Situație dezastruoasă la Ripensia după o a doua testare la COVID-19 efectuată în această săptămână. 19 jucători și tot stafful tehnic sunt infectați. Starea pozitivilor și câți jucători mai sunt apți

Marius ANGHEL, Anda DELIU 14 Nov. 2020, 11:56 Liga 2
Situație dezastruoasă la Ripensia după o a doua testare la COVID-19 efectuată în această săptămână. 19 jucători și tot stafful tehnic sunt infectați. Starea pozitivilor și câți jucători mai sunt apți

E un adevărat focar de COVID-19 la clubul timișorean Ripensia. Dacă ieri, vineri, erau anunțate șase persoane pozitive cu nou coronavirus, patru jucători și doi membri ai staffului tehnic, astăzi, formația din Liga 2 a transmis noi informații despre situația echipei, după ce tot lotul și membri staffului au fost testați între timp.

Ripensia anunță că are nu mai puțin de 19 jucători infectați cu noul coronavirus, cât și întreg stafful tehnic, deci inclusiv antrenorul Cosmin Petruescu.

Roș-galbenii mai au, în acest moment, doar trei jucători negativi la COVID-19, în timp ce cei pozitivi se află în izolare și se simt bine.

Echipa timișoreană trebuia să joace astăzi, de la ora 11:00, pe teren propriu, Electrica, în etapa a 12-a a sezonului Ligii 2, cu CS Mioveni, însă partida a fost anulată și reprogramată pentru data de 2 decembrie.

Comunicatul clubului Ripensia despre situația infectărilor cu COVID-19 din cadrul primei echipe:

”Așa cum am anunțat ieri, 13 noiembrie, deoarece au acuzat simptome specifice COVID-19 după întoarcerea din deplasarea de la Chiajna, patru jucători și doi membri ai staff-ului nostru tehnic au fost testați. Rezultatele au dezvăluit că toți cei șase sunt infectați cu coronavirus.

În cursul zilei de vineri, pe lângă cei amintiți mai sus, toți cei din lot și staff-ul tehnic au fost testați. Iată care au fost concluziile în urma primirii rezultatelor:

– Cu tot cu cei patru jucători anunțați inițial pozitiv pentru coronavirus, în acest moment, 19 fotbaliști din lotul nostru au verdict pozitiv în ceea ce privește COVID-19.

– Toți membrii staff-ului tehnic au primit rezultate pozitive.

– Trei jucători au primit verdict negativ. Ceilalți patru fotbaliști, care au fost infectați cu COVID-19 cu ceva timp în urmă, nu au trebuit să mai fie testați, conform ultimelor dispoziții din protocolul medical.

– Toți cei care au fost primit verdicte pozitive în cursul zilei de ieri se simt bine.

S-a început ancheta epidemiologică, iar toți cei care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 au intrat în izolare.

Clubul nostru va veni cu noi informații pe această temă, imediat ce va fi cazul anunțării unor actualizări privind situația epidemiologică din lot.”

Patru jucători și doi membri ai staffului tehnic ai Ripensiei au ieșit, inițial, pozitivi la COVID-19 în urma primei testări din această săptămână

În urma primei testări efectuate în această săptămână de către Ripensia, după ce ”patru jucători și doi membri ai staff-ului tehnic au prezentat simptome specifice COVID-19 după revenirea din deplasarea de la Chiajna”, aceștia au și ieșit pozitivi la COVID-19.

Este vorba despre portarul Ștefan Dobre, fundașii Valerii Macritchii, Radu Rogac și mijlocașul Ivan Urvanțev, și antrenorul secund Iulian Muntean și antrenorul cu portari Călin Frunză.

Pentru acest lucru a și fost amânat meciul din acest weekend cu CS Mioveni.

Ulterior, la indicațiile DSP Timiș, și ceilalți membri ai echipei au efectuat testul ce normal ar fi trebui fi efectuat luni, 16 noiembrie, iar rezultatele sunt cele enumerate mai sus.

Din lotul Ripensiei au mai avut noul virus, în trecut, Alexandru Popovici, Alexandru Neagu, Mădălin Sturzu, Harald Fridrich, preparatorul fizic Bogdan Ungureanu și kinetoterapeutul Bogdan Boldorea.

În urma actualei situații a Ripensiei, e puțin probabil ca echipa timișoreană să joace și în etapa următoare a Ligii 2, la ”U” Cluj. Partida e programată la 23 noiembrie, de la ora 16:30.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensistii-se-trateaza-cu-paracetamol-si-vitamina-c-dupa-ce-aproape-toata-echipa-a-iesit-pozitiva-la-covid-19-cosmin-petruescu-e-infectat-si-el-imi-pare-bine-ca-ripensia-a-pus-p-19157452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-ripensia-cs-mioveni-a-fost-si-el-anulat-coronavirusul-a-lovit-iar-la-timisoara-19157175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-contestat-decizia-reprogramarii-cu-24-de-ore-a-meciului-cu-csm-resita-jocul-poate-fi-decis-la-masa-verde-daca-hotararea-depatamentului-competitii-al-frf-nu-a-fos-19157343

Marius ANGHEL, Anda DELIU 14 Nov. 2020, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă