Transferul lui Sebastian Micu la Pitești a fost la un pas să pice! Fostul titular din poartă al Brașovului: ”Aștept să lupt, să-mi câștig postul”

Adi MARICA 27 Jan. 2023, 10:56 Liga 2

Transferul sub formă de împrumut al lui Sebastian Micu de la FC Brașov la Campionii FC Argeș s-a încheiat joi, 26 ianuarie, dar nu a fost lipsit de probleme.

Deși tânărul portar s-a antrenat încă de luni sub comanda lui Marius Croitoru, iar clubul brașovean anunța miercuri că jucătorul său titular în prima parte a sezonului a fost cedat în Trivale, transferul era să cadă joi!

Nemulțumiți de faptul că actele pentru finalizarea împrumutului nu erau finalizate, șefii clubului piteștean au fost la un pas să blocheze transferul! În cele din urmă, conducătorii celor două cluburi au ajuns la un acord, după-amiază actele au fost finalizate, iar Micu este apt de joc pentru Campionii FC Argeș și poate debuta în SuperLigă.

Sebastian Micu, oficial la Campionii FC Argeș

Clubul piteștean a anunțat mutarea printr-un articol în care a redat declarații ale fostului său antrenor și ale jucătorului, preluate de pe Liga2.ro, fără să citeze însă.

”Bine ai venit, Sebastian Micu!

FC Argeș și FC Brașov au ajuns la un acord pentru împrumutul portarului Sebastian Micu, în vârstă de 21 ani. Goalkeeperul originar din Jimbolia (jud. Timiș) va evolua la echipa noastră până la sfârșitul acestui sezon competițional, iar dacă va confirma așteptările, FC Argeș va avea posibilitatea unui transfer definitiv. În prima parte a acestei ediții de Liga 2, Micu a fost titular în poarta brașovenilor, bifând 16 meciuri în tricoul ardelenilor.

Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov, echipă de la care Sebastian vine, consideră că Micu este în primii doi portari din Liga 2: «Micu are calități de mare portar. Are forță nativă, are joc bun de picior, are anticipație, este curajos și iese bine pe centrări. Are nebunia specifică portarilor, dar este receptiv în antrenamente și muncește enorm. Părerea mea, este în primii doi portari din Liga a 2-a. Are ce să învețe și de la mine, dar și de la Dani Mutu și Mikolic, doi portari cu mare experiență.»

George Maria, antrenorul său cu portarii din perioada petrecută de Sebastian la Rapid, l-a descris ca fiind un portar cu o capacitate de concentrare foarte bună și un jucător de echipă. Sebastian are totodată o priză bună, plonjoane la sol și semi-înălțime excelente, boxează bine mingea și are „nebunia” specifică portarilor.

Sebastian Micu este poreclit ”Moro” de colegi pentru o cicatrice la nas. O amintire din copilărie. «Am o cicatrice la nas de la vârsta de 4 ani, când am căzut. Colegii îmi spun Moro, deoarece cicatricea la nas asemănătoare cu cea a lui Cătălin Moroșanu.» Este fanul lui Manuel Neuer, iar din România îl admiră pe Florin Iacob, portarul UTA-ei.

Tânărul portar bănățean este al nouălea transfer perfectat de clubul nostru în această iarnă, FC Argeș mai semnând în această perioadă de mercato cu Mario Zebic (Korona Kielce), Andrei Tîrcoveanu (FC Botoșani), Mimito Biai (Cherno More), Lucas Brendon (Ho Chi Min – Vietnam), Facundo Rizzi (Gimnasia Jujuy), Boubacar Hanne (Gil Vicente), Zorhan Bassong (CF Montreal) și David Croitoru (FCU Craiova)”, este comunicatul clubului din Pitești, aflat pe locul 11 din 16 în SuperLigă.

Micu: ”Calitățile mele sunt ieșirea pe centrări, jocul cu picior și nebunia în poartă”

Sebastian Micu are 21 de ani, a mai evoluat în Liga 3, la CSM Reșița, acolo unde a fost remarcat de Dan Alexa, care în vară, odată cu trecerea sa la FC Brașov, l-a luat și pe portarul originar din Jimbolia. În prima parte a sezonului actual de Liga 2, Micu a evoluat în toate cele 16 partide.

La Campionii FC Argeș, așa cum se numește de fapt clubul piteștean, Micu se va lupta pentru un post de titular cu Cătălin Straton (33 de ani) și George Micle (21 de ani). Primul are 15 jocuri disputate în acest sezon, în timp ce Micle nu a fost folosit deloc în campionat.

”Este prima mea experiență în prima ligă. O să încerc să-mi fac cât mai bine treaba și să muncesc din ce în ce mai mult. Calitățile mele sunt ieșirea pe centrări, jocul cu picior și nebunia în poartă. Modelul meu este Nouer.
(n.r. – Întrebat cum vede concurența cu Cătălin Straton și George Micle) Este o concurență mare, nu este ușor. Peste tot unde am fost a fost concurență și aștept să lupt, să-mi câștig postul”, au fost primele cuvinte ale lui Sebastina Micu după ce a semnat cu trupa argeșeană.

FC Brașov s-a despărțit de doi portari și a adus alții în loc

La FC Brașov, după despărțirea de portarii Zvonimir Mikulic și Sebastian Micu, au fost aduși Ștefan Dobre (21 de ani), plecat în această iarnă de la Ripensia, și Andrei Ureche (24 de ani), luat sub formă de împrumut de la FC Botoșani. Daniel Mutu (35 de ani) rămâne cel mai experimentat goalkeeper din lotul brașovenilor.

În cazul în care mutarea lui Micu la Argeș pica, atunci Ureche se întorcea la FC Botoșani.

Foto și video: Fotbal Club Arges Pitești

Adi MARICA 27 Jan. 2023, 10:56 Liga 2
Pe aceeași temă