Ripensia a început cantonamentul de la Buziaș. O nouă despărțire la roș-galbeni și un jucător care nici acum nu a ajuns la pregătire

Anda DELIU 25 Jan. 2021, 15:00 Liga 2
Ripensia a început cantonamentul de la Buziaș. O nouă despărțire la roș-galbeni și un jucător care nici acum nu a ajuns la pregătire

Ripensia a intrat de duminică seara, 24 ianuarie, într-un cantonament centralizat la Buziaș, cu 24 de jucători. Clubul timișorean nu va mai conta pe moldoveanul Ivan Urvanțev, iar Stephane Coulibaly e încă tot în Coasta de Fildeș, deoarece a făcut în mod eronat testul PCR prea devreme.

Fotbaliștii vor face la Buziaș două antrenamente pe zi, pe terenul din orașul-stațiune și din Hitiaș, localitate vecină.

Ivan Urvanțev nu mai continuă cu Ripensia

Ripensia a ajuns la șase plecări, după George Păduraru (ASU Poli), Haralambie Mociu (UTA), Alin Burdeț, Adrian Neacșu și Cosmin Sârbu. Acum, s-a oficializat și despărțirea de Ivan Urvanțev, cel care nu a venit la reunire deoarece a fost plasat în izolare 14 zile în Republica Moldova, după ce a mers în vizita la familie în Marea Britanie.

Cosmin Petruescu spune că nu asta a contat în decizia de despărțire. ”El a fost la sora sa în Anglia și și-a găsit un angajament acolo”, a declarat, pentru Liga2.ro, Petruescu despre mijlocașul moldovean de 23 de ani achiziționat în februarie 2020 și care în acest sezon a fost utilizat în 10 meciuri, doar 213 minute.

În total, Ivan Urvanțev a jucat pentru Ripensia în 12 meciuri de Liga 2, însumând 259 de minute pe teren. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Ripensia rămâne în lot cu alți trei moldoveni: gemenii Valerii Macrițchii și Andrei Macrițchii și Radu Rogac.

Coulibaly, ”pierdut” din motive pandemice

Stephane Coulibaly nu a ajuns nici el la pregătire. Motivul e legat de o încurcătură la efectuarea testului PCR, la plecarea din Coasta de Fildeș.

”El a făcut greșit testul, care trebuie făcut cu maximum 48 de ore înainte. L-a făcut prea devreme și acum trebuie să repete testul, dar nu are voie mai repede de 7 zile. Îl așteptăm”, a explicat Petruescu despre ivorianul care în România a mai jucat pentru UTA, iar la Ripensia are 612 minute strânse în 9 jocuri în acest sezon.

Costa de Fildeș nu este în prezent zonă galbenă, deci mijlocașul nu trebuie să stea în izolare după ce sosește în România.

Yuri-Stephane Coulibaly a ratat deja primele două săptămâni de pregătire din acest an cu Ripensia și va mai întârzia până la revenirea în Româniai. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

24 de fotbaliști are Ripensia în cantonament

Altfel, echipa va fi la Buziaș până la data de 5 februarie.

Iată lotul:

Ștefan Dobre, Valentin Velcea, Robert Miklos (portari);
Andrei Macrițchii, Marjan Maric, Darius Țieranu, Radu Rogac, Nenad Lalic, Mădălin Sturzu, Cosmin Gladun, Harald Fridrich, Adrian Bain – de la Ripensia U19 (fundași);
Gabriel Stoi, Valeriu Macrițchii, Tudor Călin, Alexandru Neagu, Alexandru Popovici, Ion Vasluian, Mihai Ene, Vlad Tudorache, Alexandru Piftor (mijlocași);
Nemanja Sokovic, Denis Golda, Cristian Pădurariu (atacanți).

A picat amicalul cu ASU Poli

Până la finalul stagiului centralizat, echipa va juca cinci meciuri amicale.

Pentru sâmbăta aceasta, clubul caută adversar, deoarece ASU Poli a renunțat la testul programat cu echipa lui Cosmin Petruescu.

”Am vorbit cu Dan (n.r. – Dan Alexa, antrenorul echipei ASU Poli). L-am înțeles. Ei vin după un cantonament greu, au ceva probleme de lot. A regândit pregătire, s-a adaptat și la condițiile de joc și vrea să le dea două zile libere. Suntem in tratative pentru a găsit un adversar. În cel mai rău caz, vom avea un joc-școală”, a mai spus Petruescu.

Iată adversarii din amicale ai Ripensiei pentru perioada de cantonament:

27 ianuarie: Crișul Chișineu Criș (L3)
30 ianuarie: adversarul urmează a fi stabilit
2 februarie: Șoimii Lipova (L3)
4 februarie: CSM Reșița (L2)
5 februarie: Pandurii Târgu Jiu (L2)

De la reunire, efectuată în data de 11 ianuarie, și până acum, Ripensia s-a pregătit la Timișoara și a disputat și două meciuri amicale, pe care le-a câștigat: 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic și 8-1 cu Avântul Periam.

Anda DELIU 25 Jan. 2021, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă