Prima achiziție a iernii pentru Unirea Slobozia: un atacant care a șomat aproape un an la SC Oțelul Galați!

Marius ANGHEL 14 Jan. 2024, 10:44 Liga 2
Prima achiziție a iernii pentru Unirea Slobozia: un atacant care a șomat aproape un an la SC Oțelul Galați!

Prima achiziție oficială a echipei Unirea Slobozia în această iarnă este un atacant bulgar care în ultimul an de zile mai mult a șomat decât a jucat.

Iliya Dimitrov a semnat cu SC Oțelul Galați în februarie 2013 și s-a despărțit de clubul moldovean zilele trecute, la 11 ianuarie 2024. Acum a ajuns la echipa lui Adrian Mihalcea, după doar patru meciuri disputate în tricoul trupei conduse de Dorinel Munteanu.

Pus pe liber de SC Oțelul, Iliya Dimitrov a semnat cu Unirea Slobozia

În partea a doua a sezonului trecut, de Liga 2, după ce a semnat cu SC Oțelul, Iliya Dimitrov nu a jucat absolut deloc, fiind mai mereu indisponibil, însă, cu toate acestea, Dorinel Munteanu l-a păstrat în lotul pentru prima ligă, unde s-a reușit promovarea în vară. În actualul sezon, bulgarul a fost folosit în trei meciuri din SuperLigă (0-0 cu U Craiova, 1-1 cu U Cluj și 0-0 cu FC Botoșani), doar 114 minute, o singură dată începând ca titular (1-1 cu U Cluj), și într-un joc din Cupa României, 70 de minute contra formației din Liga 3 FC Bacău (3-1).

O dezamăgire cruntă la SC Oțelul, Dimitrov a fost interesant pentru Adrian Mihalcea și Unirea Slobozia, astfel că a semnat cu trupa ialomițeană care iernează pe locul 3 în Liga 2 și vizează la o promovare istorică în prima ligă.

Bulgarul este prima achiziție a iernii pentru ialomițenii care s-au reunit joi, 11 ianuarie. Mutarea a fost anunțată sâmbătă, 13 ianuarie.

”Bine ai venit,ILIYA DIMITROV!
Cluburile Unirea Slobozia și Oțelul Galați au ajuns la un acord privind transferul atacantului Iliya Dimitrov.
În vârstă de 27 de ani,Dimitrov a mai evoluat în Bulgaria la echipele Levski Sofia si Lokomotiv Sofia.
Îi urăm bun venit lui ILIYA și mult succes la Unirea Slobozia!”, a transmis Unirea Slobozia.

În urmă cu două zile, SC Oțelul anunța încheierea contractului cu Dimitrov pe care amiabilă, deci nu este vorba de niciun transfer, așa cum anunță slobozenii.

”Clubul nostru a încheiat astăzi relațiile contractuale cu fundașul central portughez Serrão și cu atacantul bulgar Dimitrov, sportivi cărora le urăm succes în carieră.
João Pedro Pereira Serrão, fundaș central în vârstă de 23 de ani, venit în vară la Oțelul de la formația portugheză USC Paredes, și Iliya Dimitrov, atacant central de 27 de ani, transferat acum aproape un an de la Lokomotiv Sofia, și-au încheiat astăzi experiența în roș-alb-albastru. João și Iliya au semnat rezilierea de comun acord a contractelor cu SC Oțelul Galați și sunt liberi să își găsească noi provocări.
Le mulțumim pentru perioada petrecută la Galați și le urăm să își atingă următoarele obiective ale carierei!”, informa gruparea din prima ligă.

Bulgarul care în vară va împlini 28 de ani (la 10 iulie) a mai evoluat în cariera sa pentru Levski Sofia, Neftohimik, Pirin Blagoevgrad, Lokomotiv Sofia, Septemvri Sofia și Vitosha Bistritsa, toate din Bulgaria.

Ștefan Țintă, președintele al PSD Slobozia
Unirea Slobozia a publicat două imagini la prezentarea lui Iliya Dimitrov. Una este cea în care stă alături de antrenorul Adrian Mihalcea, iar alta este aceasta, în care jucătorul este lângă Ștefan Țintă, nimeni altul decât președintele PSD Slobozia. A început un an electoral, iar Unirea Slobozia nu are nicio problemă să arate pe cine susține politic.

Unirea Slobozia s-a reunit și singurele informații publice oferite sunt că este ”înapoi în afaceri!”

Unirea Slobozia s-a reunit joi, 11 ianuarie, însă, ca de fiecare dată, nu a oferit nicio informație publică privind lotul de jucători de care dispune, dacă are noutăți sau dacă s-a despărțit de cineva.

Ialomițenii vor în prima ligă, însă nu sunt capabili nici măcar să își informeze suporterii despre banalul program de pregătire din această iarnă. Unirea este una dintre echipele dezastruoase la capitolul comunicare din campionatul Ligii 2.

”Back in business.
#UNIREASLOBOZIA #LIGA2 #ECHIPAIALOMITENILOR”, acesta este singurul mesaj al Unirii Slobozia prin care și-a informează suporterii că și-a reluat antrenamentele, însoțit de câteva imagini de la prima ședință de pregătire. În schimb, când are nevoie de suporteri în tribună, plătitori de bilet, trupa ialomițeană consumatoare de milioane de lei, bani publici, nu există niciodată să ceară ajutor prin intermediul paginii sale de Facebook. Când e vorba de informare, se intră în mod ”mute”.

Altfel, Unirea Slobozia a purtat negocieri în această iarnă pentru a-l lua pe Kamil Wiktorski de la Gloria Buzău, cu clubul se ajunsese la un acord, însă mutarea a picat după ce nu s-a înțeles cu jucătorul polonez pe care Mihalcea l-a avut elev la Buzău.

Adrian Mihalcea spunea în concluziile primei părți a sezonului că-și dorește ca achiziții cel puțin trei jucători: un atacant, un fundaș și un ”under”. Cu atacantul s-a semnat.

Foto: Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-reziliat-contractul-cu-kamil-wiktorski-19297362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-stabilit-programul-cantonamentului-si-amicalelor-19295992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-parcurs-foarte-bun-in-prima-parte-a-sezonului-de-liga-2-19295908

Marius ANGHEL 14 Jan. 2024, 10:44 Liga 2
Pe aceeași temă