România U19 a debutat cu o înfrângere la Campionatul European. ”Tricolorii”, în primul ”11” cu cinci jucători care în sezonul trecut au jucat în Liga 2, au dat o replică bună Italiei, însă au cedat

Marius ANGHEL 19 Jun. 2022, 02:14 Liga 2
România U19 a debutat cu o înfrângere la Campionatul European. ”Tricolorii”, în primul ”11” cu cinci jucători care în sezonul trecut au jucat în Liga 2, au dat o replică bună Italiei, însă au cedat

Selecționata sub 19 ani a României a debutat cu un eșec la Campionatul European Under 21 2022 organizat de Slovacia. ”Tricolorii” conduși de Adrian Văsâi au pierdut cu scorul de 1-2 jocul cu Italia U19, desfășurat pe DAC Arena din Dunajska Streda, în prezența a circa 1.500 de spectatori.

Pentru România a marcat atacantul echipei Farul Constanța Luca Andronache, pentru 1-1.

  • În celălalt meci al Grupei A, Franța U19, viitoarea adversară a României, a învins cu un sec 5-0 naționala Slovaciei U19.

România U19, cu mulți jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2, au dat o replică bună Italiei

Dintre cei opt jucători care în sezonul recent încheiat au evoluat la echipe din Liga 2 și se află în lotul naționalei U19 a României, în primul ”11” s-au aflat Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Andrei Pandele (Metaloglobus) și Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), iar pe parcursul partidei a intrat și Doru Andrei (Politehnica Timișoara).

Pîrvulescu, Gergely, Pandele și Chirițoiu au evoluat tot jocul, Pantea a fost înlocuit în minutul 69, în timp ce Andrei a intrat la pauză. Au rămas pe bancă Denis Radu (Politehnica Timișoara) și Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), cât și fostul polist Borbei, în timp ce Rareș Ilie (Rapid) a fost singurul care nu s-a aflat nici pe bancă, fiindcă s-a aflat în stare de suspendare.

”Tricolorii” au avut momente bune în joc când s-au luptat de la egal la egal cu marii favoriți din acest meci, italienii. România a ratat o mare ocazie de a deschide scorul chiar în prelungirile primei reprize. Scorul a fost deschis imediat după pauză de Tommaso Baldanzi jucător la Empoli. Pentru români a înscris faristul Luca Andronache, iar italienii au marcat golul victoriei prin Cristian Volpato, de la AS Roma.

Pentru ”tricolori” urmează meciurile cu Franța și gazda Slovacia

Selecționata României a fost distribuită la tragerea la sorți în Grupa A, alături de țara gazdă, Slovacia, Italia și Franța. Din Grupa B fac parte Anglia, Israel, Serbia și Austria.

Primele două clasate din cele două grupe merg în faza semifinalelor.

Următorul meci al ”tricolorilor” va avea loc în data de 21 iunie, de la ora 21:00, cu reprezentativa Franței, pe același stadion unde au întâlnit și Italia. Ultimul meci în faza grupelor îl au în 24 iunie, de la ora 18:30, cu Slovacia U19, pe stadionul Antona Malatinskeho – Trnava.

  • Ce au spus selecționerul Adrian Văsâi și portarul căpitan Robert Popa după eșecul cu Italia poți citi AICI.

ITALIA U19 – ROMÂNIA U19 2-1

Tommaso Baldanzi 47′, Cristian Volpato 68′ / Luca Andronache 53′

Italia U19: Desplanches – Mulazzi, Ghilardi, Coppola, Giovane (cpt.)(Terracciano 83′) – Fabbian, Faticanti, Casadei – Nasti, Baldanzi (Volpato 58′), Ambrosino (Turicchia 72′)
Rezerve neutilizate: Zacchi – Stivanello, Fontanarosa, Fazzini, Degli Innocenti
Selecționer: Carmine Nunziata

România U19: Rob. Popa (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasă, Pantea (Coubiș 69′) – Pandele, D. Sîrbu (Rz. Tănasă 77′) – Bodișteanu (D. Andrei 46′), Radaslavescu (Nic. Popescu 69′), Andronache (Sali 77′) – Chirițoiu
Rezerve neutilizate: Borbei – D. Radu, Ciuciulete
Selecționer: Adrian Văsâi

Cei 20 de jucători din lotul României pentru Campionatul European U19:

portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia);
fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc);
mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (Metaloglobus), Rareș Ilie (Rapid), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB);
atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța).

Foto: FRF

Marius ANGHEL 19 Jun. 2022, 02:14 Liga 2
Pe aceeași temă