România U19 a pierdut și al doilea meci de la EURO, cu Franța, după ce a prins curaj prea târziu. Adrian Văsâi a pus în primul ”11” patru jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2

Marius ANGHEL 22 Jun. 2022, 01:31 Liga 2
România U19 a pierdut și al doilea meci de la EURO, cu Franța, după ce a prins curaj prea târziu. Adrian Văsâi a pus în primul ”11” patru jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2

România U19 a pierdut tot cu scorul de 1-2 și al doilea joc disputat la Campionatul European Under 19 2022 organizat de Slovacia.

De această dată, ”tricolorii” selecționați de Adrian Văsâi au cedat în fața Franței U19, marți seară, pe DAC Arena din Dunajska Streda. Astfel, României îi rămâne pentru ultimul joc doar obiectivul de a obține cel puțin o remiză cu gazda Slovacia, pentru a termina pe locul 3 în grupa sa.

  • În celălalt meci al Grupei A, Italia U19 a învins cu 1-0 naționala Slovaciei U19, viitoarea adversară a României. Italienii câștigaseră cu 2-1 în fața României în primul joc de la EURO U19.

România U19 s-a trezit abia în ultimele minute ale meciului cu Franța, după golul lui Andrei Coubiş

”Tricolorii” lui Văsâi au fost dominați categoric în prima repriză de francezi, iar în primele 20 de minute au și încasat cele două goluri. Loum Tchaouna (12) şi Martin Adeline (20), jucători de la Rennes, respectiv Reims, au înscris în poarta apărată de goalkeeperul celor de la ”FC U” Craiova Robert Popa.

”Francezii au mai avut şi ale ocazii clare în prima repriză, dar Popa s-a opus în două rânduri (38, 44) la şuturile lui Bonny, respectiv Tchaouna, Adeline (30) a tras razant cu transversala, iar Toure a fost blocat de Dănuleasă (41). România, depăşită total din punct de vedere fizic de masiva echipă franceză, nu a avut niciun şut la poartă în prima repriză”, a notat Agerpres despre evoluția ”tricolorilor” U19 în prima repriză a partidei cu Franța.

Chiar dacă au jucat ceva mai curajos în partea secundă a întâlnirii, cei care au ratat ocazii de gol au fost tot francezii, prin Tchaouna (48), blocat de Gergely, şi Da Silva (58), al cărui şut a fost respins de Popa. Prima acțiune periculoasă a românilor a venit chiar după o oră de joc, însă Radaslavescu (60) a șutat pe lângă colțul lung, în timp ce Virginius (64) a avut o mare ocazie de gol, însă şutul său a fost blocat de un coechipier, Bonny, într-o poziție în care balonul mergea spre gol, fiindcă portarul era bătut. Mai apoi, Ben Seghir (81) l-a pus serios la încercare pe Popa, care a respins însă șutul din voleu.

”Tricolorii” au prins curaj abia în ultimele minute. După un șut blocat al rapidistului Rareș Ilie, mingea a ricoșat la Andrei Coubiş (82), legitimat la AC Milan, care a înscris din careu, din dreapta, cu un şut bun la colţul lung. După ce a finalizat la prima acțiune în care a trimis mingea pe poartă, România s-a aruncat în atac și a reuşit să mai înscrie o dată, în minutul 86, dar golul a fost anulat pentru o presupusă poziţie de offside la Rareş Ilie. În prelungiri, Dănuleasă (90+1) a avut o altă oportunitate de a marca cu un șut la colțul scurt, însă portarul a respins în corner, iar după faza fixă încercările lui Coubiş şi Chiriţoiu (90+2) de a înscrie golul egalizator au fost blocate.

Patru jucători dintre cei opt care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2 au fost titulari cu Franța U19

Dintre cei opt jucători care în sezonul recent încheiat au evoluat la echipe din Liga 2 și se află în lotul naționalei U19 a României, în primul ”11” al acestui meci s-au aflat Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Andrei Pandele (Metaloglobus) și Doru Andrei (Politehnica Timișoara), doar Gergely, Pantea și Pandele menținându-se pe poziții, comparând cu jocul trecut, cu Italia.

În prima repriză a intrat și Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), neutilizat în meciul trecut, iar în repriza secundă au fost introduși și Sergiu Pîrvulescu (Petrolul) și Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța). A rămas, astfel, nefolosit, dintre jucătorii de la echipele din Liga 2, doar Denis Radu (Politehnica Timișoara), care nu a jucat nici contra Italiei.

Gergely și Pandele au fost integraliști și în acest joc, în timp ce Pantea a fost înlocuit cu Pîrvulescu, iar Andrei a fost schimbat cu Bodișteanu.

Pentru ”tricolori” urmează meciul cu gazda Slovacia, pentru menținerea pe locul 3 în grupă

Selecționata României rămâne cu 0 puncte după primele două jocuri și are golaveraj 2-4, fiind sub Franța și Italia, ambele cu câte șase puncte, și deasupra Slovaciei, care are 0 puncte și golaveraj 0-6.

În ultima etapă, România U19 va întâlni Slovacia U19 în data de 24 iunie, de la ora 18:30, pe stadionul Antona Malatinskeho-Trnava. ”Tricolorii” au nevoie de o remiză contra gazdei turneului pentru a se menține pe locul 3 în grupă.

Primele două clasate din Grupa A, Franța și Italia, merg în semifinale, iar locul 3 va susține un baraj cu clasata pe același loc din cealaltă grupă pentru a merge la un alt baraj, cel de calificare la Cupa Mondială U20 din Indonezia, de anul viitor.

Din Grupa B fac parte Anglia (3 puncte), Israel, Serbia (ambele cu câte un punct) și Austria (0 puncte). Israel va juca miercuri cu Austria, iar Anglia o va întâlni pe Serbia. În ultima etapă, Austria joacă cu Serbia, iar Israel cu Anglia.

ROMÂNIA U19 – FRANȚA U19 1-2

Andrei Coubiş 82′ / Loum Tchaouna 12′, Martin Adeline 20′

România U19: Robert Popa (cpt.) – Andrei Coubiş, Botond Gergely, Gabriel Dănuleasă, Alexandru Pantea (Sergiu Pîrvulescu 53′) – Andrei Pandele, Dan Sîrbu (Aurelian Ciuciulete 25′) – Doru Andrei (Ştefan Bodişteanu 73′), Nicolas Popescu (Eduard Radaslavescu 53′), Rareş Ilie – Luca Andronache (Andreas Chiriţoiu 53′)
Rezerve neutilizate: Alexandru Borbei – Denis Radu, Răzvan Tănasă, Enes Sali
Selecţioner: Adrian Văsâi

Franţa U19: Thimothee Lo-Tutala – Banhie Zoukrou, Ismael Doukoure, Souleymane Toure (cpt.), Jordan Semedo Varela – Abdoullah Ba (Ousmane Camara 86′), Martin Adeline (Andy Diouf 68′), Florent Da Silva (Brayann Pereira 86′) – Alan Virginius (Salim Ben Seghir 75′), Ange-Yoan Bonny (Lamine Cisse 68′), Loum Tchaouna
Rezerve neutilizate: Yann Lienard – Jaouen Hadjam, Warren Bondo, Tayrik Arconte
Selecţioner: Landry Chauvin

Cei 20 de jucători din lotul României pentru Campionatul European U19:

portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia);
fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc);
mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (Metaloglobus), Rareș Ilie (Rapid), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB);
atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța).

Foto: Echipa națională de fotbal a României

 

Marius ANGHEL 22 Jun. 2022, 01:31 Liga 2
Pe aceeași temă