Totul se decide în ultimul moment. Dacia Unirea Brăila nu e pregătită de reluarea campionatului și nu știe nici unde va juca meciurile de acasă. Precizările antrenorului Laurențiu Ivan

Răzvan STÎNGĂ 14 Feb. 2022, 15:52 Liga 2
Totul se decide în ultimul moment. Dacia Unirea Brăila nu e pregătită de reluarea campionatului și nu știe nici unde va juca meciurile de acasă. Precizările antrenorului Laurențiu Ivan

Dacia Unirea Brăila este una dintre echipele cu șansele cele mai mici în privința salvării de la retrogradare, iar lucrurile s-au complicat și mai mult odată cu plecările masive de la finalul ultimei etape din 2021. Schimbările au pus o presiune în plus pe antrenorul Laurențiu Ivan.

Laurențiu Ivan: ”Mai avem probleme de rezolvat în cadrul echipei” 

”Principalul” brăilenilor a declarat că mai e foarte mult de muncă, deși mai poate pune la punct anumite detalii doar în două partide amicale. Dacia Unirea mai are două teste până la reluarea Ligii a 2-a, iar Laurențiu Ivan nu simte că echipa e la potențialul maxim, la cât de mult poate să ofere în condițiile date.

Însă, vede o îmbunătățire a lotului, a modului în care se exprimă jucătorii, evoluție analizată din momentul primului antrenament și până acum, cu puțin timp înainte de prima etapă din Liga 2, din 2022.

Încercăm să ne ridicăm nivelul, să fim cât mai aproape de competitoarele cu care ne vom înfrunta după reluarea campionatului. Mai avem probleme de rezolvat, de pus la punct în cadrul echipei, atât ofensiv, cât și defensiv, dar față de cum am plcat la drum la 10 ianaurie suntem mai bine.

Timpul a fost scurt, dar față de cum am plecat suntem un pic mai bine. Să nu uităm însă de unde am plecat. Chiar dacă am avut niște rezultate bune în amicale, știm cu cine am jucat. Am jucat doar cu echipe de Liga 3, care erau mai în urmă cu pregătirea, am avut atitudine bună. În Liga 2 va fi altfel, alt nivel. Va fi o replică puterică din partea adversarilor noștri.

Mai avem două teste. Am fi vrut mai multe, dar nu avem timp. Avem mulți jucători noi, e nevoie de cât mai multe amicale. O să mai jucăm cu Liești și cu Sporting Vaslui”, a spus Laurențiu Ivan, la Metropola TV.

Dacia Unirea Brăila mai are două amicale, cu Sporting Liești și Sporting Juniorul Vaslui

Dacia Unirea Brăila a jucat până acum cinci meciuri amicale în perioada de pregătire. A bifat patru victorii, trecând cu 6-1 de Sportul Chiscani (Liga 3), cu 3-0 de Unirea Braniștea (Liga 4 Galați), cu 2-0 de Dunărea Călărași și cu 3-0 de Viitorul Ianca (Liga 3), și un eșec, 0-3 cu Recolta Gheorghe Doja (Liga 3).

Meciurile amicale nu se opresc aici pentru formația pregătită de Laurențiu Ivan, după cum spunea chiar antrenorul, care va avea ca adversar în următorul test tot o echipă din Liga 3, Sporting Liești. Confruntarea se va disputa miercuri, 16 februarie. Apoi, sâmbătă, 19 februarie, brăilenii vor întâlni Sporting Juniorul Vaslui, tot din divizia a treia.

Dacia Unirea Brăila nu știe unde va juca meciurile de pe teren propriu 

În momentul de față, chiar dacă Dacia Unirea Brăila va avea primul meci din Liga 2, din 2022, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, peste aproximativ două săptămâni, nu știe exact unde va disputa meciurile de acasă. Variantele sunt două, Însurăței și Brăila.

Din ce știu eu, se va juca la Brăila. Erau ceva discuții, dar cred că săptămâna următoare se decide în mod cert unde se va juca”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Dacia Unirea Brăila le va întâlni în sezonul regular al Ligii a 2-a, după meciul cu Unirea Slobozia, pe Ripensia (deplasare) și Unirea Dej (acasă). În play-out va mai avea șase meciuri de disputat.

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Feb. 2022, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă