Stadionul din Alexandria nu va fi gata curând. Veste proastă pentru CSM Alexandria: nu există termen de finalizare a lucrărilor

Andrei PASCU 22 Dec. 2023, 15:20 Liga 2

CSM Alexandria spera să joace din 2020 pe noul stadion din localitate, dar nici până acum nu e gata, la mai bine de trei ani de la termenul de finalizare al lucrărilor.

Clubul din Liga 2 evoluează în această stagiune, prima după promovarea din Liga 3, în apropiere, la Turnu Măgurele, unde a făcut-o desființata Turris Oltul Turnu Măgurele, aproape de promovarea în prima ligă în vara lui 2020, și unde își dispută meciurile de acasă o formație din Liga 3, Cetatea Turnu Măgurele.

Stadionul din Alexandria, fără termen de finalizare a lucrărilor

Acum, stadionul din Alexandria nici nu mai are termen de finalizare a lucrărilor, astfel că mai poate dura câțiva ani până când arena va fi gata și localnicii vor putea vedea în oraș favorita. Conform Digi24, problemele referitoare la lucrări au apărut din cauza faptului că statul, prin Compania Națională de Investiții, nu a mai plătit firma care a fost desemnată să se ocupe de construcție.

Reporterii care au mers pe șantier au sesizat că doar patru muncitori erau la treabă pentru a continua lucrările, astfel că este un alt proiect care se mișcă mai încet decât melcul și localnicii (și din taxele lor fiind finanțate lucrările), sunt nevoiți să meargă până la Turnu Măgurele pentru a vedea CSM Alexandria în meciurile din Liga 2.

CNI nu a mai plătit pentru continuarea lucrărilor de la stadionul din Alexandria

Manuela Pătrășcoiu, director al Companiei Naționale de Investiții, a oferit o reacție în acest sens:

Ministerul Dezvoltării a înștiințat CNI cu privire la epuizarea creditelor bugetare disponibile pentru anul în curs. Totodată asigurarea finanțării lucrărilor a fost deficitară începând cu luna mai a anului 2023, fapt ce a condus la întârzieri în plățile lucrărilor executate.

Acest impediment a condus la diminuarea ritmului de lucru sau suspendarea lucrărilor în conformitate cu prevederile contractuale”.

Lucrările la stadionul din Alexandria au început după primul termen de finalizare

La începutul anului 2019, CNI anunța că a semnat contractul pentru modernizarea Complexului Sportiv Alexandria. Referitor la stadionul echipei CSM Alexandria, el va avea, când va fi gata, o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri. După doi ani, în 2021, abia începuseră lucrările, iar un termen de finalizare a fost și vara lui 2023.

Stadionul din Alexandria va îndeplini cerințele pentru a putea găzdui și meciuri din prima divizie, precum și partide de fotbal din cadrul cupelor europene, din fazele preliminare, dar și competiții naționale de atletism.

Reacția președintelui CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu

Bogdan Ciobanu, președinte CSM Alexandria, a vorbit și el, pentru sursa citată, despre ce se întâmplă cu stadionul din Alexandria și a declarat că speră ca până la urmă, când se va da un alt termen de finalizare al lucrărilor, până acum fiind depășite deja trei, sportivii clubului să beneficieze de condițiile de pregătire care vor veni odată cu finalizare construcției.

Suntem dependenți de acest stadion, Clubul CSM Alexandria este dependent, pentru că la momentul actual nu avem o bază de antrenament pentru echipele de antrenament care fac sport în aer liber fotbal masculin, fotbal feminim, atletism”, a afirmat conducătorul.

CSM Alexandria l-a numit antrenor pe Eugen Trică și l-a adus pe Florin Răsdan

Până atunci, clubul de fotbal din Alexandria se pregătește pentru partea a doua a sezonului de Liga 2, pentru că vrea să se salveze de la retrogradare. A numit un nou antrenor recent, pe Eugen Trică, dar a și făcut un prim transfer, fiind adus experimentatul Florin Răsdan.

Astfel, CSM Alexandria a ajuns la al treilea antrenor în acest sezon, începând stagiunea cu cel care a promovat-o din Liga 3, Ștefan Odoroabă. Ulterior, trupa din Teleorman a anunțat despărțirea de ”principalul” Alin Pînzaru, cel care a fost numit în funcție în luna septembrie.

Despărțirea de Pînzaru s-a produs după ultima rundă din 2023, a 15-a, 0-1 cu Viitorul Pandurii.

Foto: Digi24

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-pregateste-sa-si-schimbe-forma-de-organizare-19296465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-mercioiu-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-19296467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-pregatirii-de-iarna-al-echipei-cs-mioveni-19296459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pop-si-stefan-visic-au-semnat-cu-csc-selimbar-19296453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-si-a-stabilit-programul-pregatirii-de-iarna-19296444

Andrei PASCU 22 Dec. 2023, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă