SC Oțelul, schimbări numeroase de lot după promovarea în Liga 2. 10 noi fotbaliști au ajuns la Galați, iar șase din sezonul trecut nu mai continuă sub comanda lui Dorinel Munteanu

Andrei PASCU 24 Jun. 2022, 12:10 Liga 2

Multe schimbări la SC Oțelul în ziua reunirii, joi, 23 iunie. Gălățenii au avut prima ședință de pregătire, iar în lotul lui Dorinel Munteanu s-au regăsit și câteva noutăți, destul de multe la număr, dar au fost consemnate și alte noi plecări, după cele două anunțate zilele trecute, după promovarea în Liga 2.

SC Oțelul, 10 veniri față de sezonul trecut

26 de jucători au fost prezenți la prima ședință de pregătire, iar noutățile au fost Rareș Pop (portar, 23 ani, Chindia Târgoviște), Charlie Mabussi (fundaș stânga, 25 ani, FC Edmonton – Canada 1), Andrei Gherghișan (atacant lateral, junior U19), Laurențiu Maxim (atacant lateral, junior U19, Viitorul Cluj), Ștefan Stavrositu (mijlocaș central, U19, FCSB), Giovani Sulițanu (fundaș dreapta, U19, Farul Constanța) și Denis Bordun (mijlocaș, promovat de la U17).

Potrivit comunicatului emis de SC Oțelul, la echipă vor ajunge, în perioada imediat următoare, și Robert Băceanu (atacant lateral, junior U19, Farul Constanța), Ricardo Kip (mijlocaș central, 30 ani, Almere City – Olanda 2) și Valmir Berisha (atacant, 26 ani, Sliema Wanderers – Malta 1).

În același timp, SC Oțelul a consemnat șase plecări

Așadar, cel puțin 10 noi jucători comparativ cu sezonul trecut, de Liga 3, dar SC Oțelul a mai renunțat și la câțiva fotbaliști. După ce i-a trecut pe lista plecaților pe Laurențiu Hagiu și Jack Green, formația din Galați s-a despărțit și de Vadim Cricimar, al cărui contract expiră și nu va fi prelungit, la fel ca în cazul primilor doi.

Așa cum era de așteptat, sub comanda lui Dorinel Munteanu nu vor continua nici Marius Savu, Alberto Țica și Valentin Oniciu, care se vor întoarce la formațiile de la care au fost împrumutați.

SC Oțelul are primul amical cu FCSB. Cantonamentul, la Poiana Brașov

SC Oțelul este în focul pregătirilor, iar un prim amical va avea loc la 9 iulie, cu FCSB, la Galați. Apoi, începând cu 11 iulie, nou-promovata va merge într-un cantonament la Poiana Brașov, unde vor avea loc mai multe partide de verificare, cu FC Buzău, Unirea Slobozia și FC Brașov.

Jucătorii și staff-ul tehnic SC Oțelul Galați s-au reunit astăzi (n.r. – joi) la stadionul Oțelul și au început pregătirile pentru sezonul 2022/2023 al Ligii 2. La primul antrenament al stagiunii, sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu, s-au prezentat 26 de jucători.

Iată lotul prezent la prima ședință de pregătire din 2020:

Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop, Darius Paharnicu, Rareș Ciubotariu

Fundași: Gabriel Nedelea, Andrei Rus, Francois Yabre, Costin Ghiocel, Ștefan Farcaș, Cristian Sîrghi, Charlie Mabussi, Giovani Sulițanu

Mijlocași: Denis Cireș, Marc Cireș, Ionuț Neagu, Alin Nica, Paul Nistor, Vasile Jardan, Mihai Adăscăliței, Juri Cisotti, Denis Bordun, Ștefan Stavrositu,

Atacanți: George Cîrjan, Alejandro Râpan, Andrei Gherghișan, Laurențiu Maxim

Nouțățile acestui prim antrenament au fost reprezentate de Rareș Pop (portar, 23 ani, Chindia Târgoviște), Charlie Mabussi (fundaș stânga, 25 ani, FC Edmonton – Canada 1), Andrei Gherghișan (atacant lateral, junior U19), Laurențiu Maxim (atacant lateral, junior U19, Viitorul Cluj), Ștefan Stavrositu (mijlocaș central, U19, FCSB), Giovani Sulițanu (fundaș dreapta, U19, Farul Constanța) și Denis Bordun (mijlocaș, promovat de la U17). Portarul Gabriel Ursu a lipsit motivat.

În perioada următoare vor face joncțiunea cu lotul oțelar și jucătorii Robert Băceanu (atacant lateral, junior U19, Farul Constanța), Ricardo Kip (mijlocaș central, 30 ani, Almere City – Olanda 2) și Valmir Berisha (atacant, 26 ani, Sliema Wanderers – Malta 1).

De cealaltă, la capitolul plecări figurează Laurențiu Hagiu, Jack Green și Vadim Cricimar, aflați la final de contract, în timp ce Marius Savu, Alberto Țica și Valentin Oniciu vor reveni la cluburile de care aparțin, după ce le-au expirat împrumuturile.

Lotul SC Oțelul Galați va continua antrenamentele la Galați, iar primul meci amical se va disputa pe 9 iulie, pe teren propriu, cu FCSB. În perioada 11-23 iulie va avea loc un stagiu de pregătire centralizat, la Poiana Brașov, în care se vor disputa și jocuri de verificare, dintre acestea fiind deja confirmate cu FC Buzău (13 iulie), Unirea Slobozia (16 iulie) și FC Brașov (19 iulie), urmând ca pe 21 iulie să aibă loc încă un meci de pregătire, cu un adversar ce va fi stabilit ulterior. Ultima partidă înainte de debutul în campionat este programată pe 30 iulie, pe teren propriu, în compania formației secunde a celor de la Farul Constanța. Prima etapă în noua stagiune a Ligii 2 este programată sâmbătă, 6 august”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Dorinel Munteanu vrea ceva important încă din primul sezon în Liga 2: ”Plecăm la drum cu obiectivul de a ne califica în play-off”

SC Oțelul așteaptă cu nerăbdare prima etapă din Liga 2. Jucătorii lui Dorinel Munteanu sunt pregătiți să ia contact cu divizia, mai ales că entuziasmul format în jurul echipei este unul la un nivel ridicat după promovarea din Liga 3. Tot orașul e conectat la performanța realizată de clubul din Galați.

Plecăm la drum cu obiectivul de a ne califica în play-off. Ne așteaptă un campionat dificil la capătul căruia sper să ne îndeplini obiectivul. Mă interesează, în primul rând, rezultatul în campionatul care urmează. Sunt un fel de Dan Petrescu la nivel de eșalon secund, punctele sunt primordiale”, a declarat Dorinel Munteanu pentru Sport Total FM.

Foto și video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-abia-asteapta-debutul-in-liga-2-alin-nica-si-george-cirjan-nerabdatori-de-duelurile-cu-steaua-si-dinamo-cu-cat-avem-adversari-mai-puternici-cu-atat-mai-bine-19235494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-miscari-de-trupe-la-sc-otelul-dupa-promovarea-in-liga-2-dorinel-munteanu-a-stabilit-si-data-reunirii-si-au-fost-stabilite-doua-amicale-importante-19235188

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorinel-munteanu-s-a-intors-in-timp-dupa-ce-a-promovat-sc-otelul-in-liga-2-19234591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-alexa-fc-brasov-si-a-ales-noul-antrenor-dan-alexa-a-castigat-batalia-indirecta-cu-valentin-suciu-19235608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunire-fara-mari-schimbari-in-lot-si-staff-incomplet-la-poli-timisoara-silviu-pana-a-semnat-cu-timisorenii-dupa-ce-a-fost-dat-afara-de-la-petrolul-a-revenit-si-daniel-benzar-din-vacanta-19235583

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 24 Jun. 2022, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă