Decimată de COVID-19 și accidentări, Farul a pierdut cu FK Csikszereda. Ianis Zicu: ”Unii vorbesc că ne-am antrenat. S-a văzut că n-am făcut-o.” Cum se va prezenta echipa la restanța cu Ripensia

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 05 Dec. 2020, 21:41 Actualizat: 05 Dec. 2020, 22:24 Liga 2

Farul a pierdut meciul din etapa a 15-a din Liga 2, cu FK Csikszereda. Constănțenii nu au putut continua seria rezultatelor pozitive din ultima perioadă și au cedat la final, cu 0-2, într-o dispută ce s-a jucat la ei acasă. Antrenorul Ianis Zicu nu s-a ferit să își exprime toate nemulțumirile la conferința de presă.

Faptul că Farul s-a confruntat în ultimele zile cu cazuri de COVID-19 a fost principalul motiv pentru care nu a reușit să se impună în disputa cu FK Csikszereda, a precizat Ianis Zicu. A argumentat prin două motive, de care a adus aminte și la conferința de presă premergătoare jocului.

Ianis Zicu: ”Nu cred că pot să acuz vreun jucător că nu și-a dorit, atât s-a putut” 

În primul rând, Farul nu a avut prea multe variante, pe banca de rezerve la începutul meciului fiind doar cinci jucători, iar din cauza infectărilor cu noul coronavirus nu a putut nici să se antreneze, a punctat Zicu.

”Din păcate o înfrângere, dar cred că era de așteptat, ținând cont că nu ne-am pregătit în ultima săptămână. Echipa a arătat cel mai rău din punct de vedere fizic de când sunt eu aici. Nu cred că pot să acuz vreun jucător că nu și-a dorit, atât s-a putut. Am întâlnit un adversar foarte bun, nu degeaba este la a șaptea partidă consecutivă fără înfrângere în Liga a 2-a, cred că este adversarul care ne-a pus cele mai mari probleme.

Noi am arătat, din păcate, o lipsă totală de prospețime, nu am avut potență. Chiar dacă unii tot vorbesc că ne-am antrenat, s-a văzut clar că nu am făcut antrenamente. Dacă am fi făcut, cu siguranță am fi arătat ca la partidele pe care le-am disputat în acest sezon, când echipa a arătat putere, dorință, atitudine.

Chiar și astăzi au arătat atitudine, dar atunci când nu te ajută picioarele, lucrurile nu sunt în regulă. Am început mai bine repriza a doua, după o primă repriză slabă, dar am primit foarte repede primul gol, iar de acolo lucrurile au devenit complicate”, a declarat Ianis Zicu la finalul meciului, citat de Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”Apar și accidentările, suspendările, și atunci lucrurile sunt grave” 

FK Csikszereda a marcat ambele goluri ale victoriei în repriza a doua, prin Soufiane Jebari, minutul 58, și Juan Bauza, minutul 76, din penalty. Jocul s-a rupt, în opinia lui Zicu, la lovitura de pedeapsă, dar și la eliminarea lui Mihai Leca, fotbalist care a fost trimis mai repede la vestiare pentru cumulul de cartonașe galbene, în minutul 83.

”A venit și acel penalty, eliminarea lui Leca, iar acum o să mergem la Ripensia cu un jucător mai puțin, o să fim doar 13. Nu avem soluții la fundașul central, doar unul singur, Antoche, care până de curând evolua ca mijlocaș central. Am jucat fundaș dreapta cu Răzvan Greu, care este mijlocaș. Sunt situații delicate, dar sunt convins că putem să facem un meci bun la Ripensia și să rămânem în față pentru a intra bine în vacanță.

Am făcut doar două modificări, asta este situația. Din păcate, acest coronavirus lovește și nu avem ce face. Este un al doilea sezon compromis, din punctul meu de vedere, pentru că nu este adevărata valoare a echipelor în acest moment.

Sunt foarte multe detalii, așa cum vorbeam la începutul sezonului, care vor face diferență și țin de destin. Nu țin de valoarea echipei sau de valoarea antrenorului, a conducătorilor, țin strict de acest coronavirus, care crează probleme.

Apar și accidentările, suspendările, și atunci lucrurile sunt grave”, a continuat Ianis Zicu.

Ianis Zicu: ”Trebuie să obținem o victorie la Ripensia” 

În ciuda eșecului, Ianis Zicu speră în continuare la primele șase locuri la finalul anului. Urmează ultimul duel din 2020 cu Ripensia la Timișoara, într-o restanță din etapa a 14-a, de unde speră ca Farul să se întoarcă numai cu cele trei puncte. Partida este programată pe 14 decembrie, de la ora 14:00.

”Suntem în acest moment în locurile de play-off și trebuie să obținem o victorie la Ripensia ca să facem 26 de puncte, să putem intra în vacanță cu speranța că putem să rămânem în play-off și la finalul sezonului regular.

Este un timp destul de lung fără meci, programul nu ne-a avantajat deloc de la începutul campionatului. Tragerea la sorți nu ne-a ajutat, nouă partide acasă și 11 în deplasare. Am început cu partidă în deplasare, la Petrolul, acum suntem ultima echipă care închidem sezonul, jucăm la Ripensia.

Și anul trecut, când a început această nebunie cu coronavirus, eram la Miercurea Ciuc, în hotel, și tot acolo ne-a anunțat că se întrerupe campionatul. Deci, suntem învățați să fim cobai în aceste situații”, a încheiat Ianis Zicu.

În ultima etapă din 2020, Farul a pierdut, a rămas cu 20 de puncte și se află pe locul 10 în clasamentul Ligii 2. Echipa va câștiga trei puncte la ”masa verde” din restanța nedisputată cu ”U” Cluj, iar în acest an mai are de jucat încă o partidă rămasă restantă în etapa a 14-a, cu Ripensia, la 14 decembrie, de la ora 14:00.

Foto: Daniel Ciuc Sorin (Sport Pictures) și Farul Constanța
Video: Farul Constanța 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 05 Dec. 2020, 21:41 Actualizat: 05 Dec. 2020, 22:24 Liga 2
Pe aceeași temă