Sergiu Pîrvulescu nu continuă în Liga 1 cu Petrolul, însă nici nu merge în Liga 4 cu Kids. Internaționalul U19 s-a alăturat noii sale echipe, din Liga 2

Adi MARICA 06 Jul. 2022, 22:43 Liga 2
Sergiu Pîrvulescu nu continuă în Liga 1 cu Petrolul, însă nici nu merge în Liga 4 cu Kids. Internaționalul U19 s-a alăturat noii sale echipe, din Liga 2

Sergiu Pîrvulescu (19 ani la 21 iulie) va juca în noul sezon tot în Liga 2, la noua Gloria Buzău, moștenitoarea locului echipei la care fundașul dreapta a mai evoluat în cariera sa, pe când se numea SCM Gloria Buzău, în urmă cu doi ani.

Jucătorul originar din Brașov, internațional sub 19 al României, promovase în această vară cu Petrolul în Liga 1, însă nu mai continuă cu trupa ploieșteană, care nu s-a înțeles la bani cu clubul de care Pîrvulescu aparținea contractual, Kids Tâmpa Brașov.

Sergiu Pîrvulescu nu mai continuă cu Petrolul și va juca din nou la Buzău

În sezonul recent încheiat, Sergiu Pîrvulescu a fost om de bază la Petrolul, campioana Ligii 2. A evoluat în 27 din cele 29 de meciuri, 26 ca titular, totalizând 2235 de minute pe teren. A fost utilizat de antrenorul Nae Constantin în special ca fundaș dreapta, însă și ca mijlocaș dreapta, vârsta sa fiind un atu pentru titularizare în echipa prahoveană.

Pentru a rămâne la Petrolul, clubul ploieștean trebuia să achite o sumă importantă celor de la Kids Tâmpa Brașov, de care jucătorul aparținea contractul, încă acestea nu au ajuns la un acord.

În aceste condiții, Pîrvulescu și-a văzut visul de a debuta în Liga 1 spulberat, fiind nevoit să se întoarcă la Kids Tâmpa, retrogradată din Liga 3 în Liga 4. Totuși, fundașul dreapta va juca în Liga 2, Kids fiind mult sub potențialul său.

  • Grație evoluțiilor sale de la Petrolul, Sergiu Pîrvulescu (foto, cu numărul 5) a devenit un jucător de bază și în naționala U19 a României. În luna iunie a evoluat la EURO U19, fiind integralist cu Italia U19 (1-2), utilizat din minutul 53 în eșecul cu Franța U19 (1-2) și fiind schimbat în minutul 90+3 în înfrângerea cu Slovacia U19 (0-1).

Pîrvulescu a ajuns deja la Gloria Buzău

Pîrvulescu a acceptat oferta celor de la Gloria Buzău, după ce oficialii clubului buzoian au ajuns la un acord cu cei de la Kids Tâmpa pentru un împrumut pe durata unui sezon.

Fosta FC Buzău nu a fost însă singura echipă care a fost interesată de jucători. În această vară, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Campionii FC Argeș și l-au dorit pe fundaș, dar negocierile nu s-au concretizat, fiindcă pretențiile celor de la Kids Tâmpa au fost prea mari.

”Pîrvulescu va juca la Buzău, pentru că cei de acolo l-au dorit foarte mult, iar acordul este avantajos și pentru noi”, a spus Ciprian Anghel, unul dintre conducătorii clubului brașovean picat în Liga 4 de pe ultimul loc al play-out-ului Seriei a 5-a a Ligii 3.

Sergiu Pîrvulescu a mai evoluat la Buzău, pentru clubul cu numele SCM Gloria Buzău, în sezonul 2021-2022 de Liga 2. A prins 22 de jocuri, 21 ca titular, și a marcat un gol. SCM Gloria Buzău a cesionat în vara anului 2021 locul în Liga 2 către FC Buzău, echipă care în această vară a primit acordul din partea FRF de a utiliza brandul Gloria Buzău.

Pîrvulescu a fost pe banca Gloriei la amicalul desfășurat astăzi de trupa lui Cristian Pustai cu Unirea Slobozia, pierdut cu 0-2 chiar în Crâng.

Foto: Răzvan Păsărică și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Adi MARICA 06 Jul. 2022, 22:43 Liga 2
Pe aceeași temă