Probleme mari de lot pentru Farul înaintea restanței cu Ripensia. Face deplasarea la Timișoara cu doar două rezerve. Ianis Zicu: ”Ceea ce vom face ne va afecta sau ne va bucura”. Ce alte griji mai are antrenorul

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 12 Dec. 2020, 15:34 Actualizat: 12 Dec. 2020, 15:35 Liga 2
Probleme mari de lot pentru Farul înaintea restanței cu Ripensia. Face deplasarea la Timișoara cu doar două rezerve. Ianis Zicu: ”Ceea ce vom face ne va afecta sau ne va bucura”. Ce alte griji mai are antrenorul

Ultimul meci al anului în Liga 2 are loc între Ripensia și Farul, luni de la ora 14:00. Partida este o restanță din etapa a 14-a, iar pentru fiecare echipă are o însemnătate diferită. Timișorenii vor să câștige pentru a părăsi ultimele locuri din clasament, în timp ce constănțenii să se apropie de pozițiile de play-off.

Ianis Zicu, antrenorul Farului, se vede pus într-o situație dificilă, după cum a declarat la conferința de presă. Lotul este unul limitat din cauza problemelor din ultima perioadă, motiv pentru care nu va avea la dispoziție mai mult de 13 jucători.

Ianis Zicu: ”Nu am multe opțiuni, dar cu spirit, cu energie, cu atitudine bună și cu rezistență mentală, sperăm să nu stricăm munca pe care am depus-o în acest an”

În ciuda acestui aspect, Ianis Zicu vrea neapărat ca echipa lui să câștige această confruntare. Dacă Farul va lua cele trei puncte cu Rispensia și va câștiga și la ”masa verde” jocul cu ”U” Cluj, va finaliza anul pe locurile de play-off.

Din păcate, suntem ultimii care jucăm. O să fie o partidă foarte grea, pentru că întâlnim un adversar aflat într-o situație delicată, un adversar disperat, care are nevoie de puncte. Este important ca noi să fim concentrați pentru că putem să fim aproape de play-off și să reușim această performanță ca să ne batem la promovare. Din păcate, în acest moment, am foarte puține soluții.

Sunt 13 jucători, toți care sunt apți pentru această partidă. Nu am multe opțiuni, dar, cu spirit, cu energie, cu atitudine bună și cu rezistență mentală, pentru că va fi o partidă intensă, pe un teren foarte greu, sperăm să nu stricăm munca pe care am depus-o în acest an după această partidă. Ceea ce vom face luni ne va afecta sau ne va bucura pentru ceea ce urmează în acest sezon.

Este un clasament strâns. Pentru noi, este etapa a 15-a, nu o consider o restanță. Suntem primii care jucăm în această etapă a 15-a și trebuie să câștigăm, pentru că echipele din spate vor avea o partidă în plus în primăvară. Atunci, noi trebuie să avem această liniște, cu aceste puncte, să putem să obținem accesul în play-off”, a declarat Ianis Zicu pentru site-ul clubului, FC Farul Constanța.

Ianis Zicu se teme de starea terenului: ”Trebuie să ne adaptăm” 

Pe lângă dificultățile legate de lot, Ianis Zicu se teme și de alt aspect. Este vorba de gazonul pe care se va juca meciul, Electrica. Ar putea să nu fie în cele mai bune condiții la ora de începere a restanței.

Este o suprafață dificilă, cu atât mai mult acum, când a plouat foarte mult și terenul va fi moale. Nu știu exact cum o să arate la ora partidei, dar, indiferent cum ar fi, trebuie să ne adaptăm, să fim inteligenți și să câștigăm această partidă, pentru că avem foarte, foarte mare nevoie de această victorie.

(N.r. – Nouă zile de pauză între ultimul meci, cel cu FK Csikszereda și cel de luni) Da, nouă zile de pauză, care ne-au ajutat, pentru că am avut o săptămână fără antrenamente și ciclu normal înainte de Csikszereda. Aveam nevoie de aceste zile și cred că este un avantaj că am avut această pauză, să putem să fim pregătiți fizic pentru partida de luni”, a mai declarat Ianis Zicu.

Robert Silaghi: ”Avem multe accidentări și cazuri de COVID, dar suntem un grup unit” 

La conferința de presă premergătoarea jocului cu Ripensia a participat și mijlocașul Robert Silaghi (18 ani), unul dintre tinerii pe care Zicu va miza duminică. Acesta a caracterizat partida ca fiind una de luptă, din cauza problemelor pe care terenul le poate pune. Lucru remarcat mai sus și de antrenor.

Cred că o să fie un meci dificil, au un teren puțin mai rău. O să fie un meci de luptă din care sper să ieșim învingători. Este un meci foarte important pentru noi, trebuie să terminăm acest an în primele șase clasate.

Avem multe accidentări și cazuri de COVID, dar suntem un grup unit și trebuie să trecem împreună peste acest hop”, a declarat Robert Silaghi.

Înaintea meciului direct, Ripensia se află pe locul 19 în Liga 2, cu doar 15 puncte acumulate în 13 partide. Sub ea mai sunt doar două echipe, Aerostar Bacău, 9 puncte, și Pandurii, 7 puncte. Farul e pe poziția a 12-a, cu 20 de puncte în 13 runde.


Foto: FC Farul Constanța și Daniel Ciuc/Sport Pictures
Video: FC Farul Constanța

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 12 Dec. 2020, 15:34 Actualizat: 12 Dec. 2020, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă