SC Oțelul s-a despărțit de încă un jucător dintre cei achiziționați pentru Liga 2. Clubul susține că a răspuns solicitării fotbalistului

Marius ANGHEL 30 Jul. 2022, 02:38 Liga 2
SC Oțelul s-a despărțit de încă un jucător dintre cei achiziționați pentru Liga 2. Clubul susține că a răspuns solicitării fotbalistului

SC Oțelul Galați s-a despărțit de încă un jucător pe care îl anunțase în această vară drept achiziție nouă pentru lotul cu care începe sezonul de Liga 2. Clubul susține că a avut la un acord de reziliere amiabilă cu Sharly Mabussi în urma solicitării congolezo-francezul, din motive familiale.

Dacă privim analiza făcută de antrenorul Dorinel Munteanu la finalul cantonamentului de la Poiana Brașov, când spunea că e nemulțumit de mai mult de jumătate dintre achizițiile făcute, putem puse la îndoială anunțul de acum al clubului, privind motivul despărțirii de Mabussi.

Sharly Mabussi nu mai continuă cu SC Oțelul

Congolezo-francezul Sharly Mabussi a fost prezent în lotul echipei gălățene încă de la reunire. Clubul l-a anunțat oficial ca achiziție abia al patrulea, după Pop, Berisha și Băceanu.

Între timp, SC Oțelul s-a despărțit de Robert Gabriel Băceanu, un atacant de 17 ani împrumutat de la Academia Gheorghe Hagi, Munteanu fiind nemulțumit de modul în care s-a prezentat la antrenamente și în partidele amicale.

Acum, cu o săptămână înainte de primul meci oficial în Liga 2, SC Oțelul anunță și plecarea lui Sharly Mabussi, fundaș central care ultima dată a evoluat în prima ligă din Canada, pentru FC Edmonton. În cariera sa a evoluat în ligile inferioare din Franța, la Laval II (Stade Lavallois Mayenne FC II), dar și la prima echipă a acestui club, cât și la Bergerac Perigord FC.

”SC Oțelul Galați și fundașul stânga Sharly Mabussi au ajuns la un acord de reziliere a contractului, din cauza unor probleme familiale invocate de jucătorul francez. Conducerea tehnică a înțeles situația și a răspuns pozitiv solicitării acestuia, neputând rămâne indiferentă la dificultățile prin care trece un membru sportiv al echipei.

Francezul Sharly Mabussi a semnat în această vară cu formația noastră. În vârstă de 25 de ani, Sharly Mabussi s-a născut la Kinshasa, în Congo, el având în prezent cetățenie franceză. Mabussi joacă pe postul de fundaș stânga și vine la Oțelul după ce ultima dată a evoluat în prima ligă din Canada, la FC Edmonton. De asemenea, are prezențe în Ligue 2 din Franța și alte două stagiuni din Championnat National, cea de-a treia divizie din fotbalul francez, la formația Stade Lavallois.

SC Oțelul Galați îi mulțumește pentru activitatea depusă în tricoul Oțelului și îi urează mult succes, atât pe plan personal, cât și profesional!”, a transmis SC Oțelul.

Gălățenii au rămas cu șase jucători achiziționați pentru Liga 2

În aceste condiții, SC Oțelul ajunge la doi jucători pe care inițial îi anunțase ca achiziții și de care se desparte în scurt timp.

Clubul gălățean rămâne, astfel, cu șase jucători prezentați în această vară ca noutăți în lot: Rareș Antonio Pop (portar, ex Chindia Târgoviște), Valmir Berisha (atacant din Kosovo, ex Sliema Wanderers / Malta, fost și la Chindia Târgoviște), Răzvan Gorovei (mijlocaș, ex Dante Botoșani), Ricardo Kip (mijlocaș, ex FC Den Bosch / Olanda), Mario Mitoi (mijlocaș central, ex Campionii FC Argeș 2) și Laurențiu Maxim (mijlocaș dreapta, ex Viitorul Cluj).

”Nu vreau să dau nume, dar nu sunt mulțumit de trei-patru jucători pe care i-am adus. Mai am posibilitatea până în 5 septembrie să fac achiziții. Cred că ori nu am fost bine înteles, ori n-au înteles jucătorii nou-veniți la ce club au venit, la un club cu tradiție, care are obiective îndrăznețe. Dar, cum am spus, împreună cu stafful meu tehnic voi analiza foarte bine evoluția lor și o să mai fac achiziții”, spunea Dorinel Munteanu la finalul cantonamentului montan.

Sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul Oțelul, SC Oțelul Galați joacă cu Farul Constanța 2 ultimul amical înainte de debutul în Liga 2. Primul joc în noul sezon îl are programat sâmbătă, 6 august, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Poli Iași.

Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 30 Jul. 2022, 02:38 Liga 2
Pe aceeași temă