Plecat de la FC Brașov, Alexandru Saim Tudor a semnat un nou contract. Mijlocașul fost al Petrolului a ajuns în Liga 3

Andrei PASCU 16 Aug. 2023, 16:45 Liga 2
Plecat de la FC Brașov, Alexandru Saim Tudor a semnat un nou contract. Mijlocașul fost al Petrolului a ajuns în Liga 3

Alexandru Saim Tudor (24 de ani) și-a găsit echipă în Liga 3 după ce a plecat de la FC Brașov, cu care semnase în urmă cu nici o lună un contract definitiv, după despărțirea de Petrolul Ploiești, de care a fost legată mai multe sezoane. A părăsit trupa brașoveană după ce clubul nu a luat certificarea pentru Liga 2, fiind prezentat luni, 14 august, la Metalul Buzău.

Clubul din Seria 2 a Ligii 3 a reușit, astfel, o mutare importantă, Saim Tudor fiind un fotbalist cu mare experiență la nivelul Ligii 2.

Alexandru Saim Tudor a semnat în Liga 3, cu Metalul Buzău

Sezonul trecut, sub comanda lui Dan Alexa, Saim Tudor a bifat 19 de meciuri în Liga 2, totalizând 772 de minute la FC Brașov, echipă pentru care a înscris și trei goluri. Mijlocașul născut în Turcia, la Istanbul, și crescut la Râmnicu Sărat, a confirmat așteptările atunci când a fost folosit de Alexa, fiindcă de 12 ori a intrat pe parcursul jocurilor, iar ulterior, după ce a reziliat contractul cu Petrolul, a semnat liber de contract cu FC Brașov.

Însă, în urma episodului ulterior, când FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga 2, Saim Tudor a plecat liber și s-a înțeles, acum, cu Metalul Buzău. Jucătorul a ajuns în vara anului 2017 la Petrolul, de la CSM Râmnicu Sărat, echipă din Liga 3. A fost jucător de bază la echipa ploieșteană când a activat în Liga 3 și în primul sezon de Liga 2, în următoarele trei de eșalonul secund trecând în plan secund.

Saim Tudor a reziliat, în această vară, cu Petrolul

În ediția 2021/2022 de Liga 2, de exemplu, jucătorul originar din Râmnicu Sărat a evoluat în 11 meciuri pentru Petrolul (483 minute) și a înscris un gol. În patru sezoane în care a evoluat cu Petrolul în Liga 2, Saim Tudor a prins 74 de meciuri și a marcat 11 goluri.

În ciuda statisticilor, cariera lui Saim Tudor nu s-a legat prea mult de prima divizie, ci, iată, de diviziile inferioare. Acum, a semnat cu Metalul Buzău, echipă care își propune promovarea în Liga 2 la finalul sezonului trecut.

Echipa buzoienilor a reuşit să aducă acasă un buzoian.

Bine ai venit, Saim Tudor 

Născut la Istanbul, Saim a fost format ca fotbalist de CSM Râmnicu Sărat. La 18 ani a plecat la Petrolul, unde a jucat 74 de meciuri şi a marcat 11 goluri. În sezonul precedent a evoluat în Liga 2 la FC Braşov”, a anunțat Metalul Buzău pe Facebook.

Alexandru Saim Tudor, reacție după ce se semnat cu Metalul Buzău

Saim Tudor este convins că va reuși să ajute Metalul Buzău în obiectivul pe care și-l propune, că va ajuta, în special, cu experiența căpătată în ciuda vârstei, de 24 de ani.

În acest sezon obiectivul principal este repetarea performanței din sezonul precedent, să păstrăm titlul la Buzău. Avem un lot foarte bun şi sper la cât mai multe victorii.

Personal, îmi doresc să am evoluții bune, să fiu sănatos pentru a juca cât mai mult şi să ajut echipa să îndeplinească obiectivul”, a punctat Saim Tudor.

Vlad Marica și-a găsit și el echipă, dar în Liga 2. A semnat cu Metaloglobus

De la FC Brașov a plecat și Vlad Marica, jucător care a semnat cu Metaloglobus. El a debutat deja pentru formația bucureșteană, în etapa a 2-a de Liga 2, contra Stelei. A fost integralist în partida care s-a terminat la egalitate, 1-1.

Este o altă pierdere pentru FC Brașov, care a fost nevoită să se despartă de un fotbalist pe care l-a adus printr-o ”inginerie”, de la Progresul Spartac. Totul a început la finalul stagiunii trecute, în timpul barajului de menținere-retrogradare, dintre Metaloglobus și Progresul Spartac.

Potrivit declarațiile antrenorului Progresului Spartac, Andrei Erimia, și informațiilor Liga2.ro, Marica a dispărut de la antrenamente încă dinainte de returul barajului cu Metaloglobus, dându-se accidentat, apoi acesta a cerut să fie lăsat să plece la Cetatea Turnu Măgurele, totul fiind orchestrat de FC Brașov, unde achiziționarea sa a fost anunțată public în luna iulie.

Prin această trecere pe la Turnu Măgurele, echipă din Liga 3, FC Brașov, care la acel moment credea că va continua în Liga 2, a evitat să plătească o grilă de formare mai mare în schimbul jucătorului, dacă l-ar fi luat direct de la Progresul Spartac. Și echipa bucureșteană are partea sa de vină în acest caz, deoarece nu i-a făcut jucătorului un contract de profesionist, însă pentru asta trebuia să-i plătească grila pentru primii ani, de Liga 2, ceea ce nu și-a permis.

Progresul Spartac ironiza FC Brașov

În așteptarea verdictului de la TAS, în privința cazului prin care FC Brașov cerea certificarea pentru Liga 2, Progresul Spartac emitea următorul comunicat, ironic, cu privire la modul în care l-a semnat pe Marica:

”Motive care, în cazul unui club ca FC Brașov, nu tocmai iubit nici măcar în propriul fief, unde fanii sunt mai degrabă alături de SR Brașov din liga a treia, sunt ușor de intuit pentru toți cei care urmăresc fenomenul fotbalistic. În scurt sa existență, acest club, fost Scotch Club Brașov, s-a făcut remarcat prin numeroase “probleme” cu terți, începând cu cea de la promovare, și încheind cu ultima (ultima de care știm, de fapt), care are ca victimă chiar Progresul Spartac! Astfel, brașovenii tocmai au anunțat oficial achiziția juniorului Vlad Marica (https://www.fcbv.ro/post/tinerii-mijlocași-vlad-marica-şi-andrei-mihăilă-au-semnat-cu-fc-braşov), care a debutat în primăvară cu Progresul în liga secundă. Doar că noi am primit cererea de transfer pentru Marica de la clubul … Cetatea Tr Măgurele, din L3, și dacă vă întrebați de ce, răspunsul e simplu – grila de transfer e cu mult mai mică în cazul unui transfer la L3! Iar ultimele știri dinspre Brașov ne fac să credem că, dacă le va fi admis totuși apelul la TAS, aceștia ar putea avea mari probleme în a termina sezonul: https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-lovitura-pentru-fc-brasov-tribunalul-brasov-a-dat-sentinta-privind-finantarea-clubului-19277994

Așadar, așteptăm, sperăm și credem într-un verdict al TAS care să trimită Progresul înapoi în liga secundă, unde a demonstrat sezonul trecut că merită să joace!”

Foto: FC Brașov și Metalul Buzău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-renuntat-la-claudiu-bortoneanu-dupa-7-minute-19280631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-legitimat-inca-un-jucator-un-mijlocas-care-pana-acum-si-a-urmat-tatal-la-trei-echipe-din-prima-liga-pe-care-le-a-antrenat-19280636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-legitimat-inca-un-jucator-un-mijlocas-care-pana-acum-si-a-urmat-tatal-la-trei-echipe-din-prima-liga-pe-care-le-a-antrenat-19280636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-anuntat-aducerea-unui-fundas-cu-experienta-19280623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

Andrei PASCU 16 Aug. 2023, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă