Poli Timișoara pariază din nou pe străini! Un fundaș grec și un atacant neamț liberi de contract din primăvară au semnat cu alb-violeții

Anda DELIU 03 Nov. 2022, 12:28 Liga 2
Poli Timișoara pariază din nou pe străini! Un fundaș grec și un atacant neamț liberi de contract din primăvară au semnat cu alb-violeții

Conducerea clubului Politehnica Timișoara e fie curajoasă, fie disperată, căci a semnat în această săptămână cu doi jucători străini liberi de contract în această perioadă destul de înaintată după încheierea perioadei de transferuri din vară și cu CV-uri care nu transmit mare lucru.

Este vorba despre Angelos Karatasios și Fatjon Celani, care se antrenau de peste o săptămână cu echipa și se pare că l-au convins pe antrenorul Octavian Benga că merită o șansă.

Angelos Karatasiosa jucat numai în Grecia și are 27 de minute în două meciuri din prima ligă

Grecul Angelos Karatasios este fundaș central și are 25 de ani. A evoluat în cariera sa la Vataniakos, Pierikos, AE Larissa, Apollon Larissa și Diagoras. A mai trecut și pe la Niki Volos, Tyrnavos sau Olympiacos Pireu, tot echipe din Grecia, însă fără să joace pentru acestea.

În ultimele două sezoane a evoluat pentru Diagoras, o echipă din liga secundă grecească. În campionatul trecut a avut 26 de meciuri și 1 gol, ultima partidă disputată având loc la 1 mai 2022.

Poli Timișoara va fi prima experiență în afara țării natale. Fundașul are două meciuri (27 de minute) disputate în prima ligă greacă, în 2018, pentru AE Larissa.

Albanezo-germanul Fatjon Celani e evoluat ultima dată în Luxemburg

Fatjon Celani are 30 de ani, 31 în ianuarie, și cetățenie germană, fiind de origine albaneză. Postul său de bază e de atacant.

A avut în cariera sa mai multe perioade în care a rămas liber de contract. A fost legitimat la Wacker Burghausen, FC Augsburg II, FC Unterfohring, VfR Mannheim, TuS Koblenz, TSG Neustrelitz, TSV Steinbach, FC Memmingen (toate din ligile inferioare din Germania) și în prima ligă luxemburgheză, la Etzella Ettelbruck.

Aceasta din urmă este ultima echipă la care a fost legitimat, în sezonul 2021-2022 evoluând în 28 de meciuri și înscriind 10 goluri. Ultimul joc oficial l-a disputat la 22 mai 2022, când a și înscris două dintre cele trei goluri marcate de echipa sa.

”Doi jucători străini au semnat cu alb-violeții până în vară, cu renegociere în iarnă. Este vorba de Karatasios și Celani.
Angelos Karatasios este fundaș central grec, născut la 22 iunie 1997. A evoluat, printre altele, la AEL Larissa, și a fost legitimat chiar și la Olympiakos Pireu. Până în toamna acestui an a jucat la Pandramaikos Drama, tot în țara natală (liga a III-a). Are două partide în primul eșalon elen, pentru AEL Larissa, în sezonul 2017/18. Venirea la Poli reprezintă prima sa experiență la un club străin.
Fatjon Celani este atacant german de origine albaneză, născut la 14 ianuarie 1992. A evoluat, printre altele, la Augsburg II și VfR Mannheim, iar anul trecut s-a transferat pentru prima dată în afara Germaniei, la Etzella Ettelbruck, din prima divizie a Luxemburgului (28 de meciuri și 10 goluri marcate în sezonul trecut). Din vară a rămas liber de contract”, sună comunicatul clubului timișorean.

Poli Timișoara s-a mai ”ars” de curând cu jucători străini

Din 2012, la Politehnica s-a evitat aducerea de mulți străini. Totul, până în ultimul an.

Liga2.ro a scris în această săptămână despre alți jucători aduși în luna noiembrie, anul trecut, Balsa Rogosic și Stefan Vukoje, care au costat clubul aproape 50.000 de euro și nu au avut evoluții deloc convingătoare.

Vara aceasta, s-a ”perseverat” cu Oliver Bryneus, fără legitimare de doi ani, deja dat și afară, sau Marin Mudrazija, ”șomer” din iarna trecută.

Dacă lotul va fi sau nu unul câștigător în acest sezon, rămâne de văzut, dar cert e că Poli pare să o ia tot mai mult pe urmele lui ACS Poli, care a avut un lung șir de străini anonimi legitimați, spre deznodământul cunoscut: faliment.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-timisoreni-organizeaza-un-nou-mars-pentru-a-deplange-situatia-infrastructurii-sportive-vrem-tot-ce-e-normal-pentru-un-oras-cu-traditia-timisoarei-in-sport-19251982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/controversa-jucatorilor-stefan-vukoje-si-balsa-rogosic-lamurita-de-cel-care-i-a-adus-la-poli-timisoara-cat-castigau-cei-doi-la-echipa-19251917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-lego-din-timisoara-are-pentru-prima-data-oferte-intre-firmele-interesate-este-si-cea-care-a-taraganat-constructia-noii-arene-din-arad-19251885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

Anda DELIU 03 Nov. 2022, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă