Trei noi achiziții pentru Steaua: fostul dinamovist Corbu, un tânăr de la Farul și altul din Republica Moldova

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 12:11 Liga 2
Trei noi achiziții pentru Steaua: fostul dinamovist Corbu, un tânăr de la Farul și altul din Republica Moldova

Steaua s-a despărțit în această vară de nu mai puțin de 11 jucători, însă plusează serios și la capitolul achiziții. Clubul din Ghencea a anunțat că a semnat cu trei noi fotbaliști, ajungând, astfel, la un număr de nouă mutări în lotul lui Daniel Oprița.

Laurențiu Corbu, Ștefan Bodișteanu și Doru Calestru sunt cele mai noi achiziții ale ”militarilor”, aceștia urmând ”să îmbrace tricoul Stelei în sezonul viitor”, informează roș-albaștrii.

Laurențiu Corbu s-a despărțit de Chindia și merge în Liga 2

Cel mai important jucător cu care Steaua a semnat în această vară este Laurențiu Corbu (28 de ani). Fundașul dâmbovițean, originar din Râncaciov, vine de la Chindia Târgoviște, pentru care în ediția precedentă de Liga 1 a evoluat în 23 de meciuri (962 de minute), club unde s-a aflat în ultimii doi ani și jumătate.

Corbu a mai jucat pentru Urban Titu (Liga 3), iar în vara anului 2015 a făcut pasul la Dinamo, pentru care a bifat meciuri în Liga 1 în cinci sezoane, 48 în total. În a doua parte a sezonului 2018-2019 a activat pentru scurt timp în Scoția, la Saint Mirren FC, doar 147 de minute în 3 meciuri. Nu a înscris niciun gol în prima ligă.

”În vârstă de 28 de ani, Laurențiu Corbu vine din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Chindia Târgoviște. El poate evolua atât ca fundaș dreapta, cât și stânga, dar și ca mijlocaș de bandă.
În cariera sa a mai jucat pentru ACS Urban Titu, Dinamo și St Mirren din Scoția”, informează Steaua despre Corbu.

Ștefan Bodișteanu trece de la Farul la Steaua. ”Militarii” îi umflă evoluția din sezonul trecut

Ștefan Bodișteanu are 19 ani, este născut la Chișinău, este mijlocaș și a crescut la Academia lui Gheorghe Hagi, unde a evoluat pentru echipa secundă a clubului din județul Constanța, în Liga 3, dar a prins și 9 jocuri în precedentele trei sezoane ale Ligii 1.

Steaua se laudă cu faptul că l-a luat Bodișteanu, fără să anunțe dacă definitiv sau sub formă de împrumut de la Farul, jucător care a participat cu naționala U19 României la EURO U19 din această vară, în Slovacia, unde ”tricolorii” au înregistrat trei înfrângeri în tot atâtea meciuri.

”În vârstă de 19 ani, Ștefan Bodișteanu este un internațional de juniori al României, care a fost om de bază pentru tricolori la Campionatul European U19 din această vară.
A fost format la Academia lui Gică Hagi și poate acoperi mai multe posturi în linia de mijloc a terenului. În sezonul trecut, a evoluat în 10 partide în Liga 1 și Cupa României pentru Farul”, anunță Steaua. Informația privind meciurile jucate de Bodișteanu este complet greșită. Acesta are doar 30 de minute în 2 meciuri în sezonul 2021-2022 de Liga 1 (0-0 cu Rapid și 0-1 cu CFR Cluj), cât și 58 de minute în meciul cu Sepsi din Cupa României (scor 0-1).

Doru Calestru l-a convins pe Daniel Oprița

Al treilea semnat este Doru Calestru, un fundaș lateral din Republica Moldova în vârstă de 19 ani care a fost testat de Daniel Oprița în amicalul din weekend cu Campionii FC Argeș (scor 1-0).

Calestru a prins meciuri în ultimele două ediții ale primei divizii din Republica Moldova. În sezonul 2020-2021 a evoluat în 32 de jocuri (2503 minute) pentru Dacia-Buiucani, iar în sezonul 2021-2022 a prind doar 39 de minute în 3 meciuri pentru FC Sfîntu Gheorghe.

”Doru Calestru este un internațional moldovean de 19 ani, cu prezențe la toate loturile de juniori, dar și la selecționata U 21.
A început fotbalul la Dacia Buiucani, echipă cu care a promovat în prima divizie a Moldovei și poate evolua ca fundaș de bandă sau central. În țara vecină a mai jucat pentru FC Sfîntul Gheorghe”, anunță clubul din Ghencea.

Următorul amical al Stelei, cu Farul, la Ovidiu. 25 de lei intrarea la meci

Steaua se află în această perioadă pe finalul cantonamentului pe care îl efectuează în Ghencea, între 27 iunie – 8 iulie. În intervalul 11 – 22 iulie va merge într-un stagiu în afara țării, în Bulgaria, unde va disputa mai multe partide de verificare.

Următorul amical al echipei lui Daniel Oprița va avea loc vineri, la finalul cantonamentului, cu Farul Constanța, de la ora 19:00, pe terenul central din Ovidiu. Accesul la meci se face pe baza biletului, care are un cost de 25 de lei. Acesta va fi al doilea joc test din această vară al Stelei, după cel cu altă prim-divizionară Campionii FC Argeș.

Foto: Steaua București și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-importanta-a-invins-campionii-fc-arges-intr-un-amical-in-care-daniel-oprita-a-testat-mai-multi-jucatori-19236347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-facut-primul-11-al-despartirilor-potarul-raul-balbarau-a-reziliat-contractul-si-se-tranfera-in-strainatate-sa-imbrac-tricoul-stelei-a-fost-o-onoare-de-care-o-sa-f-19236162

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-685-de-jucatori-au-evoluat-in-sezonul-2021-2022-de-liga-2-dintre-care-13-au-urcat-in-timpul-campionatului-in-liga-1-iar-257-au-inscris-unirea-constanta-a-utilizat-cei-mai-multi-unirea-19236213

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă