”Turcul” a revenit la FC Brașov, iar doi tineri jucători l-au convins pe Dan Alexa și au semnat cu echipa

Adi MARICA 25 Jul. 2023, 10:45 Liga 2
”Turcul” a revenit la FC Brașov, iar doi tineri jucători l-au convins pe Dan Alexa și au semnat cu echipa

Alexandru Saim Tudor (24 de ani) s-a întors la FC Brașov după doar o lună!

Sezonul trecut, ”Turcul” a fost împrumutat de Petrolul la echipa din Liga 2, după care, la finalul lunii iunie, s-a întors la gruparea ploieșteană cu care mai avea contract încă un an.

”A fost un sezon bun, cu lucruri pozitive la FC Brașov. Chiar m-am simțit bine la Brașov, dar acum vreau să încerc altceva”, spunea Saim Tudor.

Saim Tudor, liber de contract de Petrolul

Jucătorul originar din Râmnicu Sărat nu a întrat în vederile celor de la Petrolul, iar cele două părți au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului.

Deși a fost în negocieri cu câteva echipe, discuțiile nu s-au concretizat, iar fotbalistul a luat legătura cu Dan Alexa pentru o revenire la FC Brașov.

Alexa și-a dat acordul, iar Saim Tudor (foto, nr. 98) a început de luni, 24 iulie, antrenamentele cu echipa de sub Tâmpa.

A marcat 3 goluri pentru FC Brașov

Sub comanda lui Dan Alexa, Saim Tudor a bifat 19 de meciuri în Liga 2 (772 de minute) la FC Brașov, echipă pentru care a înscris 3 goluri în ediția 2022-2023.

Mijlocașul născut în Turcia, la Istanbul, și crescut la Râmnicu Sărat a confirmat așteptările atunci când a fost folosit de Alexa.

În cariera sa a mai jucat în Liga 2 pentru Petrolul, timp de patru sezoane, în care a acumulat 74 de jocuri și a înscris 11 goluri.

Andrei Mihăilă și Vlad Marica au semnat, Dan Spătaru este în stand-by

Altfel, doi tineri jucători care s-au antrenat în această vară cu FC Brașov, mijlocașul Vlad Marica (18 ani) și atacantul Andrei Mihăilă (18 ani) au semnat cu echipa brașoveană.

Marica a debutat în Liga 2 în sezonul trecut la Progresul Spartac, pentru care a evoluat în șase jocuri în 2023 (200 minute) și a înscris 2 goluri, iar Mihăilă vine din Italia, unde în ultimii doi ani a jucat la Genoa U18.

În schimb, situația mijlocașului Dan Spătaru rămâne în continuare incertă. Mijlocașul este dorit insistat de Dan Alexa, antrenorul i-a și dat banderola de căpitan la amicalul cu AFC Odorheiu Secuiesc (2-1), dar până acum jucătorul nu a semnat un contract cu FC Brașov.

”FC Braşov s-a întărit cu doi tineri mijlocași. În sezonul 2023 / 2024 tinerii Vlad Marica şi Andrei Mihăilă vor îmbrăca tricoul galben-negru.
Vlad Marica, 17 ani – mijlocaș – Vine de la Progresul Spartac, acolo unde a şi debutat sezonul trecut în Liga a 2-a. Chiar dacă a debutat la doar 17 ani, în 6 meciuri jucate deja a marcat două goluri. Unul contra celor de la “Poli” Iaşi, echipă promovată în SuperLiga.
Andrei Mihăilă, 18 ani – mijlocaș – Vine din Italia, de la Genoa. Tânărul mijlocaș ofensiv crescut de Academia Sport Team din București a semnat acum doi ani cu “grifonii”, acolo unde anul trecut a jucat în 17 meciuri pentru echipa de Under 18 a genovezilor”, precizează FC Brașov.

Încă două amicale pentru FC Brașov

Chiar dacă și-ar fi dorit un meci amical cu o echipă din Liga 2 pentru finalul acestei săptămâni, Dan Alexa va trebui să se mulțumească cu adversari din Liga 3.

Astfel, FC Brașov va juca două partide test, una vineri, de la ora 18:00, cu Olimpic Cetate Râșnov, și alta sâmbătă, de la ora 11:00, cu Sepsi OSK 2.

De la reluarea pregătirilor, echipa antrenată de Dan Alexa a înregistrat următoarele rezultate în amicale: 1-1 cu Farul și 0-0 Poli Iași, fiecare joc având câte 45 de minute, 12-0 cu Inter Cristian (Liga 4 Brașov), 1-3 cu CFR Cluj, 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3), 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 1-1 cu Unirea Slobozia și 2-1 pe AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3).

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-lovitura-pentru-fc-brasov-tribunalul-brasov-a-dat-sentinta-privind-finantarea-clubului-19277994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-la-limita-in-testul-cu-afc-odorheiu-secuiesc-dan-alexa-suntem-putin-in-urma-dar-macar-sa-luam-licenta-si-sa-putem-juca-in-liga-2-19277850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

Adi MARICA 25 Jul. 2023, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă