Programul ultimei etape a play-out-ului Ligii 2. Poli Iaşi – Poli Timișoara se singurul meci care se joacă în alt interval orar. Rezultatele mai pot schimba doar câteva locuri din Grupa A

Marius ANGHEL 03 May. 2022, 15:46 Liga 2
Programul ultimei etape a play-out-ului Ligii 2. Poli Iaşi - Poli Timișoara se singurul meci care se joacă în alt interval orar. Rezultatele mai pot schimba doar câteva locuri din Grupa A

Dacă primele șase clasate din sezonul regular au etapă intermediară la mijlocul acestei săptămâni, runda a 8-a în play-off, formațiile din play-out vor juca normal, la finalul săptămânii, sâmbătă. Atunci are loc ultima etapă pentru echipele care au luptat în acest sezon pentru menținerea în Liga 2.

Dacia Unirea Brăila și Unirea Constanţa au încheiat deja sezonul, din weekendul trecut, atunci când și-au disputat ultimul meci, fiindcă în această etapă a 7-a vor sta. Ambele formații au retrogradat în Liga 3, prima în Grupa A a play-out-ului, iar a doua din Grupa B.

Ultima etapă din play-out poate produce doar câteva modifică de poziții în clasamentul Grupei A. Pozițiile din Grupa B sunt bătute în cuie!

Rezultatele din etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 2 mai pot produce maximum trei modificări de poziții în clasamentul Grupei A, fără nicio importanță oricum. Clasamentul Grupei B este deja bătut în cuie, la fel cum sunt cunoscute și cele patru echipe retrogradate direct în Liga 3 și cele două formații care merg la barajul de menținere în Liga 2.

Ultima etapă a play-out-ului din acest sezon se joacă în data de 7 mai, cinci dintre meciuri urmând să înceapă de la ora 11:00, la Călărași, București (Metaloglobus), Brașov, Târgu Jiu și Dej, iar de la ora 12:45 are loc ultimul joc, la Iași.

Dacă în Grupa B toate cele șapte echipe din clasament sunt de neclintit indiferent de rezultatele care vor avea loc sâmbătă, în Grupa A se pot produce câteva mici modificări.

Astfel, Metaloglobus și CS Comunal Șelimbăr sunt acum la egalitate, fiecare cu câte 36 de puncte, pe locurile 3, respectiv 2, iar la finalul săptămânii au meci direct la București. Șelimbărul se poate menține pe locul 2 doar dacă va câștiga, fiindcă egalul nu o avantajează în fața celor de la Metaloglobus, care, în caz de egalitate finală la puncte va trece de pe locul 3 pe 2, deoarece primul criteriu de departajare în această situație este numărul de puncte cu care s-a încheiat sezonul regular. Metaloglobus a avut 28 de puncte, spre deosebire de Șelimbăr, care a încheiat cu 23.

Poli Iași, situată acum pe locul 4, cu 33 de puncte, poate urca cel mult un loc, pe 3, însă are nevoie de o victorie cu Poli Timișoara și de o înfrângere a Șelimbărului la București. Poli Iași a încheiat sezonul regular cu 25 de puncte, deci a fost peste sibieni.

Retrogradatele în Liga 3 și echipele care merg la barajul de menținere în Liga 2 sunt stabilite

Retrogradate matematic în Liga 3 sunt Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, din Grupa A, și Astra și Unirea Constanța, din Grupa B.

Tot matematic, din urmă cu două etape, sunt decise și echipele care vor evolua la barajul de menținere în Liga 2. Din Grupa A va participa Poli Timișoara, iar din Grupa B pe locul 5 va termina FC Brașov.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTELE play-out-ului Ligii 2 și ale golgheterilor

Program etapa 7 play-out Liga 2, Grupa A:

sâmbătă, 7 mai 2022, ora 11:00
Dunărea Călăraşi – FK Miercurea Ciuc
Metaloglobus Bucureşti – CS Comunal Şelimbăr
Dacia Unirea Brăila stă.

sâmbătă, 7 mai 2022, ora 12:45
Politehnica Iaşi – Politehnica Timișoara

Program etapa 7 play-out Liga 2, Grupa B:

sâmbătă, 7 mai 2022, ora 11:00
FC Braşov – Astra
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara
Unirea Dej – FC Buzău
Unirea Constanţa stă.

CLASAMENTELE play-out-ului Ligii 2 și ale golgheterilor

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brandul-fc-brasov-cedat-inca-trei-ani-la-fc-brasov-steagul-renaste-19229695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-tradata-de-punctul-ei-forte-cea-mai-buna-defensiva-din-play-out-a-capotat-rusinos-in-ultima-deplasare-a-sezonului-19229658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-isi-face-planurile-pentru-sezonul-urmator-cristian-pustai-a-inceput-cautarile-si-planuieste-sa-aduca-jucatori-valorosi-au-fost-discutii-acum-o-luna-probabil-vor-continua-19229649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-povestea-lui-alexandru-hrib-care-a-debutat-la-doar-16-ani-pentru-poli-iasi-in-liga-2-in-cateva-luni-ieseanul-a-facut-pasul-de-la-poli-u17-la-echipa-de-seniori-19229557

Marius ANGHEL 03 May. 2022, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă