Mijlocașul Ricardo Kip l-a convins pe Dorinel Munteanu, iar SC Oțelul i-a oferit contractul. Anunțul nou-promovatei și cum arată CV-ul fotbalistului olandez

Andrei PASCU 15 Jul. 2022, 12:59 Liga 2
Mijlocașul Ricardo Kip l-a convins pe Dorinel Munteanu, iar SC Oțelul i-a oferit contractul. Anunțul nou-promovatei și cum arată CV-ul fotbalistului olandez

SC Oțelul a mai oficializat o mutare, vineri, 15 iulie, într-o perioadă în care se află în stagiul de pregătire de vară, de la Poiana Brașov. Gălățenii s-au edificat și în cazul lui Ricardo Kip, mijlocaș olandez în vârstă de 30 de ani, care are și cetățenie italiană.

SC Oțelul a mai anunțat o mutare: mijlocașul olandez Ricardo Kip

Contractul a fost semnat înainte ca SC Oțelul să meargă în cantonament, iar dovadă stau pozele urcate de club pe site-ul oficial, făcute pe stadionul din Galați. Kip s-a format la Academia Ajax, iar la nivel profesionist a jucat, printre altele, pentru Almere City, SC Cambuur (ambele din Olanda), Fleetwood (Anglia) sau Doxa Dramas (Grecia).

Ricardo Kip a fost testat atent de Dorinel Munteanu, care l-a ”debutat” pe olandez în amicalul jucat de SC Oțelul cu FCSB, pierdut la limită, scor 0-1.

Ricardo Kip, noul mijlocaș central al Oțelului

Sub comanda lui Dorinel Munteanu a ajuns în această vară și mijlocașul central olandez Ricardo Kip, acesta debutând deja pentru formația oțelară în meciul amical cu FCSB. În vârstă de 30 de ani, Kip și-a făcut junioratul la  Ajax Amsterdam iar apoi cea mai mare parte a carierei și-a petrecut o în Liga a II-a olandeză. Almere City FC și SC Cambuur-Leeuwarden sunt formațiile pentru care a evoluat cel mai mult, dar a avut avut și o scurtă experiență în Marea Britanie.

Bine ai venit și mult succes, Ricardo Kip!”, a precizat SC Oțelul pe site-ul oficial, în cazul aducerii lui Ricardo Kip.

Ricardo Kip, venirea cu numărul cinci la SC Oțelul

Venirea lui Ricardo Kip este a cincea pentru SC Oțelul, clubul prezentând pe site-urile de socializare alte patru achiziții zilele trecute. Rareș Antonio Pop (23 ani, portar, ex Chindia Târgoviște), Valmir Berisha (26 ani, atacant din Kosovo, ex Sliema Wanderers / Malta, fost și la Chindia Târgoviște), Charlie Mabussi (25 ani, fundaș stânga din Kongo, ex FC Edmonton – Canada 1) și Răzvan Gorovei (28 de ani, mijlocaș, ex Dante Botoșani) au fost aduși și ei la nou-promovata din Galați.

La Galați ajunsese și Robert Gabriel Băceanu (17 ani, atacant, împrumutat de la Academica Gheorghe Hagi), dar acesta s-a întors la Constanța după numai o săptămână, Dorinel Munteanu fiind nemulțumit de modul în care s-a prezentat la antrenamente și în partidele amicale.

SC Oțelul, pregătiri cu amicale pentru sezonul de Liga 2

Gălățenii au avut patru meciuri amicale în această vară. În chiar primul test al perioadei de pregătire SC Oțelul a trecut cu 6-0 de nou-promovată în Liga 3 Unirea Braniștea, campioana Ligii a 4-a Galați în 2022, iar ulterior a cedat, într-o atmosferă de vis, în confruntarea cu vicecampioana României, FCSB, scor 0-1.

Apoi, nou-promovata în Liga 2 a cedat în primul amical de la Poiana Brașov, 0-4 cu Gloria Buzău. Zilele următoare le va întâlni și pe Unirea Slobozia, la data de 16 iulie, FC Brașov, la 19 iulie, și Metaloglubus, la 22 iulie. Ultimul test al verii va avea loc după stagiul de pregătire, la 30 iulie, cu ”satelitul” Farului Constanța.

Foto: SC Oțelul

 

 

 

Andrei PASCU 15 Jul. 2022, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă