Reacția FC Brașov după anunțul FRF de amânare a meciului din prima etapă a Ligii 2 în care ar fi trebuit să joace. Dan Alexa și fotbaliștii săi au aflat decizia chiar în timpul antrenamentului

Adi MARICA 01 Aug. 2023, 14:28 Liga 2
Reacția FC Brașov după anunțul FRF de amânare a meciului din prima etapă a Ligii 2 în care ar fi trebuit să joace. Dan Alexa și fotbaliștii săi au aflat decizia chiar în timpul antrenamentului

Noul sezon de Liga 2 va porni la drum la finalul acestei săptămâni, însă cu un meci amânat. Comitetul de urgenţă al Federației Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu (preşedinte FRF), Gino Iorgulescu (președinte LPF și prim-vicepreşedinte FRF) și Octavian Goga (vicepreşedinte FRF), a decis amânarea partidei Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița din prima etapă, până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) se va pronunța în cazul FC Brașov, în locul căreia a fost reprimită în campionat Progresul Spartac.

Fotbaliștii și antrenorii de la FC Brașov au aflat decizia FRF chiar în timpul antrenamentului.

Reacția FC Brașov după ce FRF a decis amânarea meciului în care ar fi trebuit să joace ea

Imediat după aflarea veștii, oficialii clubului brașovean au publicat un comunicat pe site-ul său în care salută decizia arbitrului TAS de a se retrage după ce a fost recuzat de FC Brașov. Anunțul clubului a fost făcut după ce informația a fost prezentată de FRF în urma deciziei Comitetului de urgență.

”Arbitrul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane desemnat să judece cazul de licențiere al FC Braşov s-a retras. Văzând solicitarea de recuzare a clubului nostru arbitrul a luat decizia să se retragă înainte ca Federaţia Română de Fotbal să răspundă solicitării nostre. Acum TAS urmează să desemneze alt arbitru, ceea ce în mod normal ar trebui să scurteze procedura de judecată”, precizează FC Brașov.

Referitor la decizia Comitetului de urgenţă al FRF, care a amânat meciul dintre Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița, brașovenii au punctat sec: ”Federaţia Română de Fotbal a decis amânarea meciului dintre Progresul Spartac şi CSC Dumbrăviţa. Într-o comunicare transmisă de Federaţia Română de Fotbal, astăzi, se arată că în Comitetul de Urgență din cadrul FRF s-a luat decizia de amânare a partidei care urma să se dispute pe data de 5 august.”

Dan Alexa: ”Pregătirea merge înainte.” FC Brașov, amical cu Ciucaș Tărlungeni

Pentru a-și ține jucătorii în formă în speranța unui verdict favorabil din partea TAS, care automat reintroduce echipa în Liga 2, antrenorul Dan Alexa a stabilit un program normal de antrenamente în această săptămână, dar și un joc amical, sâmbătă, cu nou-promovata în Liga 3 Ciucaș Tărlungeni.

Alexa le cere jucătorilor săi să fie profesioniști și să continue programul de pregătire. ”Pentru jucători nu este deloc o situație confortabilă, sunt jucători buni care sunt căutați de alte cluburi. Eu am ținut să avem banii la zi și s-a reușit acest lucru. Este un moment foarte greu pentru vestiar, îi simt pe jucători apăsați, dar ei au contracte, sunt plătiți la zi și trebuie să vină la antrenamente. Pregătirea merge înainte, eu sunt obligat să fac asta și aici este vorba de loialitate și de caracter”,  spunea Alexa încă de sâmbătă, când FC Brașov pierdea amicalul de pe teren propriu cu echipa din Liga 3 Sepsi OSK 2, cu scorul de 1-3.

  • FC Brașov a înregistrat următoarele rezultate în amicalele disputate în această vară: 1-1 cu Farul și 0-0 Poli Iași, fiecare joc având câte 45 de minute, 12-0 cu Inter Cristian (Liga 4 Brașov), 1-3 cu CFR Cluj, 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3), 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 1-1 cu Unirea Slobozia, 2-1 pe AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), 2-1 cu Olimpic Cetate Râșnov (Liga 3) și 1-3 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (Liga 3).

Președintele AFAN, vizită la FC Brașov

Luni, înaintea primului antrenament al acestei săptămâni, jucătorii de la FC Brașov au fost vizitați de Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN).

Hulubei le-a transmis că, până la o decizie TAS, aceștia trebuie să respecte programul de antrenamente.

”Fotbaliștii sunt sub contract cu FC Brașov. Ei trebuie să respecte programul de pregătire stabilit de club. În cazul în care TAS va da un verdict defavorabil clubului, jucătorii vor deveni liberi și vor putea semna cu alte echipe”, a spus Hulubei.

În situația în care FC Brașov nu va continua în Liga 2, clubul și jucătorii au clauză de reziliere amiabilă.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-a-noului-sezon-de-liga-2-incepe-cu-un-meci-amanat-19278602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-invinsa-de-sepsi-osk-2-19278427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-atac-asupra-administratiei-de-licentiere-a-frf-19278335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tas-liga-2-si-frf-19278277

Adi MARICA 01 Aug. 2023, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă