Trei din trei, înfrângeri! România U19 a pierdut și meciul cu Slovacia și părăsește EURO. Selecționata lui Văsâi, cu un primul ”11” cu șase jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2, a ratat inclusiv barajul pentru Cupa Mondială

Marius ANGHEL 25 Jun. 2022, 00:50 Diverse
Trei din trei, înfrângeri! România U19 a pierdut și meciul cu Slovacia și părăsește EURO. Selecționata lui Văsâi, cu un primul ”11” cu șase jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2, a ratat inclusiv barajul pentru Cupa Mondială

Selecționata sub 19 ani a României a încheiat în genunchi participarea la Campionatul European Under 19 2022 organizat de Slovacia.

”Tricolorii” conduși de Adrian Văsâi au pierdut și ultimul joc de la EURO, 0-1 cu gazda Slovacia, într-un meci în care aveau nevoie de cel mult un egal pentru a termina în grupa lor pe locul 3 și a merge la primul baraj pentru calificarea la Cupa Mondială U20 din Indonezia, de anul viitor.

România U19 a pierdut partida cu Slovacia U19 după ce a primit gol în minutul 90+5, terminând Grupa A pe ultimul loc, 4.

România U19 a pierdut și cu Slovacia U19 și a părăsit EURO U19 cu înfrângeri pe linie

După 1-2 cu Italia U19, la debut, și 1-2 cu Franța U19, România U19 a pierdut și al treilea și ultimul meci de la EURO U19, 0-1 cu Slovacia U19. Partida a avut loc vineri, la Trnava, pe stadionul Antona Malatinskeho.

  • În celălalt meci al Grupei A, în duelul primelor clasate, Franța U19 a învins cu un categoric 4-1 selecționata U19 a Italiei, după ce aceasta din urmă a marcat prima.
  • În meciurile ei precedente de la EURO U19, Slovacia cedase cu 0-5 cu Franța și cu 0-1 cu Italia.

Unicul gol al jocului a fost înscris în minutul 90+5 de Adam Griger, un atacant legitimat la LASK Linz, din Austria, care a profitat de o respingere a portarului Robert Popa după lovitura de cap a lui Dominik Holly.

”Tricolorii au tratat cu superficialitate o serie de şanse în atac, în faţa unei echipe inferioare, care însă a crezut în şansa ei până în ultima secundă.
Gazdele au început avântat şi au avut câteva atacuri, fără a pune în pericol poarta lui Popa. Echipa României a preluat treptat controlul jocului şi prima şansă notabilă i-a aparţinut, dar portarul Hrdina a reţinut şutul lui Rareş Ilie (25). Chiriţoiu a irosit şi el o şansă favorabilă (33), şutând moale de la 14 metri, pe centrul porţii. Doru Andrei a şutat bine (40), de la 22 de metri, dar portarul a respins.
Slovacii au fost mai buni în finalul primei reprize, când Holly (43) a fost aproape de reluare la centrarea lui Kopasek din lovitură liberăm, iar Gazi (45+1), scăpat din marcaj, reluat pe lângă poartă din careu.
Gazdele au început mai bine şi repriza secundă, dar Popa a reţinut şutul-centrare trimis de Gazi (53) la colţul scurt.
România şi-a creat ocazii bune, dar Radaslavescu (55) a tras de la 18 metri, pe centrul porţii, iar Hrdina (57) a prins şutul lui Ciuciulete, după un corner.
Slovacii au arătat mai multă energie şi Popa a trebuit să se remarce în câteva rânduri: l-a blocat in extremis pe Kopasek (58), a respins salvator lovitura de cap a lui Holly (69), a apărat cu piciorul mingea trimisă de Misovic (74) şi a reţinut şutul lui Sauer (90).
Echipa antrenată de Adrian Văsîi a acordat prea multe faze fixe slovacilor, iar aceştia au reuşit să facă diferenţa”, a notat Agerpres desfășurarea meciului dintre România U19 și Slovacia U19.

Șase jucători dintre cei opt care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2 au fost titulari cu Slovacia U19

Dintre cei opt jucători care în sezonul recent încheiat au evoluat la echipe din Liga 2 și se află în lotul naționalei U19 a României, în primul ”11” al acestui meci s-au aflat Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Andrei Pandele (Metaloglobus), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Doru Andrei (Politehnica Timișoara) și Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța).

Alexandru Pantea (FC Hermannstadt) a intrat în prelungiri în locul lui Pîrvulescu, în timp ce Denis Radu (Politehnica Timișoara) nu a prins niciun minut nici în acest ultim joc, în situația sa mai fiind și portarul Alexandru Borbei (US Lecce/Italia).

În toate cele trei meciuri de la EURO U19, integraliști au fost Robert Popa (U Craiova 1948 SA), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța) și Andrei Pandele (Metaloglobus), adică jumătate din ei veniți de la echipe din Liga 2.

”Tricolorii” U19 au terminat EURO 2022 pe ultimul loc în Grupa A și au ratat și barajul pentru calificarea la Cupa Mondială

Selecționata României a rămas, astfel, cu 0 puncte acumulate în trei meciuri în urma participării la EURO U19 și a terminat Grupa A pe ultimul loc, 4, sub Franța (9 puncte), Italia (6 puncte) și Slovacia (3 puncte).

Primele două clasate din Grupa A, Franța și Italia, merg în semifinale, iar locul 3, Slovacia, va susține un baraj cu clasata pe același loc din cealaltă grupă, pentru a merge la un alt baraj, cel de calificare la Cupa Mondială U20 din Indonezia, de anul viitor. Semifinaliste se califică direct la turneul mondial din 2023.

Din Grupa B fac parte Anglia (6 puncte), Israel (4 puncte), Serbia (1 punct) și Austria (0 puncte). În ultima etapă, Austria joacă cu Serbia pentru locul 3, iar Israel și Anglia se vor lupta pentru prima poziție.

ROMÂNIA U19 – SLOVACIA U19 0-1 (0-0)

Adam Griger 90+5′

România U19: Robert Popa (cpt.) – Andrei Coubiş, Botond Gergely, Gabriel Dănuleasă, Sergiu Pîrvulescu (Alexandru Pantea 90+3′) – Andrei Pandele, Aurelian Ciuciulete – Doru Andrei (Ştefan Bodişteanu 62′), Eduard Radaslavescu (Enes Sali 62′), Rareş Ilie (Dan Sîrbu 82′) – Andreas Chiriţoiu (Luca Andronache 46′)
Rezerve neutilizate: Alexandru Borbei – Denis Radu, Răzvan Tănasă, Nicolas Popescu
Selecţioner: Adrian Văsâi

Slovacia U19: Adam Hrdina – Simon Micuda, Sebastian Kosa (Jakub Luka 90+6′), Marek Ujlaky, Samuel Kopasek – Gabriel Halabrin (Artur Gajdos 71′), Martin Oravec, Dominik Holly – Adam Gazi (Martin Misovic 60′), Timotej Jambor (cpt)(Adam Griger 71′), Viktor Sliacky (Mario Sauer 60′)
Rezerve neutilizate: Filip Balaz – Nicolas Sikula, Dominik Snajder, Mate Szolgai
Selecţioner: Albert Rusnak

Cei 20 de jucători din lotul României pentru Campionatul European U19:

portari: Robert Popa (U Craiova 1948 SA), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia);
fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc);
mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (Metaloglobus), Rareș Ilie (Rapid), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB);
atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța).

Foto: Echipa națională de fotbal a României

Marius ANGHEL 25 Jun. 2022, 00:50 Diverse
Pe aceeași temă