Ripensia s-a impus la limită în amicalul cu Frontiera Curtici. Concluziile antrenorilor Cosmin Petruescu și Radu Anca

Anda DELIU 03 Sep. 2021, 23:32 Liga 2
Ripensia s-a impus la limită în amicalul cu Frontiera Curtici. Concluziile antrenorilor Cosmin Petruescu și Radu Anca

Ripensia Timișoara și Frontiera Curtici au jucat vineri un meci de verificare, câștigat de echipa de Liga 2 cu 1-0. Partida cu nou-promovata în Liga 3 s-a jucat la Săcălaz, o comună de lângă Timișoara, după ce arena Electrica a fost ocupată cu un turneu de juniori organizat de… Poli Timișoara.

Din același motiv nici Frontiera nu a avut meci programat în acest weekend în etapa a 2-a, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească, cel puțin teoretic, pe ACS Poli, tot pe Electrica.

Ambele echipe timișorene din Liga 2 au dorit să joace cu Curtici

Trebuie spus că Ripensia a ”câștigat” un duel cu Poli pentru acest amical, deoarece s-a organizat din timp. Și alb-violeții ar fi dorit să joace cu echipa arădeană, rămasă fără meci în acest weekend, pentru că ar fi trebuit să o întâlnească etapa asta, teoretic, pe ACS Poli, formație care e ca și desființată, însă care a profitat de faptul că stadionul Electrica a fost ocupat de un turneu de juniori și a solicitat federației să-i amâne jocul pentru marți, 7 septembrie. Însă partida cel mai probabil nu se desfășura, fiindcă fosta prin-divizionară este ca și desființată.

Ripensia, cât și toate adversarele din campionat, au liber în acest weekend, deoarece campionatul Ligii 2, la fel ca Liga 1, se întrerupe din acest sezon în perioada în care naționalele au meciuri.

După ocazii irosite de Vasluian și Valerii Macrițchii, Zoran Mitrov a marcat pentru 1-0 în minutul 34, cu un șut din întoarcere. Pe finalul primei reprize a marcat și Emmanuel Ernest, dar din ofsaid.

În repriza a doua, timișorenii au mai avut ocazii prin Golda și Coulibaly, iar Frontiera a avut o situație mare în minutul 78.

Ripensia: Mosoarcă (I. Rus 46′) – Morariu (Gladun 46′), Țieranu (Lalic 46′), Fridrich, A. Macrițchii, Stoi (Coulibaly 46′), V. Macrițchii (Vidrăsan 46′), Piftor (Golda 46′), Mitrov, Vasluian (Morariu 70′), Ernest (Pădurariu 46′)
Antrenor: Cosmin Petruescu

Frontiera Curtici: Miclean – Cleuța, Gligor, Ali Tombaye, Puta, Huțanu, Varga, Prică, Pavel, Avrămuțiu, Burlă
Au mai intrat: Moldovan, Ciupuligă, Andrieș, Brândușe, Lolea, Morar, Vereș, Coșa
Antrenor: Radu Anca

Înregistrare amical Ripensia – Frontiera Curtici 1-0:

Cosmin Petruescu voia mai multe goluri

Antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, ar fi vrut mai mult decât un singur gol.

”Un antrenament bun cu mingea, în care ne-am dorit, în primul rând, să nu ieșim din ritmul competițional în ceea ce privesc parametrii de efort. Ne-am atins obiectivele din acest punct de vedere. Un alt obiectiv a fost acela de a acorda minute jucătorilor care au evoluat mai puțin în meciurile oficiale disputat până acum. Și din acest punct de vedere ne-am atins ceea ce ne-am propus. Sincer să fiu, mi-aș fi dorit să înscriem de mai multe ori. Am fost oarecum superficiali, puțin relaxați în fața porții adverse. Mi-aș fi dorit o frecvență mai mare de acțiuni de poartă. Dar, dacă ținem cont de faptul că băieții au avut câteva zile libere, au făcut doar două antrenamente după o pauză destul de lungă în care au fost alături de familii, cred eu că a fost un test util”, a declarat Petruescu despre joc.

Ripensia are următorul meci oficial miercuri, 8 septembrie, de la ora 16:30, în deplasare la CSM Reșița, în Faza a IV-a a Cupei României. În campionat joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Astra.

Frontiera știe că nu va juca niciodată cu ACS Poli

Din declarația lui Radu Anca reiese clar că toți cei implicați în fotbalul știu că ACS Poli e ca și dispărută, deci meciul reprogramat marți nu va avea loc, aceasta fiind făcută doar de ochii judecătorilor din procesul falimentului.

”Clar, un antrenament foarte bun pentru noi. Cred că și pentru Ripensia. Am opus cât de cât rezistență. Ne-am făcut antrenamentul. Era important să găsim un meci. Știți situația celor de al Poli. Nu jucăm. Am înțeles că ne-au programat marți să jucăm, dar mă îndoiesc că vom juca marți, având în vedere situația lor. Cel mai important era să avem continuitate, pregătim meciul cu Ghiroda de săptămâan viitoare. Intențiile noastre sunt să ne salvăm de la retrogradare. Cu toate că avem o echipă destul de experimentată, dar avem mulți juniori noi, chiar juniori aduși de la UTA, trebuie să-i integrăm. Sperăm să o facem încetul cu încetul”, a spus antrenorul Frontierei.

Dacă Frontiera Curtici va avea următorul meci în campionat marți, cu ACS Poli, care probabil că nu se va juca, în etapa a 3-a va întâlni pe teren propriu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-2-sapte-meciuri-au-loc-in-acest-moment-meciul-celor-de-la-fc-pucioasa-anulat-de-frf-19199160

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-prelungeste-cu-cateva-zile-viata-rivalei-acs-poli-fosta-prim-divizionara-e-in-agonie-dar-si-a-amanat-meciul-din-etapa-a-2-a-a-ligii-3-cu-ajutorul-e-19199026

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sfarsitul-e-aici-acs-poli-e-prima-echipa-din-liga-3-care-nu-se-prezinta-la-un-meci-in-chiar-runda-de-debut-si-e-ca-si-disparuta-din-fotbal-ne-cerem-scuze-19198000

Anda DELIU 03 Sep. 2021, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă