S-a întors roata! Steaua l-a pierdut pe Alexandru Zaharia, deși în iarnă a încercat să scape de el. Mijlocașul a refuzat prelungirea și își caută altă echipă

Răzvan STÎNGĂ 22 Jun. 2022, 14:37 Liga 2
S-a întors roata! Steaua l-a pierdut pe Alexandru Zaharia, deși în iarnă a încercat să scape de el. Mijlocașul a refuzat prelungirea și își caută altă echipă

Steaua s-a despărțit și de Alexandru Zaharia (32 de ani), care a terminat, astfel, o experiență de doi ani și jumătate în Ghencea. Acordul dintre părți a expirat, iar fotbalistul a fost acela care a refuzat să continue, chiar dacă echipa i-a propus prelungirea pentru cel puțin anul fotbalistic următor.

Alexandru Zaharia a plecat de la Steaua! Mijlocașul a refuzat prelungirea contractuală 

Steaua a anunțat, pe pagina de Facebook, în postarea despărțirii de Alexandru Zaharia, că a încercat să continue cu acesta în lot și pentru sezonul următor de Liga 2, doar că jucătorul a spus că vrea să plece, să continue cariera în altă parte.

Mijlocașul nu a evoluat prea mult în stagiunea precedentă, fiind trimis pe teren de Daniel Oprița în numai 15 meciuri (765 de minute) și doar în opt a intrat pe teren din primul minut. Anterior venirii la Steaua, Alexandru Zaharia a mai jucat pentru Petrolul, Poli Iași, Juventus București, Gaz Metan Mediaș, Oțelul Galați și CS Turnu Severin.

Mulțumim, Alexandru Zaharia!

Mijlocașul Alexandru Zaharia s-a despărțit azi de clubul Steaua București. În vârstă de 32 de ani, Zaha a sosit în Ghencea în iarna lui 2020 și a contribuit la promovarea succesivă a roș-albaștrilor din Liga a IV-a până în Liga a II-a.

În ultimul sezon, în Liga a II-a, mijlocașul a bifat 15 partide pentru Steaua și a marcat un gol. La finalul acestui sezon, contractul său cu Steaua a expirat, iar Alexandru Zaharia a refuzat oferta clubului de a-și prelungi înțelegerea.

Clubul Steaua București îi mulțumește pentru aportul adus la reușitele echipei și îi dorește mult succes mai departe”, a anunțat Steaua pe site-urile de socializare.

Steaua a încercat să scape de Alexandru Zaharia în iarnă

Faptul că Steaua a anunțat că a vrut să îi prelungească înțelegerea lui Zaharia atrage atenția, dacă ne raportăm la cele întâmplate în luna ianuarie. Mijlocașul a fost trimis la momentul respectiv să se pregătească separat de restul echipei, pentru că nu a acceptat rezilierea contractului.

În aceeași situație cu el se aflau și alți jucători la care Daniel Oprița decisese să renunțe, dar care nu au acceptat ruperea acordurilor. Este vorba de George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu.

Steaua, total de nouă plecări și șase veniri

Surprinzător sau nu, și cei trei au plecat de la Steaua în această vară, la fel cum s-a întâmplat, iată, acum cu Alexandru Zaharia. În total, Steaua a mai renunțat la serviciile a opt jucători în această vară, după terminarea sezonului 2021-2022 de Liga 2.

La capitolul achiziții, Steaua a ajuns la șase. Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Atanas Trică, Alexandru Sima, David Dincă și Tsvetelin Chunchukov au sosit în Ghencea.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Jun. 2022, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă