Steaua, victorie importantă! A învins Campionii FC Argeș într-un amical în care Daniel Oprița a testat mai mulți jucători

Răzvan STÎNGĂ 03 Jul. 2022, 14:12 Liga 2

Steaua a avut primul meci amical după ce a început pregătirile sezonului următor de Liga 2. Sâmbătă, la Baza Sportivă Valea Iașului (județul Argeș), formația lui Daniel Oprița a întâlnit o echipă care sezonul trecut a evoluat în play-off-ul Ligii 1, Campionii FC Argeș, de care a trecut cu 1-0.

Steaua a câștigat cu 1-0 amicalul cu Campionii FC Argeș

Daniel Oprița a mai avut la dispoziție câțiva jucători noi, în afara celor transferați în această vară, ale căror veniri au fost oficializate de club. Este vorba de fotbaliști care se află în probe, Abraham Lincoln Ayemantey, atacant de 22 de ani, din Ghana, care a ajuns în România în luna noiembrie a anului trecut, la Academica Clinceni.

Din anumite motive, ilfovenii, deși au mari probleme de lot, au considerat că nu mai au nevoie de el pentru a doua parte a sezonului Ligii 1. A fost aproape, în iarnă, în februarie acest an, să meargă sub formă de împrumut la fosta FC Buzău actuala Gloria Buzău, dar mutarea nu s-a mai făcut.

Daniel Oprița a testat mai mulți jucători în amicalul jucat de Steaua cu Campionii FC Argeș

Un alt jucător testat de Daniel Oprița este Doru Calestru, 19 ani, fundaș lateral din Republica Moldova, care a jucat sezonul trecut în țara natală. De asemenea, în aceeași situație se află și Cristian Blaga, portar în vârstă de 17 ani care aparține de UTA.

Referitor la amical, Abraham Lincoln Ayemantey și Doru Calestru au intrat pe teren în repriza a doua, când s-a și marcat singurul gol al partidei amicale. Reușita i-a aparținut lui Dragoș Nicolae, care a punctat cu un șut de la aproximativ 20 de metri, pe jos, în plasa laterală.


Steaua a început în formula: Iancu – Oroian, Walace, Gugu, Sima, Bărbulescu, Balgiu, Ad. Popa, Chunchukov, A. Trică, Chipirliu
Rezerve: Dincă, Ad. Ilie, Mihăescu, Calestru, Pacionel, Erman, Abraham, Ștefan, Marin, Nicolae, Alexandrescu, Savaniu

Campionii FC Argeș a început în formula: Straton – Tofan, Turda, Constantin, Vianna, Mezacolli, Njike, Șerban, Bertrand, Isfan, Celestine
Rezerve: Greab, Latovlevici, Cestor, Dobrosavlevici, Raynov, Covaci, Donisa, Ganea, Jakolis;

Daniel Oprița: ”Sunt mulțumit de rezultat și de joc”. Dean Beța va absenta șase săptămâni

Daniel Oprița a fost mulțumit de evoluția echipei, mai ales că în ultima perioadă, de la reluarea pregătirilor, antrenamentele au fost intense, specifice unui astfel de moment. A declarat la rândul său că este va trage linie în zilele următoare în ceea ce-i privește pe jucătorii testați, dar a oferit și o informație tristă.

Dean Beța s-a accidentat și va sta destul de mult în afara terenului, ceva mai bine de o lună.

Sunt mulțumit de rezultat și de joc. Pe final am testat mai mulți juniori și jucători pe care voiam să îi vedem. În săptămâna aceasta am avut antrenamente mai grele, de acumulare, băieții au răspuns bine și sperăm să o ținem tot așa, fără alte accidentări. Beța a suferit o accidentare și va sta șase săptămâni în afara terenului.

Jucătorii noi au calitate, suntem mulțumiți de ei și de cei vechi. Vom face o echipă care să se bată pentru primul loc. Astăzi am remarcat echipa care a avut atitudine și și-a dorit să câștige”, a declarat Daniel Oprița.

Steaua are următorul amical cu Farul

Steaua se va pregăti pe plan local în prima parte a verii, urmând să aibă chiar și un cantonament, în Ghencea, între 27 iunie – 8 iulie. Va merge și într-un stagiu în afara țării, în Bulgaria, unde va sta în intervalul 11 – 22 iulie, unde va disputa mai multe partide de verificare cu formații din prima ligă din Bulgaria.

Referitor primele meciurile test, Steaua va întâlni Farul, la 8 iulie, după partida cu Campionii FC Argeș.

Partida integrală dintre Campionii FC Argeș și Steaua

Foto: Steaua
Video: Steaua și AS47

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Jul. 2022, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă