular.

Brașovenii și-au propus să ajungă cu cât mai multe puncte în play-out, însă au fost readuși cu picioarele pe pământ de Metaloglobus, o echipă solidă, care a speculat prompt gafele din visătoarea defensiva adversă.

KO în trei minute pentru FC Brașov

Jucătorii lui Călin Moldovan au fost suprinși încă din startul meciului, atunci când oaspeții au marcat de două ori în decurs de doar trei minute. Mai întâi, Claudiu Herea a transformat un penalty obținut de Sin după un duel cu Leonte (15). Imediat, elevii lui Nicolae Grigore au dat lovitura după o fază fixă, un corner la care fundașii brașoveni au dormit. Lung a reluat cu capul din șase metri, Popescu a reușit să respingă, dar Lucian Cazan, atent, a îndeplinit o simplă formalitate.

Brașovenii au reacționat și au luat cu asalt careul bucureștenilor, dar Lambrinoc, El Azzouzi, de două ori, Angelov și Gherghe nu au fost inspirați la finalizare.

Metaloglobus a fost mai periculoasă și în partea secundă

În startul reprizei secunde, jucătorii echipei gazdă au dominat, însă fără efect pe tabelă la ocaziile lui Gherghe, Vasile Constantin și Lambrinoc. După minutul 60, elevii lui Moldovan au părut că au căzut fizic, schimbările nu au adus plusul scontat, iar oaspeții s-au jucat cu ocaziile la la poarta lui Laurențiu Popescu, prin Pandele (de două ori), Sava, Răuță și Florescu.

”Limoniu” Mărginean a dat la lopată înainte de meciul de pe Tineretului!

La stadionul Tineretului s-a lucrat din greu, înaintea meciului, pentru îndepărtarea zăpezii căzute pe teren în decursul nopții. Încă de la 7 dimineața, angajații de la stadion, împreună cu cei de la Comprest au lucrat de zor pentru îndepărtarea zăpezii.

Și președintele Ioan Mărginean a fost extrem de implicat în acțiune și chiar a pus mâna pe lopată. Stratul gros de zăpadă a fost dat la o parte de pe gazon cu circa o oră înainte de joc, însă suprafața de joc a fost afectată, iarba fiind îmbibată cu apă.

Călin Moldovan, după eșec: ”Pentru mine e inexplicabil”

La finalul meciului pierdut cu Metaloglobus, antrenorul Brașovului, Călin Moldovan, nu a găsit explicații pentru această înfrângere. Acesta a stat minute bune după fluierul final pe bancă, apoi, în fața jurnaliștilor, a recunoscut superioritatea echipei bucureștene.

”Este un eșec nescontat, mai ales că veneam după jocul bun de la Iași (n.r. – 1-1 cu Poli Iași) și noi credeam că ne va da încredere, o doză de elan și chiar credeam că va fi un nou început. Îmi este greu să înțeleg diferența mare de abordare a meciului cu Metaloglobus față de jocul de la Iași. Am întâlnit un adversar mai bun decât noi, mai omogen, care a fost foarte pragmatic. Pentru mine e inexplicabil începutul de joc, am luat două goluri pe greșeli inexplicabile. Am ratat apoi la 0-2 ocazii să reușim să reintrăm în joc. În partea secundă am încercat să schimbăm, să aducem jucători proaspeți care se pretează mai bine la starea terenului, însă nu am reușit să aducem niciun plus de pe bancă. E clar că și lipsa de omogenitate s-a văzut, mai ales în fața unei echipe mult mai experimentate și mai legată.
Nu ne rămâne decât să încercăm să revenim cât mai repede. Am mai spus și înaintea meciului că indiferent de rezultat campionatul se joacă. Chiar dacă câștigam nu era nimic rezolvat”, a spus Moldovan.

FC Brașov rămâne pe loc din toate punctele de vedere, Metaloglobus câștigă, dar nu mai are șanse la play-off

FC Brașov rămâne cu 13 puncte după 18 meciuri, tot pe locul 16 și are norocul că din Liga 1 s-ar putea retrage Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, astfel că în Liga 2 nu se va mai disputa un baraj de menținere/retrogradare.

În ultima etapă, weekendul următor, FC Brașov urmează să joace la FK Miercurea Ciuc, echipă care are nevoie de victorie pentru a speră să prindă in extremis play-off-ul.

De partea cealaltă, Metaloglobus are 28 de puncte și se află pe locul 9, fără să mai aibă șanse la play-off, după ce ieri Steaua a câștigat meciul cu Poli Iași (scor 3-1).

În ultima rundă, Metaloglobus joacă acasă chiar cu Steaua, care are șase puncte în fața sa.

FC BRAŞOV – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 0-2

Claudiu Herea 15′ – penalty, Lucian Cazan 17′

FC Brașov: Laur. Popescu – M. Burlacu (Rz. Andronic 65′), Maric, Gherghe, Dumbravă – Leonte (cpt.)(Vas. Constantin 36′), Tesija – Lambrinoc, El Azzouzi (Vl. Mihalcea 59′), Negrean (Piper 36′) – Angelov (Bg. Roșu 59′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Rz. Iorga, H. Popa, Drăgoi
Antrenor: Călin Moldovan

Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu, D. Lung, Cazan, Andr. Sava – Liv. Mihai (Caramalău 90+1′), Andr. Răuță, Sin (Andr. Florescu 70′) – Covalciuc (Pandele 31′), Cl. Herea (Potecea 90+1′), Ov. Herea (cpt.)(Al. Enache 70′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Boiangiu, Mănăilă, Negoescu
Antrenor: Nicolae Grigore

Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ioan Daniel Humița (Armeniş – Caraş Severin); Rezervă: Marius Nechita Chioran (Floreşti); Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/organizatorii-s-au-lupta-cu-zapada-inainte-de-fc-brasov-metaloglobus-a-nins-abundent-peste-noapte-la-brasov-iar-suprafata-de-joc-a-fost-acoperita-cu-un-strat-gros-de-nea-cum-se-19221702

Adi MARICA 05 Mar. 2022, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă