Yanis Mbombo nu se lasă dus de la FC Brașov: ”Nu intră în vederile antrenorului. Se va antrena separat.“ Fundașul lui Alexa care semnează în Grecia

Adi MARICA 16 Jan. 2023, 14:55 Liga 2
Yanis Mbombo nu se lasă dus de la FC Brașov: ”Nu intră în vederile antrenorului. Se va antrena separat.“ Fundașul lui Alexa care semnează în Grecia

Aflat pe lista neagră la FC Brașov, atacantul Yanis Mbombo (28 de ani) a lipsit nemotivat la reunirea lotului, astfel că belgianul urmează să fie amendat.

Dan Alexa, antrenorul echipei brașovene, anunța la primul antrenament din 2023 că nu va conta pe serviciile jucătorului pentru partea a doua a sezonului de Liga 2. ”Mbombo este un jucător pe care nu voi mai conta, el este un jucător cu calități, dar care nu s-a acomodat la Brașov”, spunea Dan Alexa.

La finalul săptămânii trecute, Mbombo a ajuns la Brașov, dar atacantul belgian nu se va pregăti cu echipa, ci separat, cu un antrenor din stafful lui Dan Alexa. Se pare că negocierile cu el pentru reziliarea contractului sunt dificile, atacantul și agentul său nefiind de acord cu propunearea clubului.

Yanis Mbombo are zero realizări la FC Brașov, nu mai e dorit, dar nu vrea să plece

Transferul lui Mbombo (foto principal) la FC Brașov s-a dovedit a fi unul ratat din toate punctele de vedere. Mai mult accidentat, are rezultate dezastruoase la Brașov: niciun gol marcat, un singur meci ca titular, cu CSM Slatina, în care a și fost schimbat în minutul 55 cu bulgarul Angelov, și trei jocuri din care a intrat din postura de rezervă. În etapa a 11-a, belgianul a intrat în minutul 61 în locul lui Chică-Roșă, în etapa 12 a intrat în minutul 86 în locul lui Angelov, iar în etapa 14 a intrat în minutul 80 în locul lui Lascu.

În ultimele două meciuri, Mbombo nici măcar nu a mai prins lotul! În total a jucat 97 de minute la FC Brașov.

”Am discutat cu Mbombo și cu agentul său despre rezilierea contractului, dar încă nu am ajuns la un acord. Mbombo nu intră în vederile antrenorului Dan Alexa. Acum așteptăm o reacție de la ei. Noi ne-am despărțit de Negrean, Mikulic, Amorim pe cale amiabilă, cu banii la zi. Începând de luni, Mbombo se antrenează separat, vom vedea mai departe ce se va întâmpla”, a precizat Marin Mitran, președintele clubului.

FC Brașov are pe rol la comisiile FRF un litigiu și cu impresarul jucătorului pentru un comision!

Acord de reziliere cu Igor Jovanovic

Dacă Mbombo nu a acceptat termenii rezilierii contractului, fundașul Igor Jovanovic (33 de ani – foto text), fotbalist aflat și pe lista neagră, a ajuns la un acord șefii de la FC Brașov.

”Cu Jovanovici am ajuns la o înțelegere, el urmează să ajungă la Brașov să semnăm actele. Jovanovici va juca în Grecia, noi l-am lăsat să se antreneze acolo câteva zile și, după ce va rezilia cu noi, va semna contractul cu grecii”, spus Mitran.

Jovanovic a bifat la Brașov doar două meciuri ca integralist (et. 2 și 6). Croatul a mai fost titular în alte patru meciuri, dar de fiecare dată a fost schimbat (et. 3 – schimbat în minutul 73 cu Burlacu, et. 4 – înlocuit în minutul 75 cu Marc, etapa 5 – schimbat în minutul 79 cu Marc, et. 7 – înlocuit în minutul 67 cu Tudor Saim). Are două meciuri în care a intrat din postura de rezervă (et. 8 – a intrat în minutul 65 în locul lui Lascu, et. 10 – a intrat în minutul 73 în locul lui Fustar), iar în etapele 14 și 15 a fost rezervă neutilizată.

Din informațiile Liga2.ro, Jovanovic merge la Aigaleo, echipă clasată pe locul 9 din 15 în Grupa B a ligii secunde a Greciei.

Marin Mitran spune că nu pleacă

Altfel, președintele Marin Mitran a infirmat zvonurile că ar pleca la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, club la care a mai activat anii trecuți, înainte să ajungă la Buzău.

”Nu s-a pus problema să plec la Ceahlăul. Eu am contract cu FC Brașov până în vară, cu anumite clauze de performanță. La Piatra Neamț am fost plecat în vacanță, acolo am familia”, a spus Mitran, care dă asigurări că clubul brașovean este stabil din punct de vedere financiar: ”Situația financiară a clubului este ok, nu avem probleme financiare, salariile sunt la zi. Încă mai avem șanse la play-off, mici, dar le avem. Nu abandonăm lupta. Suntem în discuții cu încă doi-trei jucători. L-am luat pe Blănaru, suntem în discuții cu Bradley Diallo, mai vrem și un portar. Zilele următoare cred că se concretizează totul.”

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-fc-brasov-au-trecut-cu-bine-de-primele-teste-fizice-suntem-la-circa-65-70-la-suta-la-capacitatea-aeroba-cel-mai-bun-elev-al-lui-dan-alexa-la-testul-yo-yo-19257957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactiile-n-au-intarziat-sa-apara-dupa-numirea-managerului-general-la-fc-brasov-magiun-barbu-taticu-ai-grija-politicienii-se-sucesc-repede-sandu-andrasi-19257947

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-primul-transfer-din-2023-al-echipei-fc-brasov-alexa-are-mari-asteptari-de-la-marcatorul-innascut-fara-gol-de-aproape-doi-ani-atacantul-spune-ca-retrogradarea-in-lig-19257875

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunire-la-tineretului-antrenament-la-sala-pentru-fc-brasov-jucatorii-absenti-si-cerintele-lui-dan-alexa-pentru-conducere-19257672

Adi MARICA 16 Jan. 2023, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă