Ultimul meci din Liga 2 în 2020 | Ripensia câștigă restanța cu Farul și urcă în clasament. Un sârb a decis jocul de la Timișoara

Marius ANGHEL 14 Dec. 2020, 15:56 Liga 2

Ripensia Timișoara s-a impus la limită, cu 1-0, în meciul restant din etapa a 14-a a Ligii 2, de pe teren propriu, cu Farul Constanța. Jocul a fost ultimul desfășurat în Liga 2 în anul 2020.

Nemanja Sokovic a decis soarta partidei de pe arena Electrica cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare din stânga a lui Stoi. Mingea trimisă de atacantul sârb s-a dus peste portarul Dur-Bozoancă, ieșit să boxeze, și a intrat în plasă cu toată opoziția lui Antoche, care a plonjat în disperare de cauză pentru a evita golul.

După această victorie, Ripensia a acumulat 18 puncte în 14 meciuri jucate în 15 etape și a urcat pe locul 15. Farul a rămas cu 20 de puncte și e pe poziția a 12-a, dar ar putea câștiga trei puncte la ”masa verde” din restanța nedisputată cu ”U” Cluj.

Campionatul Ligii 2 se va relua în 2021, spre finalul lunii februarie, în jurul datei de 20.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto


Ultimul meci din campionatul Ligii 2 programat în anul 2020 are loc la Timișoara, pe arena Electrica, astăzi, 14 decembrie, de la ora 14:00. Se întâlnesc Ripensia și Farul Constanța, două echipe aflate în acest moment în partea inferioară a clasamentului.

Ripensia – Farul este un meci restanță din penultima etapă programată în 2020, runda a 14-a, care inițial trebuia să aibă loc la data de 25 noiembrie, însă care nu s-a putut desfășura la momentul respectiv, deoarece trupa timișoreană a trecut printr-o perioadă în care a avut aproape toți componenții lotului și staffului tehnic infectați cu COVID-19.

Ripensia e la a doua restanță în interval de trei zile

Ripensia a jucat și vinerea trecută, la Cluj Napoca, altă restanță, din etapa a 13-a. A cedat cu 1-0 în fața celor de la ”U” Cluj, ajungând, astfel, la al patrulea eșec consecutiv după ce a intrat în imposibilitatea de a juca din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 pe care le-a avut. După eșecul din 16-imile Cupei României cu Astra (scor 1-5), au urmat trei înfrângeri în campionat: 0-3 la ”masa verde” cu CS Mioveni, restanță la care argeșenii nu s-au prezentat, 0-2 la CSM Reșița și 0-1 la ”U” Cluj.

Cosmin Petruescu: ”Suntem o echipă aflată în criză de puncte, dar nu disperată”

Aceste rezultate au coborât echipa tocmai pe locul 19, antepenultimul, în clasament, însă antrenorul Cosmin Petruescu spune că încă nu este o situație disperată la Ripensia. ”Conferențiarul” a analizat și declarațiile date de Ianis Zicu înaintea acestui meci, și spune că el și jucătorii săi nu vor pleca pe fentă, fiindcă antrenorul Farului a încercat să mute presiunea pe timișoreni.

”Am urmărit și eu declarația lui Ianis (n.r. – Ianis Zicu, antrenorul Farului). Am observat abilitatea lui de a muta presiunea pe noi, pe faptul că suntem o echipă disperată, aflată în criză de puncte. Într-adevăr, suntem o echipă aflată în criză de puncte. Urmează un meci important, dar nu decisiv. Un meci pe care ne dorim să-l câștigăm, dar nu decisiv, pentru că mai sunt încă șase meciuri în primăvară plus, în funcție de poziția ocupată în clasament, se mai joacă 12, 6 sau 7 partide. Îi cunosc abilitatea, aceeași pe care a avut-o și ca jucător când încerca să-și deruteze și să-și dribleze adversarii. Îl asigur că nu plecăm pe fentă. Cu aceeași formație cu care va veni la Timișoara a eliminat Cinceniul din Cupa României și a câștigat cu Reșița pe teren propriu după un joc foarte bun. Suntem pregătiți și nu vom ceda la astfel de jocuri psihologice”, a precizat Cosmin Petruescu înaintea meciului cu Farul.

”Întâlnim o echipă foarte bună. Într-un clasament al jocurilor disputate în deplasasare, cred că este echipa de pe locul 1, în condițiile în care li se vor atribui cele trei puncte la «masa verde» cu Universitatea Cluj (n.r. – În momentul actual se află pe locul 5, cu 12 puncte. Cu victoria la ”masa verde” acumulează 15 puncte din deplasare și urcă pe locul 1, peste Petrolul, care are 13 puncte). O echipă incomodă, care putea fi mai sus în clasament dacă reușeau să și câștige punctele de pe teren propriu, unde cred eu că au avut mari probleme, în principal, din cauza terenului. Una peste alta, Farul rămâne una din obiectivele bune ale seriei (n.r. – Nu există serii în Liga 2 de câțiva ani buni. Petruescu repetă în mod obsesiv acest lucru), cu un obiectiv pe care nu și l-au ascuns, acela de a intra în play-off și de a se bate cu șanse reale la promovare. Dar suntem pregătiți să dăm o replică pe măsură și să uităm că și noi în jocurile de pe teren propriu, chiar am făcut o figură frumoasă și am avut rezultate bune spre foarte bune”, a mai declarat Petruescu.

Ianis Zicu spune că va avea doar 13 jucători în lot

Farul a jucat ultimul meci oficial la data de 5 decembrie, când pierdea pe teren propriu cu FK Csikszereda (scor 0-2). La momentul respectiv juca la trei zile distanță după ce DSP Constanța nu-i dădea aviz să se deplaseze pentru restanța cu ”U” Cluj, declansându-se un adevărat scandal pe această temă.

Și acum Ianis Zicu nu va avea la dispoziție mulți jucători din diverse cauze, precizând că va avea în lot doar 13 elevi. Chiar și așa, antrenorul Farului speră la un succes în fața Ripensiei.

”Din păcate, suntem ultimii care jucăm. O să fie o partidă foarte grea, pentru că întâlnim un adversar aflat într-o situație delicată, un adversar disperat, care are nevoie de puncte. Este important ca noi să fim concentrați pentru că putem să fim aproape de play-off și să reușim această performanță ca să ne batem la promovare. Din păcate, în acest moment, am foarte puține soluții. Sunt 13 jucători, toți care sunt apți pentru această partidă. Nu am multe opțiuni, dar, cu spirit, cu energie, cu atitudine bună și cu rezistență mentală, pentru că va fi o partidă intensă, pe un teren foarte greu, sperăm să nu stricăm munca pe care am depus-o în acest an după această partidă. Ceea ce vom face luni ne va afecta sau ne va bucura pentru ceea ce urmează în acest sezon”, a declarat Ianis Zicu.

Pe lângă dificultățile legate de lot, Ianis Zicu era îngrijorat și de calitatea gazonului de pe arena Electrica. ”Este o suprafață dificilă, cu atât mai mult acum, când a plouat foarte mult și terenul va fi moale. Nu știu exact cum o să arate la ora partidei, dar, indiferent cum ar fi, trebuie să ne adaptăm, să fim inteligenți și să câștigăm această partidă, pentru că avem foarte, foarte mare nevoie de această victorie”, a mai spus antrenorul Farului.

Mircea Ardelean arbitrează Ripensia – Farul. E a patra întâlnire dintre cele două echipe

În acest moment, cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri, Ripensia e pe locul 19, antepenultimul în Liga 2. Farul are 20 de puncte și e pe locul 12, dar așteaptă trei puncte la ”masa verde” din restanța cu ”U” Cluj, la care nu s-a prezentat.

În sezoanele trecut, Ripensia și Farul s-au mai întâlnit de trei ori, rezultatele directe fiind la egalitate perfectă. Ripensia a câștigat primul joc direct, 1-0 la Timișoara, în noiembrie 2018, a doua întâlnire s-a încheiat la egalitate, 1-1 la Constanța, în mai 2019, iar a treia s-a terminat cu victoria cu 1-0 a Farului, pe teren propriu, în septembrie 2019.

Jocul de astăzi dintre Ripensia și Farul, de pe arena Electica din Timișoara, de la ora 14:00, va fi arbitrat de centralul Mircea Ardelean (Arad) și asistenții Cristian Daniel Ilinca și Răzvan Claudiu Tudor (ambii din Craiova). Arbitru de rezervă este Marius Omuţ (Satu Mare), iar observatori au fost delegați Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Viorel Lolea (Reşiţa).

TOATE REZULTATELE etapei a 14-a sunt AICI

RIPENSIA TIMIȘOARA – FARUL CONSTANȚA 1-0

COMENTARIUL LIVE:

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic, Fridrich – Val. Macrițchii, Coulibaly (Stoi 46′), Al. Neagu (cpt.)(Al. Popovici 70′), Vasluian (Gladun 58′) – Mih. Ene (Vl. Tudorache 58′), Sokovic (Golda 90+1′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Țieranu, C. Sârbu, Maric
Antrenor: Cosmin Petruescu

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Greu, Antoche (cpt.), Cărăruș, Carabela – Rob. Silaghi, Ant. Cruceru, Bîrnoi – Hordouan, Banyoi, Măzărache
Rezerve neulizate: Agachi – D. Ciolacu, Șt. Rus, Pelivan
Antrenor: Ianis Zicu

Min 90+4 Final de partidă la Timișoara. Ripensia câștigă cu 1-0 meciul restant cu Farul și urcă de pe locul 19 pe 15, cu 18 puncte. Farul rămâne, momentan, cu 20 de puncte și e pe poziția a 12-a.
Min 90+3 Al doilea corner consecutiv bătut din dreapta este executat în același fel, cu pasă scurtă înapoi, minge trimisă în fața careului, de unde Carabela trage pe lângă poartă, în stânga. Portarul Dur-Bozoancă încă era în careul advers
Min 90+3 Denis Golda respinge din fața porții, cu capul, o centrare din dreapta a lui Hordouan, la un corner la care a urcat în careul advers și portarul Dur-Bozoancă
♦Min 90+1 Ultima schimbare la Ripensia. Iese Nemanja Sokovic, cel care a marcat unicul gol al jocului, și intră Denis Golda. Farul n-a făcut nicio înlocuire în acest meci
Min 87 Valerii Macrițchii deviază cu capul din centrul careului după o centrare dintr-o lovitură liberă bătută de Tudorache din stânga terenului, Dur-Bozoancă reține și își pune echipa pe contraatac
Min 86 ||| Denis Hordouan primește cartonașul galben pentru proteste
Min 82 Ocazie colosală pentru Ripensia. Popovici recuperează în fața propriului careu și pasează în față pentru Tudorache, care, singur singurel, aleargă spre poarta Farului, pătrunde în careu, încearcă să îl fenteze pe Dur-Bozoancă în dreapta, nu poate, se întoarce, doi fundași s-au repliat pe linia porții, însă goalkeeperul a prins balonul din picioarele lui Tudorache
♦Min 80 După un contraatac, Popovici trage din dreapta careului, Dur-Bozoancă deviază și trimite mingea pe lângă bara colțului lung, în corner
Min 79 Silaghi pătrunde din dreapta în centru pe linia de 16 metri, pasează în stânga la Carabela, care trage bine pe poartă și Dobre prinde
Min 76 ||| Antonio Cruceru intră tare asupra lui Tudorache și primește cartonașul galben
Min 75 Bîrnoi are un șut din stânga, din careu, dintr-un unghi închis, Dobre prinde
Min 74 Greu centrează din dreapta, Măzărache reia cu capul din 8 metri și Dobre reține în stânga sa, după ce plonjează
Min 70 Iese Alexandru Neagu și intră Alexandru Popovici. Neagu îi dă banderola de căpitan lui Gabriel Stoi, deși cel care îi ia locul pe teren este chiar primul căpitan al echipei și normal pe brațul lui ar fi trebuit să meargă banderola.
Min 66 1-0 Stoi primește de la Gladun la 20 de metri central, centrează în dreapta, Nemanja Sokovic reia cu capul din 6 metri, peste Dur-Bozoancă, ieșit să boxeze, și înscrie, spre disperarea lui Antoche, care a plonjat pentru a agăța balonul
Min 65 Bîrnoi trage din 18 metri ușor lateral stânga, Dobre scapă mingea, însă o printre între picioare, aproape pe linie
Min 63 Bîrnoi are un șut-centrare din stânga, de puțin prin fața porții Ripensiei
Min 61 Greu trage din 11 metri central, printre mai mulți jucători ai Ripensiei, puțin pe lângă bara din stânga. Mingea a ajuns la farist după un corner bătut din dreapta
Min 58 ||| Gabriel Stoi primește cartonașul galben după o intrare tare
Min 58 Dublă schimbare la Ripensia. Ies Ion Vasluian și Mihai Ene și intră Cosmin Gladun și Vlad Tudorache
Min 55 ||| Ripensia scapă pe contraatac, după ce Neagu îl deposedează pe Cruceru în fața careului. Neagu avansează în jumătatea adversă, îi pasează în stânga lui Sokovic, acesta trimite din nou către Neagu, care pătrunde în careu și trage din 14 metri ușor lateral stânga pe centru. Portarul Cosmin Dur-Bozoancă parează cu greu, comentează la adresa arbitrului și primește cartonașul galben
Min 50 Bîrnoi aveansează pe stânga, pasează scurt pentru Carabela, care centrează din prima în fața careului mic, unde Măzărache preia, se întoarce, fentează doi adversari în stânga și trage pe poartă din 8 metri, iar Dobre respinge de pe centru în față, de unde Rogac trimite în corner
Min 47 ||| Valerii Macrițchii primește cartonașul galben după un fault făcut asupra lui Hordouan. Spiritele se încing puțin, iar Cruceru e cel mai vocal. Și gura lui trebuia închisă cu un cartonaș galben
Min 46 Bîrnoi centrează din stânga în careu, Fridrich respinge cu capul în față, direct la Silaghi, care reia din prima din 10 metri și trimite de puțin pe lângă vinclul din stânga
Min 46 S-a reluat meciul
Min 46 Cosmin Petruescu îl înlocuiește la pauză pe Stephane Coulibaly cu Gabriel Stoi. Coulibaly avea un cartonaș galben primit și îl putea primi pe al doilea în finalul primei reprize
Min 45+1 Pauză la Timișoara. Ripensia și Farul sunt la egalitate, scor 0-0
Min 45 Ocazie mare pentru Ripensia. Ene avansează în stânga careului, urcă spre poartă pe linia de fund, paseză înapoi pentru Neagu, care pune latul din 8 metri lateral stânga, și trimite spre colțul lung, însă Antoche blochează din 3 metri și respinge. Aproape de minge era și Sokovic, care putea trimite în poarta goală
Min 44 Cărăruș bate în zid lovitura libră de la 25 de metri central, mingea sare înapoi, Antoche trage din prima printre mulțimea de jucători din fața sa, dar pe centru, iar Dobre reține
Min 43 O minge din piciorul lui Silaghi se duce în mâna lui Coulibaly, care mai are un cartonaș galben. Banca Farului solicită eliminare, însă centralul Ardelean dictează lovitură liberă de la 25 de metri central și îl atenționează pe african
Min 42 Bîrnoi avansează spre poarta Ripensiei, trage pe centru și Dobre prinde fără probleme
Min 40 ||| Stephane Coulibaly primește cartonașul galben pentru o intrare întârziată asupra lui Antoche, în fața careului Farului. A fost o fază continuă de atac a Ripensiei, însă Ene și Coulibaly au ratat șansa de a șuta pe poartă, iar acesta din urmă a faultat după ce a făcut o preluare largă
Min 35 Bîrnoi pătrunde în dreapta, are un șut-centrare, mingea e deviată și Farul are corner. Faza fixă este tratată prost de constănțeni, iar timișorenii resping fără probleme
YouTube-ul și-a revenit, astfel că meciul Ripensia – Farul poate fi urmărit și în format video:

♦Min 18 Ocazie imensă pentru Farul. Totul a pornit de la un șut al lui Banyoi din careu, Dobre s-a întins și a respins în corner. După executare, minge a ajuns tot la Banyoi, aflat în câtiva metri, atacantul a reluat pe poartă, mingea a lovit transversala și a căzut pe linie, iar apoi pericolul a fost îndepărtat
Min 17 Neagu trimite în adâncime în careu, la bara a doua, din dreapta portarului, unde se afla Sokovic. Din 5 metri, sârbul reia cu capul, Dur-Bozoancă respinge. Faza prelungită de atac se termină cu o centrare reținută de portarul Farului
Ripensia transmite meciul cu Farul în direct pe YouTube, însă platforma este ”căzută”, astfel că partida nu poate fi văzută decât de cei prezenți la stadion, spectatorii.
Min 11 Neagu reia din 18 metri peste poartă
Așa se vede meciul Ripensia – Farul de la masa presei, de unde corespondentul Liga2.ro la Timișoara, Anda Deliu, transmite informații.
Min 4 Centrare din stânga, din lovitură liberă, Sokovic, aflat la 12 metri spre dreapta, reia cu capul, dar nu îl învinge pe Dur-Bozoancă, fost portar la Timișoara, dar la ASU Politehnica
Min 1 A început partida de la Timișoara, de pe arena Electrica
♦Farul a dorit să facă precizări față de ce a declarat Ianis Zicu în cadrul conferinței de presă, atunci când a spus că va avea 13 jucători pentru meciul cu Ripensia. Antrenorul s-ar fi referit doar la jucătorii de câmp, nu și la cei doi portari din lot.
Ianis Zicu aliniază cu Ripensia, cu excepția unui singur jucător, Mihai Leca, același ”11” ca în precedenta partidă, pierdută acasă cu 0-2 cu FK Csikszereda. Fundașul Leca a fost eliminat la acel joc și a devenit indisponibil, iar acum apare în echipa de start atacantul Andrei Banyoi.
Chiar dacă anunța în conferința de presă de dinaintea acestui meci că va avea un lot de 13 jucători pentru această deplasare de la Timișoara, Ianis Zicu are 15 jucători la dispoziție contra Ripensiei, cu unul mai puțin față de precedentul meci disputat, cu FK Csikszereda. De altfel, echipa constănțeană nu a mai avut un lot de 20 de jucători, atât câți poți trece pe foaia de arbitraj, de o perioadă foarte lungă.

TOATE REZULTATELE etapei a 14-a sunt AICI

Marius ANGHEL 14 Dec. 2020, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă