Scapă cine poate? Rândul plecărilor se îngroașă rău de tot la Poli Timișoara

Anda DELIU 16 Jan. 2023, 18:39 Liga 2
Scapă cine poate? Rândul plecărilor se îngroașă rău de tot la Poli Timișoara

Situația este una tot mai gri la Poli Timișoara. De la echipă au mai plecat doi jucători, pe care antrenorul Octavian Benga i-ar mai fi dorit în continuare în lot, astfel că suporterii se pot întreba pe bună dreptate dacă clubul o mai poate scoate la liman în acest sezon.

Aduși în toamnă ca salvatori, au plecat de la Timișoara rapid

Cele mai recente plecări sunt ale lui Angelos Karatasios (foto text), fundaș central grec de 25 de ani, și Fatjon Celani (foto principal), atacant german de 31 de ani. Ei au semnat cu echipa în noiembrie anul trecut, iar la reunire, deși au lipsit, Benga a spus despre ambii că vor rămâne.

Contractul ar fi trebuit renegociat, și, în contextul grelei situații a clubului, se pare că nu au fost resurse!

”Cei doi jucători străini veniți după startul sezonului de toamnă, Angelos Karatasios și Fatjon Celani, și-au încheiat contractul cu Politehnica. Acordul lor cu gruparea alb-violetă era până în această iarnă, cu posibilitate de renegociere. În toamnă, în Liga a II-a, pentru Poli, fundașul central grec Karatasios și atacantul german (de origine albaneză) Celani au jucat în câte trei meciuri”, se arată pe site-ul Politehnicii.

Celani a evoluat în jocurile cu Metaloglobus (1-2), CSM Slatina (0-0) și FK Miercurea Ciuc (2-1) și a strâns 218 minute pe teren, în timp ce Karatasios a prins 195 minute în aceleași trei partide.

Meciul de fotbal dintre Politehnica Timisoara si AFK Csikszereda Miercurea Ciuc din etapa a 16-a a Ligii a II-a, disputat pe stadionul Stiinta din Timisoara, sambata, 3 decembrie 2022. LECZKI JOZSI / MEDIAFAX FOTO

17 plecări și o venire!

Altfel, și Patrick Pașcalău, tânărul lăsat liber de CSC Dumbrăvița, le-a ”făcut cu mâna” celor de al Poli, deși se antrenase cu ei în acest început de an. Cu toate că Benga l-ar fi dorit în lot, arădeanul a ales Ripensia.

Ca să recapitulăm, dintre jucătorii avuți de Poli în acest sezon au plecat, cu tot cu Karatasios și Celani, 17 jucători. Au reziliat, din toamnă, Adrian Țangulea, Marco Andone, Oliver Bryneus, Matteo Kucich, Aleksandar Tsvetkov, Marin Mudrazija, Gabriele Germinio, Silviu Pană, Răzvan Milea, Daniel Isvoranu, Patrick Popescu, George Tudoran, Adrian Zaluschi, ultimii șapte fiind anunțați în ziua reunirii, Călin Jurj și Ionuț Bătănași.

De asemenea, se dorește să se renunțe la Karlo Plantak.

Poli Timișoara are, deocamdată, interdicție la transferuri și încă nu-l poate legitima pe singurul jucător anunțat ca nouă achiziție, portarul Denis Moldovan, ultima dată la Viitorul Cluj.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csc-dumbravita-profita-de-slabiciunile-echipelor-timisorene-poli-si-ripensia-si-aconteaza-jucatori-de-la-acestea-19257736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-anuntat-un-prim-transfer-in-ciuda-interdictiei-lista-plecarilor-continua-sa-se-ingroase-19257664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunire-sub-auspicii-triste-la-poli-timisoara-cu-numeroase-absente-octavian-benga-incearca-sa-salveze-situatia-la-nivel-declarativ-19257492

Anda DELIU 16 Jan. 2023, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă