Telenovela nominalizării unui antrenor licențiat pentru Ripensia! Nici acum nu se știe dacă alesul va fi alături de echipă la ultimul meci din sezon

Anda DELIU 05 May. 2022, 08:31 Liga 2
Telenovela nominalizării unui antrenor licențiat pentru Ripensia! Nici acum nu se știe dacă alesul va fi alături de echipă la ultimul meci din sezon

Săptămâna trecută și acum, înainte de ultima etapă din play-out, Ripensia arată din nou ce haos organizatoric s-a instaurat la club după anunțul cu bluful retragerii în Liga 3.

Clubul timișorean s-a răzgândit pe ultima sută de metri ce antrenor principal va înregistra la FRF, și nici săptămâna aceasta nu este clar dacă ”alesul” va și sta pe bancă la Târgu Jiu, în ultima rundă a sezonului!

Nu e Petcu, e Prodana!

Ca să recapitulăm. După despărțirea de Florin Fabian, Ripensia putea sta regulamentar 30 de zile fără antrenor cu licență necesari Ligii 2. A stat, dar săptămâna trecută, terminându-se luna, a trebuit înregistrat cineva nou la FRF.

Deși clubul comunicase că ”secundul” Călin Mada are licența A, cu care putea fi ”principal”, de fapt, el nu a intrat la cursul organizat în toamnă, așadar, trebuia pusă o altă persoană, în contextul în care ”secundul” care dă indicații, Iulian Muntean, nu are nici licența B și e trecut pe bancă ”preparator sportiv”.

Inițial, clubul a vrut să-l treacă pe Cristian Petcu, coordonatorului centrului de juniori al Ripensia, și cu acest gând au cerut și ajutorul unui om de fotbal din Timișoara, să le ridice ID-ul din Capitală, de la sediul FRF.

Surpriză la FRF

Bine intenționată, persoana respectivă a mers vinerea trecută să ia ID-ul de la FRF și a avut surpriza să îi se spună că clubul l-a trecut, totuși, pe Iulian Prodana, alt antrenor de la juniorii Ripensiei, tot posesor de licență A, ca și Petcu.

Care era diferența? Ei bine, Petcu are și grupă de Liga Elitelor, iar menționarea sa ca antrenor principal reducea punctajul roș-galbenilor la clasificarea academiilor.

ID-ul lui Prodana a fost ridicat, dar nu a ajuns la Timișoara până la ora meciului cu Unirea Dej, astfel că pe bancă nu a stat antrenorul din acte, netrecut nici pe raportul de joc, ci aceeași Iulian Muntean și Călin Mada.

Ripensia va avea din nou antrenor absent?

Altfel, rămâne întrebarea dacă la Târgiu Jiu, în jocul cu Viitorul Pandurii, Prodana merge la meci? Adresată de reporterul Liga2.ro clubului, care, prin ofițerul de presă, a răspuns doar că e decis sigur că va fi trecut pe raportul de joc.

Reporterul Liga2.ro l-a sunat pe Prodana, dar acesta nu a răspuns. Cu patronul-președinte al clubului nu se poate discuta, căci Dumitru Mihu nu mai răspunde demult apelurilor, întrucât publicația nu scrie doar de bine despre Ripensia, așa cum își dorește el.

Altfel, Ripensia a mai avut meciuri cu Cosmin Petruescu trecut pe raport, dar demisionar, tocmai pentru a nu avea un final de sezon sub ”presiunea” celor 30 de zile în care trebuie să numească un nou antrenor. Florin Fabian nu a acceptat însă asemenea compromisuri dezonorante.

Nebojsa Ivancevic a plecat de la echipă

În altă ordine de idei, după ce Călin Mada a spus sincer de sâmbătă că Nebojsa Ivancevic a plecat, clubul a anunțat abia marți de o reziliere produsă… sâmbătă, pentru că haosul a cuprins și planul comunicării la club.

Sârbo-croatul a venit în iarnă în contextul altor discuții cu clubul pentru sezonul viitor, iar separarea a venit firesc.

Ivancevic a evoluat în șase din cele opt meciuri disputate de Ripensia în acest an, totalizând 426 de minute pe teren, fără să înscrie.

”În urma unei înțelegeri amiabile, Nebojša Ivančević și-a încheiat relația contractuală cu clubul nostru în data de 30 aprilie.
Îi mulțumim jucătorului pentru activitatea depusă la Ripensia și îi urăm mult succes în continuare!”, a comunicat Ripensia.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 05 May. 2022, 08:31 Liga 2
Pe aceeași temă