Sebastian Micu, noua senzație a Brașovului! ”Este în primii doi portari din Liga 2”, spune antrenorul său. Cel mai moment greu din cariera sa și așteptările pe care le avea în momentul în care a semnat

Adi MARICA 20 Oct. 2022, 17:53 Liga 2

Portarul Sebastian Micu (21 de ani) s-a impus ca titular în echipei lui Dan Alexa, prin constanță și evoluții apreciate.

Aflat la prima experiență în Liga 2 în acest sezon, Micu a fost supriza plăcută din lotul FC Brașov în primele 10 etape.

”Este în primii doi portari din Liga a 2-a”, spune Andrei Șanta, antrenorul cu portarii la gruparea brașoveană.

Rechemarea lui Popescu la Craiova, șansa lui Micu

Venirea lui Sebastian Micu la Brașov a depins, în mare măsură, de plecarea lui Laurențiu Popescu la U Craiova.

Clubul din Bănie îl cedase, în vară, pe Marko Pigliacelli în Italia, David Lazar era accidentat, astfel că oltenii l-au rechemat pe Laurențiu Popescu, portar care fusese împrumutat în partea a doua a sezonului trecut la Brașov, după ce în prima parte a fost în lotul Politehnicii Iași, tot în Liga 2.

Dan Alexa s-a reorientat rapid și l-a adus la Brașov pe Sebastian Micu.

Atât Alexa, cât și ”secundul” Ștefan Grigorie îl cunoșteau bine pe Micu de la CSM Reșița și Rapid. ”Chirurgul” a luat legătura cu Daniel Nicolae, președintele Rapidului, iar Micu a ajuns la Brașov, tânărul portar fiind deținut în coproprietate de cele două cluburi.

Andrei Șanta: ”Micu este în primii doi portari din Liga a 2-a”

Deși are doar 21 de ani, Micu s-a impus ca titular în fața mult mai experimentaților Zvonimir Mikulic (32 de ani) și Daniel Mutu (35 de ani).

Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov, consideră că Micu este în primii doi portari din Liga 2! ”Micu are calități de mare portar. Are forță nativă, are joc bun de picior, are anticipație, este curajos și iese bine pe centrări. Are nebunia specifică portarilor, dar este receptiv în antrenamente și muncește enorm. Părerea mea, este în primii doi portari din Liga a 2-a. Are ce să învețe și de la mine, dar și de la Dani Mutu și Mikolic, doi portari cu mare experiență”, a spus Șanta.

Dan Alexa: ”Micu are și un caracter frumos”

Dan Alexa se felicită acum pentru aducerea lui Micu la FC Brașov.

”În vară am rămas fără Laurențiu Popescu, plecat la Craiova. L-am adus pe Micu, îl știam bine de la Reșița. Popescu ar fi fost numărul 1 la startul sezonului, dar așa a venit șansa lui Micu. Pe lângă calitățile pe care le are, Micu are și un caracter frumos. După primele trei antrenamente la Brașov, Andrei Șanta mi-a spus că sezonul viitor Micu va juca în Liga 1. Este jucătorul nostru, dar Rapid păstrează 50 la sută din drepturile jucătorului. L-am adus la Brașov grație relației bune cu Daniel Niculae. E foarte serios și chiar a avut intervenții providențiale în acest start de sezon”, a spus Alexa.

A revenit pe teren după o accidentare gravă

Drumul către Liga a 2-a a fost unul anevoios pentru Micu. O accidentare gravă la genunchi l-a scos din circuit mai bine de doi ani.

”Am trecut prin momente grele până să ajung aici. La Rapid am jucat la echipa U19 și la seniori în Liga a 4-a. Am suferit o accidentare urâtă la un meci. Mi-am rupt meniscul și ligamentele la genuchiul piciorul drept. Am făcut o recuperare de aproape doi ani, aveam tijă care să-mi țină rotula, iar după mai bine de un an am fost operat din nou să-mi scoată tija. Îmi ieșise un șurub de la recuperare! M-am recuperat, apoi am ajuns la Reșița unde am apărat, iar în vară am făcut pasul în Liga a 2-a, la Brașov.
Sincer, în vară, când am ajuns la Brașov, nu mă așteptam să fiu titular. Secretul meu este muncă, multă muncă. Andrei Șanta și colegii mei sunt mereu lângă mine și îmi dau multă încredere. Este o diferență foarte mare între Liga a 2-a și Liga 3-a, în primul rând la capitolul forță. Dan Alexa și Ștefan Grigorie au crezut în mine, și la Reșița și acum la Brașov. Le mulțumesc!”, spune Micu.

Portarul crede că FC Brașov poate obține calificarea în play-off: ”Avem un lot bun. Este adevărat că trebuia să avem mai multe puncte, dar cred că putem ajunge în play-off. Cîrjan de la Oțelul mi-a pus mari probleme în acest sezon. După meciul pierdut cu Oțelul nu am putut să dorm de supărare. Mă consum mult după un meci pierdut, mă gândesc că puteam face mai mult.”

”Moro” viseară să joace pentru România și într-un campionat de top

Micu este poreclit ”Moro” de colegi pentru o cicatrice la nas. O amintire din copilărie. ”Am o cicatrice la nas de la vârsta de 4 ani, când am căzut. Colegii îmi spun ”Moro”, deoarece cicatricea la nas asemănătoare cu cea a lui Cătălin Moroșanu.”

”Visul meu este să ajung la echipa națională a României și într-un campionat de top din Europa. Important este să joc din ce în ce mai bine și să mă pregătesc în continuare. Din străinătate, îmi place Manuel Neuer de la Bayern, un portar complet, iar din România îl apreciez mult pe Florin Iacob de la UTA”, a mai spus Sebastian Micu.

  • 10 meciuri are Sebastian Micu în acest sezon de Liga 2 pentru FC Brașov, adică a fost utilizat în toate jocurile. Ceilalți doi portari din lot sunt Daniel Mutu și Zvonimir Mikulic.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-gabi-tamas-la-primul-antrenament-cu-fc-brasov-fostul-international-i-a-adus-aminte-antrenorului-dan-alexa-de-un-pariu-neonorat-19250307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-prezentat-oficial-la-minaur-baia-mare-am-venit-din-dorinta-de-a-promova-sezonul-viitor-primarul-catalin-chereches-caracterizare-interesanta-e-antrenor-de-pe-19250207

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tot-mai-bine-e-cu-el-florin-stinga-s-a-intors-la-viitorul-pandurii-la-sapte-zile-dupa-despartire-iar-clubul-l-a-prezentat-sub-forma-ghicitoare-19249957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-despre-modul-in-care-isi-tine-in-priza-jucatorii-in-ciuda-problemelor-financiare-de-la-fc-brasov-e-important-sa-nu-pacalesti-jucatorii-cum-vede-meciul-19249249

Adi MARICA 20 Oct. 2022, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă