Ripensia începe cantonamentul de la Buziaș cu 23 de jucători. Cosmin Petruescu are la dispoziție un lot subțire, fără nicio achiziție ”semnată”

Anda DELIU 27 Jun. 2021, 13:42 Liga 2

Ripensia a anunțat jucătorii cu care va intra în seara aceasta într-un stagiu centralizat la orașul-stațiune Buziaș. Clubul nu a făcut niciun transfer și, de aceea, în lot apar foarte mulți juniori.

De asemenea, trei dintre cei ”noi” pe care Cosmin Petruescu i-a avut la reunire nu se mai antrenează cu Ripensia. Printre jucătorii care merg în cantonament apar doar două noutăți, însă care nu au semnat.

Octavian Mosoarcă are șanse să rămână la Ripensia

Așa cum Liga2.ro a și anunțat la reunirea echipei, era puțin probabil ca din patru jucători noi aduși să rămână toți. La două zile, portarul Robert Popeț, care aparține de ACS Poli, a apărut la antrenamentele celor de la ASU Poli. Tot la alb-violeți a migrat și Samuel Costea de la Ghiroda, iar Andrei Precup, tot de la Ghiroda, nu mai e nici el între ripensiști.

În lot mai este doar portarul Octavian Mosoarcă, cel care se pare că va rămâne la roș-galbeni, care nu mai au niciunul dintre portarii de sezonul trecut, după împrumutul lui Ștefan Dobre la Academica Clinceni și despărțirea de Mikloș și Velcea.

Gabriel Stoi, luat în cantonament, după ce la reunire nu era pe lista oficială!

De altfel, Ripensia a bifat și ea o ”despărțire” neconcretizată, la fel ca ASU Poli, ceea ce arată că deciziile în fotbalul timișorean se iau efectiv de pe o zi pe altă.

Dacă alb-violeții l-au anunțat pe Romariu Rus ca și plecat și jucătorul a rămas, cam la fel a făcut și Ripensia. Gabriel Stoi, care își termină contractul la 30 iunie, era fizic prezent la reunire luni, dar nu era și pe lista echipei cu jucători doriți în continuare, ceea ce părea să ducă la faptul că urmează o despărțire.

Mijlocașul, cel mai vechi component al echipei, e însă pe lista de cantonament, în spiritul ”organizării” din fotbalul timișorean.

Altă noutate e Răzvan Morariu, și el de la CSC Dumbrăvița.

Cinci nume noi din academie

Lotul de cantonament are 23 de jucători și e cel mai ”subțire” la capitolul portari. Din academie provin Mihai Brașoveanu, Răzvan și David Ciurel, Vlad Degău și Sebastian Dan.

portari: Octavian Mosoarcă, Mihai Brașoveanu;
fundași: Andrei Macrițchii, Mădălin Sturzu, Darius Țieranu, Radu Rogac, Nenad Lalic, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Radu Ciurel;
mijlocași: Gabriel Stoi, Valeriu Macrițchii, Youri-Stephane Coulibaly, Răzvan Morariu, Vlad Degău, Sebastian Dan, Mihai Ene;
atacanți: Denis Golda, David Ciurel, Alexandru Piftor, Ion Vasluian, Cristian Pădurariu, Nemanja Sokovic.

Stafful tehnic: Cosmin Petruescu (antrenor principal), Iulian Muntean și Călin Mada (antrenori secunzi), Bogdan Ungureanu (preparator fizic), Călin Frunză (portari), Robert Leu (medic), Cosmin Asavei (fiziokinetoterapeut).

Primul amical va fi miercuri după-amiază, la Buziaș, cu Pobeda Dudeștii Vechi, campioana județului Timiș din acest an, promovată în Liga 3.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-sunat-adunarea-fara-niciun-transfer-antamat-gabriel-torje-prezent-la-antrenament-19189892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gemenii-macritchii-continua-la-ripensia-sa-fie-intr-un-ceas-bun-19190007

Anda DELIU 27 Jun. 2021, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă