Sergiu Pîrvulescu continuă în Liga 2 după despărțirea de Gloria Buzău. A ajuns la o echipă care l-a dorit și la începutul sezonului

Adi MARICA 18 Jan. 2023, 16:54 Liga 2
Sergiu Pîrvulescu continuă în Liga 2 după despărțirea de Gloria Buzău. A ajuns la o echipă care l-a dorit și la începutul sezonului

FC Brașov a ajuns la un acord cu Kids Tâmpa Brașov pentru împrumutul jucătorului Sergiu Pîrvulescu (19 ani).

Fundașul dreapta și-a reziliat zilele trecute contractul cu Gloria Buzău, iar astăzi, 18 ianuarie 2023, s-a antrenat sub comanda lui Dan Alexa la FC Brașov.

Sergiu Pîrvulescu s-a despărțit de Gloria Buzău și a ajuns la FC Brașov

Pîrvulescu a jucat în ultimele trei sezoane în Liga 2 la Petrolul și Gloria Buzău și este internațional U19 al României.

Trecerea lui Sergiu Pîrvulescu la FC Brașov a fost confirmată de Ciprian Anghel, antrenorul echipei brașovene din Liga 3 Kids Tâmpa.

”Avem un acord pentru un an și jumătate cu FC Brașov pentru transferul lui Pîrvulescu. Dan Alexa l-a dorit, jucătorul a fost de acord să vină acasă, iar de azi a început antrenamentele cu FC Brașov”, a spus Anghel.

În acest sezon a avut 8 apariții în Liga 2, din 16 posibile, la Gloria Buzău. În campionatul trecut evolua în 27 de meciuri pentru Petrolul, 26 ca titular, reușea promovarea în prima ligă, însă nu rămânea la echipa prahoveană fiindcă aceasta nu a putut îndeplini cerințele financiare ale clubului de care aparținea contractual.

Are concurență acerbă

La FC Brașov, Pîrvulescu are o concurență acerbă pentru postul de fundaș dreapta, unde în prima parte a sezonului ”Chirurgul” i-a folosit pe Tomislav Sorsa (33 de ani – 3 meciuri), Marius Burlacu (37 ani – 12 meciuri) sau Andrei Lascu (22 ani – 7 meciuri).

În fața acestora, noua achiziție a echipei din Brașov are marele avantaj că încă este jucător ”under”, astfel că aproape că are postul de titular asigurat.

Pîrvulescu a fost dorit și în vara trecută de Dan Alexa la Brașov, însă atunci cei de la Gloria Buzău s-au mișcat mai repede. Nu a mai avut însă aceleași evoluții în Crâng ca în sezonul 2020-2021, când avea 22 de meciuri, 21 ca titular, și înscria un gol.

Debut contra Gloriei Buzău?

Interesant este este că Sergiu Pîrvulescu ar putea debuta oficial la FC Brașov chiar în Crâng, într-un meci de totul sau nimic contra Gloriei.

”Suntem la trei puncte de locul 6 și avem meciul direct în prima etapă din 2023 la Buzău, un joc care pe care. Cu o victorie la Buzău îți crești șansele de a prinde play-off-ul. Va fi un meci de șase puncte”, declara Dan Alexa despre primul joc oficial pe care FC Brașov îl va avea în 2023, primul din seria de trei până la finalul sezonului regular.

La nivel de seniori, Pîrvulescu a mai jucat în Liga 3, la SR Brașov și Kids Tâmpa, iar în Liga 2 a evoluat pentru Petrolul și Gloria Buzău.

Momentan, FC Brașov are o singură achiziție în această iarnă, cea a atacantului Ștefan Blănaru, ultima dată la CS Mioveni și are un acord cu fundașul francez Bradley Diallo.

Până acum, FC Brașov s-a despărțit de Joao Amorim, Zvonimir Mikulic, Alexandru Negrean și Vadim Covalciuc. Fundașul Igor Jovanovic este și el aproape de plecare, iar atacantul Yanis Mbombo nu mai e dorit, dar nu acceptă rezilierea amiabilă.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-patra-plecare-de-la-fc-brasov-am-ramas-in-relatii-excelente-cu-dan-alexa-echipa-si-a-mai-programat-un-amical-inainte-de-plecarea-in-antalya-19258112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/yanis-mbombo-nu-se-lasa-dus-de-la-fc-brasov-nu-intra-in-vederile-antrenorului-se-va-antrena-separat-fundasul-lui-alexa-care-semneaza-in-grecia-19257992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-fc-brasov-au-trecut-cu-bine-de-primele-teste-fizice-suntem-la-circa-65-70-la-suta-la-capacitatea-aeroba-cel-mai-bun-elev-al-lui-dan-alexa-la-testul-yo-yo-19257957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-primul-transfer-din-2023-al-echipei-fc-brasov-alexa-are-mari-asteptari-de-la-marcatorul-innascut-fara-gol-de-aproape-doi-ani-atacantul-spune-ca-retrogradarea-in-lig-19257875

Adi MARICA 18 Jan. 2023, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă