Ripensia și-a adus managerul, însă unul deloc cu ”mai multă vizibilitate în fotbal”, așa cum voia patronul! A antrenat în Liga 3 doar cu licența C

Anda DELIU 08 Jun. 2021, 18:29 Liga 2
Ripensia și-a adus managerul, însă unul deloc cu ”mai multă vizibilitate în fotbal”, așa cum voia patronul! A antrenat în Liga 3 doar cu licența C

Ripensia Timișoara a anunțat, în sfârșit, cine a venit pe postul de manager la club. Deși patronul spunea că dorește un om cu o ”mai multă vizibilitate în fotbal”, lucrurile nu stau deloc așa. ”Alesul” este Vlad Bura, care până acum a fost antrenor și jucător de fotbal și a stat pe banca clubului din Ghiroda fără să aibă licența B.

Vlad Bura are 41 de ani și este de profesie avocat. Ca junior, în fotbal, a evoluat la CSȘ Bega și Politehnica Timișoara, iar apoi, ca senior, a jucat doar la nivel de fotbal mic la Telecom Timioara, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Tipomic Timișoara. A fost antrenor, în mod practic, deoarece teoretic, nu avea licența necesară, la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în Liga 3. Apoi, a fost antrenor-jucător la echipa Universității de Vest, din Liga a 4-a, echipă cu care a devenit campion național universitar.

La Ripensia va avea atribuții de ordin administrativ și sportiv.

Ce declara Vlad Bura acum 28 de luni, vexat că era întrebat de lipsa licenței

În iarna lui 2020, Bura antrena încă la Ghiroda. Nu avea licența B, necesară pentru a fi antrenor principal la acest nivel. Vlad Bura se făcea că nu știe că nu avea situația în regulă și vorbea despre un ”research” pe o temă simplă și clară.

”Încă facem tot felul de research-uri pe tema asta. Am licența C. Am niște probleme cu actele, dar am școală, probabil, mai multă decât majoritatea oamenilor de fotbal din țară. Fiind avocat, studii în străinătate…Sunt un băiat care pot să mă descurc să conduc o echipă”, spunea Bura la 1 februarie 2019, după un amical între ASU Poli și Ghiroda.

Bura, pe bancă la Ghiroda cu rol de ”principal”, însă nici măcar pe foaie de joc nu era trecut

În octombrie 2020, în campionatul Ligii 3, cei de la Ghiroda îl aveau pe bancă pe Vlad Bura, care, însă, nu era trecut deloc pe foaia de joc.

Antrenor principal, cu licență, figura Octavian Popescu, care nici nu venea la meciurile ghirozenilor. În schimb, Bura, care activa ca și director sportiv al echipei, dar nu era trecut pe foaie nici măcar în această postură, își asuma rolul de ”principal”, printre altele el fiind cel care acorda declarații presei la finalul meciurilor disputate de timișeni.

Este premeditat totul, nu știu cum de își permit așa ceva. Cu toată conducerea lor în tribună, să substitui antrenorii de pe bancă, mi se pare de neimaginat. Noi luni dimineața la 6 mergem să ne testăm, respectăm competiția și protocolul, cum își permit unii să substituie persoane în așa condiții, nu știu. Mă mir cum de nu i-a prins niciun arbitru sau observator de joc la cele cinci meciuri pe care le-au jucat în acest sezon. Să le fie rușine, noi îi vom contesta, trebuie să ne apărăm imaginea și cerem tuturor să respecte regulile și fair-play-ul”, spunea Petre Bulza, președintele clubului Gloria Lunca Teuz Cermei, după un meci cu Ghiroda.

Ce spunea Dumitru Mihu despre căutarea manegerului

Având în vedere declarațiile date de Dumitru Mihu despre căutarea managerului, este foarte discutabil dacă Vlad Bura e ceea ce-și dorește clubul. Gurile rele din fotbalul timișorean spun că Mihu dorea mai mult o ”secretară” care să facă ceea ce îi cere el, în contextul în care la club se tot aduc, mai degrabă de fațadă, vicepreședinți și consilieri de imagine.

”Da, vreau să aduc un manager. Am și prezentat acest aspect Consiliului Director. Am deja unele discuții, sunt și variante locale. Vom face și un anunț pe Facebookul clubuluii, un anunț de angajare, pentru că nu e neapărat să fie o variantă locală. E nevoie de o persoană cu mai multă vizibilitate în fotbal, care să preia ceea ce acum fac eu. Dacă vrem să ducem lucrurile la un alt nivel e nevoie de cineva cu mai multe preocupare, energie, care se pricepe mai mult decât mine”, a declarat Mihu, acum două săptămâni, pentru Liga2.ro.

Ce mai spun gurile rele despre Bura

Între timp, trebuie spus că Vlad Bura a obținut licența B și nu mai are doar calificarea de instructor sportiv. Conform informațiilor Liga2.ro, când Bura și-a susținut obținerea licenței B, pe tema de performanță, a prezentat aspecte despre faptul că a antrenat Ghiroda și a luat locul 5 în Liga 3.

Comisia care urma să acorde licența i-a ”tăiat-o” scurt lui Bura și i-a spus că locul 5 la acest nivel nu este o performanță.

Comunicatul clubului Ripensia privind numirea lui Vlad Bura ca manager:

”Clubul Ripensia UVT anunță numirea unui nou manager general. Cel care va ocupa această funcție este Vlad Bura, cunoscut în ultimii ani prin activitatea tehnică din fotbalul timișean.

Născut la 20 octombrie 1980, Vlad Bura este de profesie avocat și a evoluat, la nivel de juniori, la CSȘ Timișoara și Politehnica Timișoara. Ca senior, a fost legitimat la Telecom Timișoara, CS Ghiroda și Tipomic Timișoara. În calitate de antrenor, a reușit să promoveze cu Ghiroda în Liga a 3-a, respectiv cu UVT Timișoara în cel de-al patrulea eșalon, cu această din urmă echipă cucerind titlul de campioană națională universitară.

În cadrul clubului nostru, Vlad Bura va avea atribuțiuni de ordin administrativ și sportiv”

Foto principal: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-e-aproape-sa-si-aduca-noul-manager-sportiv-dumitru-mihu-intentioneaza-sa-creasca-nivelul-clubului-vreau-sa-aduc-cativa-jucatori-de-valoare-ce-buget-pune-la-dispozitie-pen-19188157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-certa-de-la-ripensia-in-randul-jucatorilor-patronul-dumitru-mihu-cauta-un-manager-sportiv-vom-face-si-un-anunt-de-angajare-e-nevoie-de-o-persoana-cu-mai-multa-vizibilitate-19185909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-cautare-de-manager-ripensia-si-l-a-adus-consilier-de-imagine-pe-iosif-rotariu-si-a-format-un-nou-consiliu-director-clubul-incepe-sa-aiba-o-conducere-mamut-19187024

 

Anda DELIU 08 Jun. 2021, 18:29 Liga 2
Pe aceeași temă