Ripensia, în genunchi în fața Unirii Dej, chiar la Timișoara! Călin Mada: ”Ne-am făcut de râs! Cu vârf și îndesat!”

Anda DELIU 30 Apr. 2022, 17:20 Liga 2
Ripensia, în genunchi în fața Unirii Dej, chiar la Timișoara! Călin Mada: ”Ne-am făcut de râs! Cu vârf și îndesat!”

Ripensia a reușit să se facă de râs la ultimul meci acasă din acest sezon de Liga 2, pe care l-a pierdut cu scorul de 1-4 în fața Unirii Dej. Nou-promovata din micul oraș din Ardeal a jucat cu tineri fără să se bată în piept tot sezonul, așa cum a făcut clubul patronat de Dumitru Mihu și, iată, fotbalul i-a dat o lecție conducerii roș-galbene, despre cum se fac rezultate pe dreptunghiul verde.

În postura ingrată de a dat declarații presei, antrenorul interimar Călin Mada a punctat după joc că echipa nu face nimic din ceea ce se pregătește la antrenamente.

Ripensia a început meciul de la 0-1 cu Unirea Dej

După ce la intrarea echipelor pe teren, patronul Dumtiru Mihu a coborât în dreptul băncilor de rezerve, timișorenii au avut parte de un start prost de meci. În minutul 4, după o lovitură liberă bătută de Alexandru Pop, Dobre a respins neatent, air Mihai Kereki a profitat și a băgat mingea în plase. Atmosfera de final de sezon s-a văzut la cele două echipe, astfel că meciul nu a avut un ritm fantastic.

Până la urmă, în minutul 37, după un corner, ripensiștii au marcat. Deși Chindriș a respins o reluare a lui Căin, Radu Rogac a fost mai eficient și a speculat, la rându-i respingerea, ca la golul oaspeților. Bucuria a durat puțin, deoarece peste trei minute, fostul ripensist Alin Burdeț a marcat, din pasa colegului Daniel Pop.

Repriza a doua de pe Electrica, la fel de dezastruoasă pentru timișoreni

Ripensia a început la fel de visătoare și repriza secundă. În minutul 47, mingea a trecut nestingherită prin careul bănățenilor. Alexandru Pop a centrat pentru Adrian, care a înscrie pentru 1-3.

La acest scor, gazdele au început să dea semne de viață și să aibă minute de dominare, dar fără gol. Golda a ratat imens în minutul 50, trimițând pe lângă vinclu, și tot el a trimis în bară în minutul 57. Nici ceilalți colegi ai atacantului nu au putut face vreo minune, și, până la urmă, Unirea a dominat categoric finalul de meci.

În minutul 84, Dobre i-a făcut cadou mingea lui Angelo Cocian, care a marcat pentru 1-4, scorul final care a venit ca o ”palmă” din partea ”zeului” fotbalul pentru modul în care, din februarie încoace, conducerea Ripensiei a trata acest sport.

Călin Mada, sincer după meci

Antrenorul Călin Mada, rămas și acum secund, la fel ca Iulian Muntean, cel care dă indicațiile, spune că jucătorii nu pot reproduce în teren ceea ce fac la antrenamente.

”La scorul acesta, absolut nimic. Suntem nu supărați, foarte supărați. Una vorbim la antrenamente, alta facem la meciuri. Dezamăgirea e prea mare, e prea mare ca să mai discutăm pe tema asta. Ne pare foarte rău. Felicit echipa oaspete. Bravo lor! Dar consider că ne-am făcut de râs, Cu vârf și îndesat. La antrenamente facem cu totul altceva. Respectăm sarcinile, absolut tot. La meci parcă intervine ceva de neconceput. Nu pot să-mi dau seama nici eu”, a spus Mada.

Ripensia în eșecul cu 1-4 cu Unirea Dej: Șt. Dobre – Sturzu, Rogac, Lalic, Fridrich – Tud. Călin (cpt.), Stoi 61’ ), Val. Macrițchii (Seb. Nica 81’) – Rz. Morariu (Tud. Lungu 81’), Mih. Ene, Piftor (Gavra 73’) – Matiș (Golda 46’). Rezerve neutilizate: I. Rus – Vidrăsan, Mihart, Gladun.

Nu vrea să dea vina pe conducere

Întrebat dacă nu cumva jucătorii simt că îi apasă cele întâmplate, toate, din deciziile patronului Dumitru Mihu, care a anunțat că închide echipa în Liga 3, pentru a se răzgândi la fel de rapid (?!?), Mada spune că, pe teren, jucătorii ar trebui să rămână concentrați.

(n.r. întrebat dacă jucătorii se simt apăsați) Nu! Și eu am jucat fotbal la nivel mare. Când intri în teren, uiți de toate. Mă refer la extra-sportive. Când intri în teren, te gândești numai la meci, partea tactică care ți s-a încredințat și trebuie să o respecți. Restul…Nu se pune problema asta. Nu știu. Probabil îi fură peisajul…chiar nu pot să-mi dau seama. Suntem foarte dezamăgiți. Cuvinte nu mai sunt de spus”, a punctat antrenorul secund al Ripensiei.

La Ripensia se doresc debuturi, dar cei mai buni tineri merg în deplasare la Liga Elitelor

De altfel, politica absolut incoerentă de la Ripensia se vede și în faptul că unii juniori nu pot fi debutați la seniori deoarece joacă la Liga Elitelor.

(n.r. – întrebat cine face lotul). Noi îl facem, împreună cu conducerea administrativă și tehnică. Politica este de a aduce cât mai mult tineret, de a promova, și să știm pe ce ne bazăm pentru sezonul următor. Nica și Lungu au jucat pentru că nu avem alții deocamdată. Cei mari sunt plecați la Brașov, au etapă de campionat acolo. Momentan, atât am avut. În continuare vom miza pe tineretul de la academie”, a mai spus Mada.

A plecat și Ivancevic, clubul nu s-a sinchisit să anunțe

De altfel, faptul că Mada chiar merită felicitat pentru asumarea de a da declarații pe acest final de sezon dezastruos al ripensiștilor se vede și din faptul că antrenorul a anunțat că clubul și croatul Nebojsa Ivancevic s-au despărțit, aspect pe care Ripensia nu a considerat important în a-l comunica suporterilor ei.

”Se vor face schimbări majore. Altfel, nu se poate face treabă aici. Dacă nu vor fi schimbări! Este politica internă. Discuții sunt, vor fi și veți vedea. Exact așa cum cum a fost cu Ivancevic. (n.r. întrebat de presă despre ce este vorba) Nimic, de comun acord a fost. Da….”, a mai spus Mada.

Cu 28 de puncte, Ripensia este pe locul 4 în Grupa B de play-out în Liga 2. În ultima etapă, a 7-a, se va deplasa la Târgu Jiu, pentru un meci cu Viitorul Pandurii, clasata pe locul 3, cu 34 de puncte (7 mai, ora 11:00).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciucanii-galop-de-sanatate-in-fata-iasiului-fk-miercurea-ciuc-a-invins-clar-pe-poli-la-ultima-prezenta-pe-teren-propriu-in-acest-sezon-la-capatul-unui-meci-spectaculos-pe-care-l-a-dominat-clar-19229323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/set-la-zero-cu-retrogradata-dacia-unirea-cs-comunal-selimbar-la-cea-mai-clara-victorie-din-primul-sezon-in-liga-2-la-ultima-aparitie-acasa-braila-a-incheiat-campionatul-19229289

Anda DELIU 30 Apr. 2022, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă