Steaua a început pregătirile, iar sub comanda lui Daniel Oprița au fost încă doi fotbaliști noi: ”Ne-am reunit cu încredere, să terminăm în primele două locuri direct promovabile”

Andrei PASCU 21 Jun. 2022, 10:06 Liga 2

Steaua a început, luni, 20 iunie, pregătirea sezonului 2022-2023 al Ligii a 2-a. Daniel Oprița a organizat prima ședință de antrenament după vacanța de vară, iar în lot s-au regăsit și cinci fotbaliști noi. După ce a anunțat aducerile lui Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Atanas Trică, formația din Ghencea a mai făcut două mutări.

În incinta complexului din Ghencea și-a făcut apariția și fundașul lateral Alexandru Sima, în vârstă de 20 de ani, care stagiunea trecută a evoluat în Liga 3, la CSM Reșița. El a părăsit clubul din Valea Domanului după ce a ratat promovarea în Liga 2, iar anterior a mai jucat pentru Turris Oltul și echipa sub 19 ani a actualei Farul fostă Viitorul Constanța.

Tot o noutate este și portarul David Dincă (18 ani), împrumutat de la Academia Gică Hagi. Potrivit informațiilor oferite de Steaua de la reunire, Daniel Oprița mai testează și alți jucători în aceste zile, toți tineri care se încadrează în regula ”under”.

Steaua București a făcut azi primul antrenament al verii! Patru nume noi la reunire!

Echipa de fotbal Steaua București s-a reunit azi pentru a pregăti sezonul 2022-2023, unul la finele căruia elevii lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici speră să se claseze pe locurile 1-2 în Liga a II-a.

La primul antrenament, tehnicianul Daniel Oprița a avut sub comandă patru jucători noi: Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Atanas Trică și Alexandru Sima.

Dacă despre primii trei s-a scris deja, Alexandru Sima a sosit la Steaua de la CSM Reșița, după ce a mai trecut și pe la Farul Constanța U19 și AFC Turris Turnu Măgurele. Alexandru are 20 de ani și joacă pe postul de fundaș stânga.

Pe lângă cei patru, Steaua mai testează în aceste zile câțiva tineri jucători, o decizie în ceea ce privește viitorul lor în Ghencea urmând a fi luată săptămânile ce urmează.

Până pe 8 iulie, Steaua București se va pregăti la baza proprie și va susține două jocuri de verificare, ambele în deplasare, cu formații de Liga I: cu FC Argeș (la Curtea de Argeș – 2 iulie) și cu Farul (la Ovidiu – 8 iulie)”, a anunțat Steaua pe pagina de Facebook.

Steaua pleacă în Bulgaria pentru cantonament

Steaua se va pregăti pe plan local în prima parte a verii, urmând să aibă chiar și un cantonament, în Ghencea, între 27 iunie – 8 iulie. Va merge și într-un stagiu în afara țării, în Bulgaria, unde va sta în intervalul 11 – 22 iulie, unde va disputa mai multe partide de verificare cu formații din prima ligă din Bulgaria.

Referitor la primele meciuri test, Steaua a anunțat până acum două, în timpul cantonamentului din Ghencea, cu FC Argeș, la 2 iulie, și cu Farul, la 8 iulie. Ambele confruntări se vor disputa pe terenurile formațiilor din prima ligă.

Daniel Oprița a numit echipele cu care Steaua se va bate la promovare

Daniel Oprița a vorbit din nou despre obiectivul Stelei din sezonul care vine, în care vrea promovarea în Liga 1, așa cum și-a dorit și stagiunea trecută, dar contextul legal al clubului nu ajuta performanța de pe cale sportivă. Oprița a și numit principalele adversare ale Stelei în lupta pentru Liga 1.

În altă ordine de idei, antrenorul ”militarilor” a prefațat și stagiul de pregătire din această vară.

Ne-am reunit cu gânduri bune, cu încredere că putem realiza lucruri mai bune ca sezonul trecut, să terminăm în primele două locuri direct promovabile și să vedem Steaua în Liga 1 campionatul următor. Băieții au fost dornici de începerea antrenamentelor, arată bine după o vacanță destul de lungă și am încredere în ei.

Sunt profesioniști și am încredere că vom face o figură frumoasă sezonul acesta, ținând cont și de noile achiziții. Sunt jucători pe care i-am dorit și sunt bucuros că s-au făcut transferurile.

(N.r. – Despre principale adversare la primele locuri) Nu știu cu cine ne vom bate, dar din ce am văzut cred că Iași, Chiajna, Csikszereda, Buzău, la Dinamo vedem care e situația acolo. Poate să fie și Oțelul, sunt destule echipe care pot face surprize, Slobozia.

(N.r. – Despre perioada de pregătire) Nu puteam să luăm mai multe amicale, poate sâmbăta care vine, dar e prea la început. E bine cum am luat până acum, poate facem un joc între noi, școală.

În rest, amicalele pe care le-am luat sunt bune, după care mergem în Bulgaria, vom avea și acolo jocuri amicale și când venim în țară vom avea alte două jocuri, cu o echipă de Liga 3 și o să vedem cu cine putem juca din Liga 2”.

Foto: Steaua
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-nu-mai-putin-de-42-de-antrenori-au-activat-la-cele-20-de-echipe-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-17-fiind-debutanti-zece-dintre-cluburi-n-au-schimbat-principalul-viito-19235305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pleaca-din-tara-pentru-unul-din-cantonamente-si-a-stabilit-primele-meciuri-amicale-programul-trasat-de-daniel-oprita-19235195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mareste-numarul-plecarilor-inca-sase-fotbalisti-au-fost-pusi-pe-liber-reluam-pregatirile-fara-opt-jucatori-din-sezonul-trecut-19234977

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 21 Jun. 2022, 10:06 Liga 2
Pe aceeași temă