EXCLUSIV | Ripensia dă doi jucători ”under” în Liga 1, ambii titulari în echipa lui Cosmin Petruescu

Anda DELIU 18 Jun. 2021, 17:05 Liga 2
EXCLUSIV | Ripensia dă doi jucători ”under” în Liga 1, ambii titulari în echipa lui Cosmin Petruescu

Ripensia Timișoara se desparte de doi tineri componenți ai lotului, ambii încă eligibili ca jucători sub vârstă în prima ligă. Este vorba despre mijlocașul Tudor Călin și de portarul Ștefan Dobre, care au ca destinații UTA Arad și Academica Clinceni.

Tudor Călin merge la UTA

Tudor Călin este mijlocaș central defensiv și are 20 de ani, urmând ca la data de 8 octombrie să împlinească 21. El va fi prezentat, din sursele Liga2.ro, în seara aceasta de UTA. Călin a purtat și banderola de căpitan în acest sezon la Ripensia, unde în sezonul recent încheiat a adunat cele mai multe partide de când e la seniori, 24 de jocuri (23 ca titular, 2029 minute), în care a înscris și 3 goluri.

În trecut, Călin a aparținut de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care l-a împrumutat în Liga 2 la Luceafărul Oradea. LA Ripensia a evoluat în ultimele două sezoane.

  • Va fi a treia ”afacere” între UTA și Ripensia în ultimul an. În vara lui 2020, arădenii îl luau de la timișoreni pe portarul Horațiu Moldovan, acum aflat la Rapid. La începutul anului 2021, portarul Haralambie Mociu avea și el același traseu între echipele din vestul țării. Acesta n-a apucat însă să joace pentru ”Bătrâna Doamnă” în Liga 1.

Ștefan Dobre ajunge la Academica Clinceni

Altă plecarea de la Ripensia este a portarului Ștefan Dobre, și el în vârstă de 20 de ani, împliniți la 7 iunie. Acesta va merge la Academica Clinceni, unde din Liga 2 au mers și Marius Cioiu și Andrei Sin, ambii de la Viitorul Pandurii.

Dobre, timișorean la origine, a evoluat în sezonul recent încheiat în 22 de partide, fiind principalul goalkeeper pe care Cosmin Petruescu s-a bazat. În lotul echipei mari a Ripensiei se află de trei ediții de Liga 2, adunând în total 45 de apariții.

Din informațiile obținute de Liga2.ro până în momentul publicării articolului, ambii jucători mai au contract cu Ripensia pe încă patru ani și vor merge împrumut pentru două sezoane la echipele din Liga 1.

Rămâne de văzut cum va suplini Ripensia plecările a doi titulari. Echipa timișoreană se reunește luni.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-stabilit-programul-din-perioada-de-pregatire-inclusiv-toate-amicalele-printre-adversari-sunt-si-trei-din-liga-2-19189400

Anda DELIU 18 Jun. 2021, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă