Ripensia a sunat adunarea fără niciun transfer antamat. Gabriel Torje, prezent la antrenament

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 Jun. 2021, 16:20 Liga 2

Ripensia a sunat adunarea în a doua zi de Rusalii, dar fără nimic de sărbătorit. Mulți conducători prezenți să privească de pe margine și niciun transfer, în ciuda declarațiilor recente ale patronului, care spune că vor veni câțiva jucători care să facă diferența. Au venit să fie văzuți de antrenorul Cosmin Petruescu doar jucători de la juniori și cluburi de Liga 3. Cel mai notabil nume a fost Gabriel Torje (31 de ani, foto jos, în roșu, cu fața), care și-a făcut un obicei din a cere Ripensiei să-l primească la antrenamente, doar până își găsește un angajamanent.

Au fost prezenți 25 de jucători la reunire, în condițiile în care Lalic, Sokovic și Coulibaly ajung zilele viitoare la antrenamente. A fost prezent și Gabriel Stoi, căruia i se temină contractul și pe care se pare că clubul nu-l mai are în vedere. Față de plecările lui Alexandru Popovici, Alexandru Neagu, Tudor Călin și Ștefan Dobre, nu a fost prezent la reunire nici Robert Mikloș, portar și el al final de contract, dar nici portarul de 17 ani Valentin Velcea jr, care a dat recent probe la Genoa.

Lotul de jucători al Ripensiei pe care se bazează Cosmin Petruescu în această perioadă:

portari: Octavian Mosoarcă (20 de ani, ultima dată la CS Ghiroda), Robert Popeț ( 20 de ani, Dumbrăvița via ACS Poli), Mihai Brașoveanu (Academia Ripensia);
fundași: Andrei Macrițchii, Mădălin Sturzu, Marjan Maric, Radu Rogac. Darius Țieranu, Nenad Lalic*, Radu Ciurel (Academia Ripensia), Cosmin Gladun, Harald Fridrich;
mijlocași: Youri Coulibaly*, Răzvan Morariu (20 de ani, Dumbrăvița), Valerii Macrițchii, Andrei Precup (18 ani, Ghiroda), Mihai Ene, David Ciurel (Academia Ripensia), Alexandru Piftor, Vlad Degău (Academia Ripensia), Sami Costea (20 de ani, Ghiroda), Sorin Avrămescu (Academia Ripensia), Ion Vasluian;
atacanți: Nemanja Sokovic*, Denis Golda, Cristian Pădurariu.

* se vor alătura antrenamentelor în zilele următoare

Lot mult întinerit pentru Ripensia

La fel cum declarația patronului-președinte despre un manager sportiv cunoscut s-a concretizat cu un om necunoscut în fenomen la nivelul primelor două ligă, Vlad Bura, la fel și transferurile cu nume invocate de Dumitru Mihu s-au ”transformat” în aduceri de tineri.

”Deocamdată, transferuri certe nu putem vorbi, decât la plecări. Au plecat parte dintre jucătorii care erau la final de contract. Alții care erau sub contract, dar au avut oferte bune pentu ei și pentru club și au plecat la Liga 1, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Însemană că proiectul pe care l-am demarat și care este implementa la Ripensia dă roade. La veniri suntem în discuții cu mai mulți jucătiri tineri, jucători de perspectivă, continuăm aceeași linie, de a transfera jucători tineri. Stoi este la antrenament, vom discuta în următoarea perioadă și ce perspective are el. Este un jucător cu experiență, care a ajuta clubul, este și cle mai vechi jucător al echipei”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.

Ripensia, una dintre puținele echipe care nu a făcut nicun transfer. Vor să ia gratis și să vândă scump

De notat că singurele nume noi sunt jucătorii Octavian Mosoarcă, Robert Popeț, Andrei Precup și Sami Costa, de la Ghiroda și Dumbrăvița, echipe din Liga 3.

Trebuie spus că în trecut, Ripensia a mai încercat să ia gratis jucători de la cele două cluburi, fără succes, așadar, e foarte discutabil dacă numele noi vor și semna cu Ripensia.

Petruescu spune, probabil cu diplomație, că situația nu i se pare dificilă. ”Nu este greu. Știu la ce m-am înhămat. Sunt discuții normale, firește, inevitabile, în această perioadă, la orice echipă. Ideal ar fi ca la data reunirii să ai toți jucătorii semnați, dar perioada de transferuri se închide mult mai târziu. E normal să existe plecări, veniri. Mare parte din cei care au încheiat sezonul sunt sub contract cu noi. Sunt la pregătire, sunt semnate contracte pe perioade mai lungi. Cred că stăm mai bine decât vara trecută, când a fost acea remaniere bruscă la nivelul lotului de jucători”, a mai spus Petruescu.

Tudor Călin și Ștefan Dobre, dați pe ”pielea ursului” din pădure?

Ripensia i-a cedat pe Tudor Călin și Ștefan Dobre, la UTA, respectiv Clinceni, în Liga 1, cu speranța că-i va vinde.

”Cei doi au atins pragul de sus pe care poate să-l ofere clubul nostru. Nu ne putem opune ca fiecare dintre ei să crească cât mai mult. Cu părere de rău, recunosc, am fost nevoit să le dau drumul. Le doresc succes și sper că acolo unde s-au dus vor confirma și va fi bine și pentru ei, și pentru clubul nostru. Tudor Călin mai are contract cu Ripensia pe patru ani de zile. El a plecat împrumut pentru următorii doi ani. În oricare dintre perioada de transfer, clubul și-a rezolvat dreptul de a-l chema înapoi sau dacă există altă variantă pentru el. Pe măsură ce trece timpul, clubul UTA va beneficia de procente dintr-un viitor transfer al lui, până la 50 la sută peste 2 ani. Momentan este 0, în iarnă va fi 12,5 la sută, după primul an va fi 25 la sută, după încă un semi-sezon va fi 37,5 la sută și apoi 50 la sută. Procentele sunt valabile pe perioada îmrpumutului. La Dobre este aproape la fel, doar că procentele merg până la 25 la sută. Ei merg acolo să confirm, au șanse relativ mari. Sunt jucători foarte valoroși și faptul că sunt Under le oferă o posiiblitate în plus de a juca. Cel puțin la Clinceni, Dobre merge în postura de titular. Mi s-a promis acest lucru, că altfel nu ar fi plecat”, a explicat Dumitru Mihu.

De duminică, Ripensia va fi în cantonament la Buziaș. Timișorenii și-au stabilit programul de pregătire și o serie de nouă meciuri amicale.

Foto: Anda Deliu și Ripensia Timișoara

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 Jun. 2021, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă