SC Oțelul a perfectat al patrulea transfer pentru Liga 2: un fundaș care ultima dată a jucat în Canada. Clubul gălățean a obținut certificarea la Apel și se pregătește de amicalul de lux cu FCSB

Marius ANGHEL 08 Jul. 2022, 22:46 Liga 2
SC Oțelul a perfectat al patrulea transfer pentru Liga 2: un fundaș care ultima dată a jucat în Canada. Clubul gălățean a obținut certificarea la Apel și se pregătește de amicalul de lux cu FCSB

SC Oțelul Galați a anunțat oficial a patra achiziție pentru participarea în premieră în Liga 2, cu o zi înainte de amicalul de lux cu FCSB, în care echipa își va prezenta și noul echipament.

Congolezo-francezul Sharly Mabussi, prezent în lot încă de la reunire, l-a convins pe Dorinel Munteanu cu calitățile sale și a semnat un contract, clubul neprecizând durata.

  • Anterior, SC Oțelul i-a prezentat ca noi achiziții pe Rareș Antonio Pop (23 ani, portar, ex Chindia Târgoviște, pentru care nu a jucat), Valmir Berisha (26 ani, atacant din Kosovo, dar și cu cetățenie suedeză, ex Sliema Wanderers / Malta, fost și la Chindia Târgoviște) și Robert Gabriel Băceanu (17 ani, atacant, împrumutat de la Academica Gheorghe Hagi).

Sharly Mabussi l-a convins pe Dorinel Munteanu

Sharly Mabussi are 25 de ani, s-a născut în Congo, are cetățenie franceză, joacă pe fostul de fundaș central, iar ultima dată a evoluat în prima ligă din Canada, pentru FC Edmonton, în echipamentul căreia a prins 11 meciuri, doar 478 minute, fiindcă a fost schimbat în toate cele nouă jocuri în care a început ca titular.

În cariera sa a evoluat în ligile inferioare din Franța, la Laval II (Stade Lavallois Mayenne FC II), dar și la prima echipă a acestui club, cât și la Bergerac Perigord FC.

”Francezul Sharly Mabussi a semnat cu formația noastră și va face parte din lotul cu care vom aborda noul sezon. În vârstă de 25 de ani, Sharly Mabussi s-a născut la Kinshasa, în Congo, el având în prezent cetățenie franceză. Mabussi joacă pe postul de fundaș stânga și vine la Oțelul după ce ultima dată a evoluat în prima ligă din Canada, la FC Edmonton. De asemenea, are prezențe în Ligue 2 din Franța și alte două stagiuni din Championnat National, cea de-a treia divizie din fotbalul francez, la formația Stade Lavallois.

Bun venit și mult succes, Sharly Mabussi!”, informează SC Oțelul Galați.

  • SC Oțelul a și renunțat la câțiva fotbaliști, la Laurențiu Hagiu, Jack Green și Vadim Cricimar, în timp ce jucătorilor Marius Savu, Alberto Țica și Valentin Oniciu nu li s-a mai prelungit împrumutul.

SC Oțelul a luat certificarea pentru Liga 2 din a doua încercare

Tot astăzi, odată cu FRF, echipa nou-promovată în eșalonul secund a anunțat că a primit certificarea pentru Liga 2. Gălățenii au fost nevoiți să meargă la Comisia de Apel, fiindcă nu au primit din prima certificarea, deoarece nu au îndeplinit condițiile minime de participare în anticamera fotbalului românesc.

”SC Oțelul Galați a primit, din partea Federației Române de Fotbal, Certificatul pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2.

În urma analizei dosarului depus și a unor completări ulterioare, reprezentanții Comisiei de Acordare a Licenței Cluburilor au decis că SC Oțelul Galați îndeplinește toate cerințele pentru a putea participa în sezonul 2022/2023 al Ligii 2.

Noua stagiune a eșalonului secund va debuta pe 6 august, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc și tragerea la sorți pentru claendarul competițional”, a transmis SC Oțelul.

SC Oțelul, amical de lux cu FCSB, în care își prezintă și echipamentul

SC Oțelul va susține sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul Oțelul din Galați, un amical de lux cu vicecampioana FCSB, joc în care echipa lui Dorinel Munteanu își va prezenta și echipamentul pentru sezonul de Liga 2. Accesul se va face pe bază de bilet.

Echipa nou-promovată în Liga 2 a mai disputat un amical până acum, cu o nou-promovată în Liga 3, Unirea Braniștea, campioana Ligii a 4-a Galați, pe care a învins-o cu 6-0.

În perioada 11-23 iulie, echipa gălățeană se va afla într-un stagiu de pregătire la Poiana Brașov, în care se vor disputa amicale cu Gloria Buzău (13 iulie), Unirea Slobozia (16 iulie) și FC Brașov (19 iulie), dar vrea un test și în data de 21 iulie. La 30 iulie are programat și un amical cu Farul Constanța 2.

Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 08 Jul. 2022, 22:46 Liga 2
Pe aceeași temă