Reunire sub auspicii triste la Poli Timișoara, cu numeroase absențe! Octavian Benga încearcă să salveze situația la nivel declarativ

Anda DELIU 09 Jan. 2023, 22:10 Liga 2
Reunire sub auspicii triste la Poli Timișoara, cu numeroase absențe! Octavian Benga încearcă să salveze situația la nivel declarativ

E tot mai clar că barca Politehnicii Timișoara ia tot mai multă ”apă”, deoarece de la reunirea echipei au lipsit o sumedenie de jucători, din motive nu foarte clare declarativ.

Au fost la primul antrenament de după vacanța de iarnă, luni, 9 ianuarie, doar 18 jucători, cu foarte mulți juniori, și doar despre trei dintre ei s-a clarificat situația.

Tot mai părăsit de o conducere tot mai aeriană, antrenorul Octavian Benga încearcă să transmită un mesaj optimist, dar ce se petrece concret nu-l ajută!

Antrenorul fără președinte la reunire recunoaște că sunt probleme cu banii la Poli Timișoara

Octavian Benga a avut 18 jucători sub comandă la primul antrenament din 2023, o ipostază ingrată și caraghioasă, căci aproape jumătate erau juniori!

Președintele Ovidiu Cuc, prezent mereu la conferințele de dinaintea meciurilor, nu a fost la stadionul Știința, nici Dușan Filipaș sau Viorel Șerban, ci doar Doru Plăvițu. De asemenea, managerul sportiv Ioan Mera a fost prezent și el la reunire.

Benga încearcă să se amăgească cu egalul cu Slatina și victoria cu Miercurea Ciuc, ultimele rezultate din 2022. ”Am încheiat anul cu 4 puncte la două echipe bune, puncte care ne dau o speranță la a ne salva de la retrogradare. În acest timp, pot spune că s-au întâmplat multe lucruri, și benefice, și mai puțin benefice. S-ar putea ca unii oameni iubitori de Poli să vină alături de noi. Vom afla mai multe pe finalul săptămânii și ar fi un lucru pozitiv ca forțele să se adune din nou și Poli să devină puternică și mai bine organizată. Sunt oameni de pe plan local, care au mai fost în fotbal și au mai ajutat-o pe Poli. Nu trebuie să ne ascundem, trebuie să fim realiști: Poli suferă și din acest punct de vedere, financiar. Se caută soluții în toate părțile. Sper ca toți oameni să ajungă la o înțelegere”, a declarat Benga la reunire.

Mai mulți fotbaliști dați dispăruți!

De la primul antrenament au lipsit, de pildă, și jucătorii străini. Karlo Plantak și Gabriele Germinio nu mai sunt doriți, iar Benga a precizat că Angelos Karatasios și Fatjon Celani, ultimii legitimați, sunt învoiți. Patrick Popescu, adus ca mare salvator, a plecat deja, și nu este clar ce se petrece cu Adrian Zaluschi, George Tudoran, Dan Isvoranu sau Silviu Pană, care avea un salariu foarte mare.

În schimb, a apărut finlandezul Onni Tiihonen, mijlocaș central de 22 de ani de la Viitorul Dăești, dar și Patrick Pașcalău, care nu mai e dorit la CSC Dumbrăvița, dar încă nu a reziliat.

Lotul prezent la reunirea Politehnicii Timișoara, cu un singur portar senior și niciun atacant matur:

portari: Rareș Murariu, Mario Balica (juniori), Alexandru Urdeș (juniori),
fundași: Armin Mada, Cristian Bocșan, Carol Taub, Cătălin Oanea,
mijlocași: Denis Radu, Alin Ignea, Tiihonen, Andrei Gologan, Ervin Bakoș, Daniel Olariu, Dan Pureca, Fabian Marincu, Cosmin Bîrnoi, Daniel Benzar
atacanți: Raul Țurcaș, Patrick Pașcalău

Patrick Popescu a plecat. ”Sunt și unii dintre jucători care ne-am dorit să rămână și au cerut să plece”

Benga rămâne însă optimist, cel puțin declarativ.

”Au fost unii jucători care ne-au cerut rezilierea, cu care ne-am dorit și noi să reziliem. Mai puțin benefic e că sunt și unii dintre jucători care ne-am dorit să rămână și au cerut să plece. Cu unul dintre ei chiar am ajuns la un acord. Patrick Popescu și-a manifestat dorința de a pleca. A făcut o ofertă bună clubului și clubul a ajuns la un acord cu Patrick Popescu. Vor veni și jucători în probe, vor veni și jucători care vor semna cu noi, câțiva jucători noi și sperăm săptămâna aceasta, pe final, ca să avem mai multe vești bune în legătură cu bugetul, ceea ce se dorește, o anumită strategie și să ne apucăm serios de treabă”, a mai punctat antrenorul.

Încă au interdicție la transferuri

Un aspect foarte important e că Poli are interdicție la legitimări iarna aceasta, după ce antrenorul echipei de fete, Mirel Albon, a luat vara trecută două jucătoare de 13 ani de la Kids Tâmpa la un turneu în Franța, fără acordul clubului ardelean. Sancțiunea e tot clubul, Poli nu a primit nici motivarea, dar pare sigură că va câștiga la Recurs.

Tot la nivel de speranțe a ajuns să fie un cantonament pe plan local! ”Suntem foarte interesați. Am înțeles că din data de 13 sau 14 și vor începe să lucreze cei de la comisiile federației. În acel moment se va primi motivarea. Informațiile mele sunt că șansele de reușită sunt pozitive. Cantonamentul sperăm să se desfășoare pe plan local, sperăm să se desfășoare pe plan local”, a mai punctat Benga.

Chiar și așa, cu jucători ”evaporați”, fără președinte la reunire, fără bani, Benga mai crede că poate salva echipa de la retrogradare. ”De aceea am și venit. Știam unde am venit. Știam că rezultatele sau meciurile până în iarnă vor fi foarte dificile. Am crezut atunci, cred și acum. Dar doar în anumite condiții. Nu te poți salva doar așa, din gură. Nu vorbim doar ca să nu tăcem”, a conchis antrenorul principal.

Poli Timișoara e pe locul 19 în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța, și misiune de salvare de la retrogradare pare aproape imposibilă!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-va-juca-sase-amicale-in-aceasta-iarna-inclusiv-unul-in-serbia-cum-au-aflat-jucatorii-ora-reunirii-19257315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patrick-pascalau-s-a-despartit-de-csc-dumbravita-dar-poate-continua-in-liga-2-atacantul-de-17-ani-participa-la-reunirea-altei-divizionare-secunde-si-are-inca-o-oferta-pe-masa-19257393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/topul-rezervelor-din-liga-2-19257187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezastrul-de-la-poli-timisoara-a-ajuns-si-in-presa-italiana-clubul-nu-sta-deloc-pe-roze-asa-cum-puncteaza-si-unul-dintre-jucatorii-pusi-pe-liber-in-aceasta-iarna-19257008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/gesturi-extraordinare-facute-de-suporterii-politehnicii-timisoara-pentru-juniorii-victime-in-accidentul-de-la-petrosani-19256858

Anda DELIU 09 Jan. 2023, 22:10 Liga 2
Pe aceeași temă