Steaua a stabilit data reunirii. Daniel Oprița va continua în Ghencea și au fost anunțate primele nume care vor face parte din lot și pentru sezonul următor

Andrei PASCU 06 Jun. 2023, 17:20 Liga 2
Steaua a stabilit data reunirii. Daniel Oprița va continua în Ghencea și au fost anunțate primele nume care vor face parte din lot și pentru sezonul următor

Steaua a programat data la care se va reuni pentru pregătirea sezonului 2023/2024 de Liga 2. ”Militarii” vor avea prima ședință de antrenament după jumătatea lunii iunie, în ziua de 19 mai exact. În același timp, Steaua are și primele certitudini în privința fotbaliștilor care vor continua în Ghencea.

Steaua a stabilit data reunii, la 19 iunie!

După ce Steaua a oficializat plecările a 16 jucători și faptul că bulgarul Tsvetelin Chunchukov negociază cu un club din SuperLiga României, s-au aflat primele nume de jucători care vor face parte din planurile pentru stagiunea care vine.

Conform AS47, Bogdan Chipirliu, Horia Iancu, Walace Alves da Silva și Adrian Popa și-au dat acordul să fie parte din lot și pentru stagiunea următoare. În același timp, antrenorul Daniel Oprița și-a dat acceptul să mai continue cel puțin un sezon la Steaua, deși situația lui era sub semnul întrebării.

Daniel Oprița, care va fi antrenorul Stelei și în sezonul 2023-2024, a programat reunirea lotului pentru data de 19 iunie.

Astăzi, clubul a anunțat despărțirea de 16 jucători, la echipă urmând să continue, printre alții, Bogdan Chipirliu, golgheterul Ligii 2, portarul Horia Iancu, cel mai vechi jucător din lot, Walace, în măsura în care se reface după accidentarea care l-a ținut departe de teren mare parte din sezonul precedent, dar și Adi Popa, unul dintre liderii echipei.

Noul sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, are ca dată oficială de start ziua de 5 august 2023.

Cupa României, faza națională, începe pe 2 august”, notează sursa amintită.

Valentin Bărbulescu va continua și el la Steaua, ca jucător sau în stafful tehnic

Va rămâne la Steaua și Valentin Bărbulescu, dar nu se știe sub ce formă. E posibil să mai continue ca jucător cel puțin un sezon, dar e posibil să renunțe la cariera de fotbalist și să devină parte din stafful tehnic condus de Daniel Oprița.

”Valentin Bărbulescu va continua la Steaua, fie ca jucător, fie ca membru al staff-ului, fapt confirmat și de către antrenorul echipei, Daniel Oprița”, a anunțat AS47.

Daniel Oprița va continua la Steaua, deși a avut și alte oferte

Daniel Oprița a decis să continue la Steaua în condițiile în care a fost dorit și de alte echipe. Chiar el a recunoscut că a fost contactat de alte formații, în ideea în care ar fi dispus să accepte o nouă provocare, dar a decis să rămână în Ghencea.

În funcție de ce discuții va purta cu conducerea, Daniel Oprița va hotărî și ce jucători va aduce, pentru acoperirea nenumăratelor locuri lăsate libere după terminarea sezonului trecut de Liga 2.

Eu mai contract încă un an, dar am avut oferte. Vedem ce ca fi în săptămâna asta, dacă se va găsi o soluţie pentru promovare, ca să vedem ce jucători vom aduce. Nu am mai multe detalii la ora asta”, a spus Opriţa, pentru Antena Sport.

Daniel Oprița a terminat pe loc promovabil cu Steaua sezonul trecut

Daniel Oprița a preluat Steaua din Liga 4 și a terminat sezonul trecut pe un loc direct promovabil în prima divizie. În plus, și acum două stagiuni trebuia să se lupte Steaua pentru promovare, terminând pe poziție de calificare în baraj, 4, dar locul i-a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna.

Din cauza faptului că nu are dreptul legal de promovare, Steaua nu poate juca mai sus de Liga 2. Sunt șanse ca situația să se schimbe din această vară. Steaua face demersuri pentru a deveni club de drept privat din vară! Informația a fost oferită de mijlocașul Adrian Popa, iar în această perioadă, la nivel intern, se caută variante pentru o asociere care să ajute.

Retragerea inițiativei de modificare a Legii Sportului a făcut oamenii din structurile de conducere ale formației din Ghencea să decidă, în cele din urmă, că asocierea cu un privat este la îndemână.

Foto: Andrei Pițigoi (Sport Pictures) și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-16-plecari-dintr-un-foc-19274298

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-acord-cu-noul-antrenor-dacian-nastai-19274304

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/giafer-copilul-cu-pumnul-ridicat-spre-cer-19274291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-21-de-jucatori-la-reunirea-echipei-sc-otelul-pentru-pregatirea-noului-sezon-o-singura-achizitie-si-mai-multe-absente-din-lotul-lui-dorinel-munteanu-19274267

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 06 Jun. 2023, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă